vrijdag 1 april 2016, 07:30

844 handtekeningen vóór terrassen op Markt Kruisland

KRUISLAND – Rob Rijshouwer heeft gisteravond voor aanvang van de raadsvergadering, aan burgemeester Ruud van den Belt, 844 handtekeningen aangeboden van mensen die graag willen dat de terrassen en de bijhorende gezelligheid daarvan terugkeren op de Markt in Kruisland.

De initiatiefnemer van de handtekeningenactie realiseert zich terdege, dat de Raad van State zo goed als zeker voet bij stuk zal houden en geen toestemming gaat verlenen om de terrassen van café-restaurant De Commerce en Restaria ’t Centrum nog dit jaar terug te plaatsen.

Het hoogste rechtsorgaan van ons land stelde eerder al een dorpsbewoner in het gelijk, die bezwaar had gemaakt tegen de terrassen op de Markt. De gemeente moet zodoende een nieuwe procedure opstarten voor de wijziging van het bestemmingsplan op de betreffende locatie.

Daarbij weten burgemeester en wethouders zich nu in ieder geval verzekerd van de steun van 844 dorpelingen, maar volgens Rijshouwer vinden ook veel ‘passanten’ uit de wijde omgeving het jammer dat de terrassen van de Markt zijn verdwenen.

Als ‘noodoplossing’ wordt momenteel terrasruimte gerealiseerd aan de achterzijde van De Commerce, waar het publiek vanaf volgend weekeinde gebruik van kan maken. 

Uit de Steenbergse Courant