maandag 11 april 2016, 14:00

vv Prinsenland 1 degradeert uit eerste klasse

DINTELOORD – Na een heel seizoen onderaan de ranglijst te hebben gebungeld, was het slechts een kwestie van tijd voordat de degradatie van vv Prinsenland 1 officieel een feit zou zijn. Afgelopen zaterdag gebeurde het onvermijdelijke, maar zeker gezien de manier waarop het elftal van trainer Harry Akkermans de tweede helft van de competitie heeft gespeeld, kan de ploeg de 1ste klasse C van het zaterdagvoetbal met opgeheven hoofd vaarwel zeggen.

Bij aanvang van de competitie beseften de Dinteloorders bovendien al dat hen een welhaast onmogelijke opgave te wachten stond om het vlaggenschip van de fusieclub (tussen vv Dinteloord en Divo) op het huidige niveau te handhaven.

Het team wist in 22 wedstrijden niet meer dan zes punten te vergaren en hoewel er soms stevige nederlagen werden geleden, wist het elftal zijn tegenstanders toch ook regelmatig goed partij te bieden, maar vielen de doelpunten vaak net aan de verkeerde kant.

Afgelopen zaterdag kreeg men Bruse Boys op bezoek. De gasten namen al snel een 0-1 voorsprong, maar vv Prinsenland toonde zich ook dit keer erg weerbaar en knokte zich terug in de wedstrijd.

Na de gelijkmaker leek de formatie zelfs op de overwinning af te kunnen stevenen, ware het niet dat de paal en een verdediger van Bruse Boys de 2-1 ternauwernood voorkwamen. Uiteindelijk trokken de bezoekers met 1-2 aan het langste eind en viel dus het doek voor vv Prinsenland als eersteklasser. 

Fot: www.vvprinsenland.nl

Uit de Steenbergse Courant