zaterdag 11 juni 2016, 09:00

Internationaal succes voor natuurfilmer Cees van Kempen

NIEUW-VOSSEMEER – De veelgeprezen televisieserie ‘De Terugkeer van de IJsvogel, de Torenvalk en de Bever’, in opdracht van de VARA gemaakt door natuurfilmer Cees van Kempen uit Nieuw-Vossemeer, gooit ook internationaal hoge ogen.

De maker werd al uitgenodigd voor meerdere internationale filmfestivals, waarbij zijn werk steevast uit vele honderden inzendingen wordt geselecteerd en genomineerd. In Rotterdam mocht hij al een hoofdprijs in ontvangst nemen en het verheugt Van Kempen bovendien dat de serie inmiddels is aangekocht door tal van kwaliteitszenders, in landen als Frankrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Oekraïne en zelfs Australië. ,,Hoogwaardige natuurfilms zijn best schaars, omdat ze veel tijd, passie en geld kosten, maar er is dus wél markt voor.’’

De 52-jarige Nieuw-Vossemeer kan zich meten met de grote jongens in zijn vakgebied, zo blijkt, terwijl hij nog niet eens zo lang geleden pas besloot om fulltime producent van natuurfilms te worden; een min of meer uit de hand gelopen hobby, die hij overigens al wel op een professionele manier uitoefende. Van Kempen brengt vaak dagen, zo niet weken achtereen door in het veld, op zoek naar de perfecte shots, zoals het leggen van een ei door een ijsvogeltje, waarmee hij nu internationaal furore maakt.

In de Steenbergse Courant van deze week is een uitgebreid interview met Cees van Kempen te lezen. Een sfeerimpressie van zijn unieke beelden kunt u hier bekijken:

Uit de Steenbergse Courant