dinsdag 21 juni 2016, 12:30

Campagne ‘Brandveilig leven’ van start

STEENBERGEN/DINTELOORD – In De Nieuwe Haven gaat op maandag 27 juni de campagne ‘Brandveilig leven’ van start. Hierbij stelt de gemeente Steenbergen 55 rookmelders beschikbaar voor de aanleuningen van het Dinteloordse woonzorgcentrum.

Steenbergen werkt bij deze campagne samen met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, de Brandweer Midden- en West-Brabant, en de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Rucphen. Doel van ‘Brandveilig leven’ is ervoor te zorgen dat de inwoners een realistisch beeld hebben van de brand(veiligheids)-risico’s in en om hun woning, alsook om het handelingsperpectief te vergroten, zowel op het gebied van preventie als in geval van brand.

Bewustwording is de eerste stap in het proces om de brandveiligheid te verbeteren, daarom is voorlichting over o.a. de oorzaken van brand een belangrijk onderdeel van de campagne.

Ook zorginstelling tanteLouise ziet het grote belang van dit project in en gaat derhalve samen met de gemeente en de brandweer aan de slag om haar bewoners bewust te maken van de risico’s en hun zelfredzaamheid bij brand te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zogeheten ‘Home Safety Check’. Maandag 27 juni is de kick-off met een bijeenkomst voor de medewerkers van de Nieuwe Haven en ’s avonds voor de bewoners van de aanleunwoningen en hun familieleden.

Uit de Steenbergse Courant