Afbeelding
dinsdag 5 juli 2016, 16:56

Trots en waardering bij oplevering jachthaven

STEENBERGEN – Met een korte ‘rondvaart’ en de officiële onthulling van de tekst ‘Welkom in recreatieve poort Steenbergen’ is vanmiddag de vernieuwde Steenbergse jachthaven opgeleverd.

Dat gebeurde in aanwezigheid van het voltallige college, ambtenaren van de gemeente, alsook vertegenwoordigers van adviesbureau Kragten en aannemer KWS Infra Roosendaal, die het eindresultaat eerst vanaf het water bekeken.

‘Toost op onze geweldige weg en mooie, nieuwe haven’

Terug aan wal, werd op de kop van de oude havenkom de officiële handeling verricht, waarna zij bij de Wallevis een toost uitbrachten. ‘Op onze geweldige weg’, bracht wethouder Cors Zijlmans de reconstructie van de N257 in herinnering, ‘en op onze mooie, nieuwe haven’. ,,Ik kan alleen maar mijn waardering uitspreken voor hoe het eruit ziet en alle betrokkenen daarvoor hartelijk bedanken.’’

Aan de facelift van zowel de N257, de jachthaven en de openbare ruimte daaromheen, werd een dikke 3 miljoen euro gespendeerd. ,,Toch een aanzienlijk bedrag voor een relatief kleine gemeente,’’ stelde Zijlmans, volgens wie de praktijk de ontwerptekeningen heeft overtroffen. ,,Hier kunnen we nog vele jaren trots op zijn met z’n allen.’’

‘Steenbergen meer aanzien gegeven’

Directeur Martin Dees van KWS Infra Roosendaal memoreerde dat hij bij aanvang van de werkzaamheden twee beloftes had gedaan. De eerste was dat de klus eind vorig jaar al geklaard zou zijn. Dat bleek uiteindelijk onmogelijk, aangezien de damwand(en) in de haven moesten worden vervangen en daarmee was aanvankelijk geen rekening gehouden. De toezegging dat Steenbergen een veel beter aanzicht én aanzien zou krijgen, is volgens Dees daarentegen zonder meer ingelost.

Foto’s John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant