maandag 22 augustus 2016, 09:00

Miss Kleine Tour-journaal 1

De 15-jarige Anouk Eversdijk uit Welberg is deze week als rondemiss het stralende middelpunt van de 47ste Kleine Tour. KijkopSteenbergen.nl volgt het evenement zoals gebruikelijk op de voet, ook met een dagelijks Miss Kleine Tour-journaal.

Anouk werd op 12 juni gekozen tot Miss Kleine Tour en wordt sindsdien steeds vaker herkend. Haar gezicht zal in de loop van deze week alleen maar bekender worden bij het grote publiek.

De goedlachse leerlinge van ’t Rijks kreeg in aanloop naar de jeugdronde ook al veel media-aandacht. ,,Het kwam allemaal wel tegelijk, maar het was superleuk,’’ vertelt de jonge Welbergse, die in haar vrije tijd graag veelvuldig mag sporten, van dieren houdt en later bij de politie wil gaan werken.

Ook wil ze heel graag betrokken blijven bij de Kleine Tour, waaraan ze vier keer als rennertje deelnam, in het ‘supergezellige team’ van Bouwbedrijf Verkaart.

Hoewel het haar vooral om de gezelligheid ging, sleepte ze bij haar debuut meteen de witte trui voor de grootste stijger in het algemeen klassement bij de meisjes in de wacht. In haar tweede jaar ging ze met de blauwe trui (meest gemiddelde prestatie) aan de haal.

De uitverkiezing tot Miss Kleine Tour is natuurlijk een droom die uitkomt. Gehuld in de kleding die ze hiervoor mocht uitzoeken, gaat Anouk zich de komende dagen met veel plezier in en rondom de karavaan begeven, om met zoveel mogelijk deelnemers, toeschouwers, medewerkers etc. contact te onderhouden.,,Ik weet zeker dat het heel leuk wordt. Van de vorige miss, Amanda Quintus, heb ik begrepen dat het de ervaring van je leven is.’’

In verband met de tropische weersvoorspellingen zullen er overigens nog wel wat lange broeken moeten worden omgeruild voor korte. Anouk hoopt echter ook wel het groen/gele jasje met palmbomen te kunnen dragen dat klaarhangt in haar kledingkast. ,,Toen ik dat zag hangen, was ik meteen verkocht.’’

Er staan de rondemiss lange dagen te wachten, zo weet ze. Vandaag te beginnen met een bezoek aan de kapper. Vanmiddag begint de Kleine Tour met een puzzeltocht en vanavond staan de eerste rondrit, de officiële opening en de koppelwedstrijd op de Markt op het programma.

Uit de Steenbergse Courant