Afbeelding
vrijdag 30 september 2016, 13:30

Welberg verandert met Halloween in ‘De Helberg’

WELBERG - Op zaterdag 29 oktober staat het weer te gebeuren. De Welberg verandert dan gedurende één avond in ‘De Helberg’. Voor de tweede achtereenvolgende keer organiseert de stichting Ontspanning Voor Welberg (OVW) het Halloweenfeest in het dorp. Wie zwak van gestel, droevig van hart of slecht van slaap is, kan beter thuis blijven. Met de gordijnen dicht en een kussen over het hoofd. Wie zich toch in het dorp waagt op de avond dat de doden tot leven komen, doet dat geheel op eigen risico.

De eerste editie in 2015 werd een doorslaand succes. Ruim vierhonderd bezoekers trokken over het dorp langs de acts die de bewoners in de duisterste krochten van hun creatieve brein hadden bedacht. Zoveel belangstelling, dat was wel even schrikken voor de organisatie die dankzij jarenlange ervaring gelukkig niet voor een kleintje vervaard is. De horroravond verliep dan ook praktisch vlekkeloos en leverde de nodige leerpunten op die dit keer in praktijk worden gebracht.

Bloeddruppels geven aan hoe eng de acts zijn

,,We werken dit jaar met een plattegrond van het dorp waarop alle deelnemers staan,” leggen Femke en Anouschka Martens (geen familie) uit. ,,Bij de adressen staat hoe eng de act is, variërend van 1 tot 3 bloeddruppels. Eén is geschikt voor de allerkleinsten en drie alleen voor de allerdappersten. De Hoogstraat en Kapelaan Kockstraat sluiten we af om de veiligheid te garanderen. Ook werken we met twee verschillende routes om te voorkomen dat er op sommige punten op de route opstopping ontstaat, terwijl andere deelnemers een uur moeten wachten voor de eerste bezoeker zich aandient.”

Grootse plannen voor voetbalveld en Corneliuskerk

Om 18.30 uur kunnen de eerste griezelfans vertrekken vanaf de OVW-kraam die dit keer op het plein bij gemeenschapshuis De Vaert komt te staan. Hoewel het nog even duurt, hebben zich al 25 deelnemers gemeld.

,,Jongeren krijgen via de jeugdwerker de beschikking over het voetbalveld en hebben daar grootse plannen mee,” verkondigen Femke en Anouschka mysterieus. Evenals vorig jaar laten de  John F. Kennedyclub en MJW De Klup zich van hun meest duistere kant zien en jagen De Vlaojestààmpers de grootste held nog schrik aan bij partycentrum De Duiventoren’.

Nieuwkomers zijn onder meer het Filmcollectief Steenbergen en het Thomashuis. Pièce de résistance is de voormalige Corneliuskerk, waar met dank aan eigenaar Hans van Trier en met hulp van tientallen vrijwilligers een gruwelijk griezelstuk ten uitvoering wordt gebracht.

Afsluitende voorstelling

Het programma duurt tot 21.30 uur. Wie na de tocht moet bekomen van de schrik kan dit doen bij Zaal Koch waar geheel in stijl een griezeldisco voor kinderen plaatsvindt. De volwassenen kunnen met een Bloody Mary of een glaasje Pleegzusterbloedwijn de zenuwen bedaren.

Voor alle deelnemers op de route is er nog een afsluitende voorstelling in de kerk. ,,Wie zelf meedoet, ziet bijna niets van de avond. Dat is best jammer en daarom hopen wij hen op deze manier tegemoet te komen. Ook hopen we dat iedereen een filmpje maakt van de eigen act zodat we dat na afloop nog eens samen terug kunnen kijken.”

Voor meer informatie is de Facebookpagina Halloween Welberg in het leven geroepen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant