donderdag 6 oktober 2016, 09:00

Genealogische Dag bij De Holle Roffel

KRUISLAND – In het Kruislandse ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel wordt op zaterdag 8 oktober een Genealogische Dag gehouden. Genealogie, oftewel stamboomonderzoek, is een populaire hobby. Menigeen vraagt zich af waar zijn of haar voorouders vandaan komen en hoe zij vroeger woonden en leefden.

Evenals voorgaande jaren verleent Steenbergenaar Cees Maas zijn medewerking aan de Genealogische Dag. Hij heeft door de jaren heen een enorme ervaring opgebouwd op dit gebied.

Dankzij zijn onderzoek in diverse regionale archieven van gemeenten in de regio en speurtochten op internet, heeft Maas meer dan 250.000 namen in zijn computer verzameld van mensen – hoofdzakelijk uit West-Brabant en de Noorderkempen van België, van het jaar 1400 tot nu – die op de een of andere manier een familieband met elkaar hebben.

Uit al deze gegevens heeft hij inmiddels zo’n vijftig families gebundeld in boeken, die door De Holle Roffel worden uitgegeven en tijdens de Genealogische Dag ter inzage liggen voor het publiek. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling over alles wat genealogie te maken heeft, zoals oude documenten, foto’s, trouwboekjes en dergelijke.

Ook kunnen belangstellenden uittreksels verkrijgen van o.a. familiebladen, kwartierstaten en stambomen, en kunnen er kopieën worden gemaakt van bidprentjes.
De entree tot het museum en de Genealogische Dag bedraagt 1,50 euro p.p., De Holle Roffel is gevestigd aan de Markt 20 in Kruisland en op 8 oktober geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Uit de Steenbergse Courant