Afbeelding
dinsdag 1 november 2016, 13:00

Toost op inspiratieboek voor ontmoetingsplek Buiten de Veste

STEENBERGEN – In de aula van brede school Het Podium is gisteravond een toost uitgebracht op de voltooiing van het inspiratieboek, dat als uitgangspunt dient voor de totstandkoming van een ontmoetingsplek voor jong en oud in de wijk Buiten de Veste.

In het kader van dit zogeheten buurtcultuurproject – ‘Het avontuur van Buiten de Veste’ – werden onlangs eerst twee workshops/brainstormsessies gehouden, waarbij alle betrokkenen hun ideeën kwijt konden. Dat gebeurde onder leiding van kunstenares Annet Nooijen uit Eindhoven en gold zowel voor leerlingen als medewerkers van de brede school, maar ook voor de verschillende kernpartners (zoals de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang) én niet te vergeten de buurtbewoners.

Gisteravond werd het inspiratieboek, dat boordevol suggesties staat voor de ontmoetingsplek, gepresenteerd en konden de aanwezigen bovendien twee voorkeuren aangeven. De volgende stap in het project is dat er een ontwerper wordt gezicht, die een en ander gaat ‘vertalen’ naar een concreet plan, dat uiteindelijk ook weer in samenwerking met alle betrokken partijen moet worden vastgesteld. Als het enigszins kan, wil de brede school de ontmoetingsplek – waarvoor een deel van het grasveld achter Het Podium is gereserveerd – nog voor het einde van dit schooljaar gerealiseerd hebben.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant