Afbeelding
maandag 28 november 2016, 16:00

Van Tilburggroep laat OPS-leden de kracht van een familiebedrijf zien

DINTELOORD/STEENBERGEN – “Ik ben trots op het bedrijf dat we hebben opgebouwd. En als ik hier mijn opvolgers zie staan, dan ben ik nog trotser”, aldus Jan van Tilburg afgelopen vrijdagmiddag tijdens het bedrijfsbezoek dat de leden van Ondernemers Platform Steenbergen aan het Dinteloordse bedrijf brachten.

En reden tot trots heeft van Tilburg zeer zeker. Dat bleek tijdens de presentatie die dochter Nicole en beide zonen Leon en Alex die middag in de Blauwe Wolk gaven. ‘Familiebedrijf sinds 1940’, zo liet het drietal weten. De andere dochter – Anne – kon vanwege werkzaamheden in haar winkel For More niet aanwezig zijn.

De familieleden zijn de kracht van het bedrijf, dat bescheiden startte met de werkzaamheden van Janus van Tilburg. Hij begon met het ophalen van schillen en deed er de verkoop van puin naast. Zoon Jan was al als kind nauw betrokken bij het bedrijf dat gestaag groeide door keihard werken en veel eigenhandig uitvoeren.

Geen kleintje meer

Inmiddels is het bedrijf geen kleintje meer. De hoofdactiviteiten: afvalverwerking, transport en aannemerij houden zo’n 25 medewerkers flink bezig en de honderden containers met hun herkenbare groene kleur zijn op even zo veel plaatsen in voornamelijk de regio Zuidwest Nederland te zien.

Met een wagenpark van maar liefst 40 vrachtwagens worden die getransporteerd. Bijzondere specialiteit daarbij zijn de speciale vloeistofcontainers die door het hele land geplaatst worden. Daarnaast beschikt Van Tilburg over onder meer diepladers, een telescoopkraan en grootmaterieel als laadschoppen, hoogwerkers en kranen.

Alles in eigen beheer

Alle containers worden overigens geheel in eigen beheer gemaakt. “En bijzonder ook is dat wij het complete onderhoud van ons wagenpark in eigen beheer doen”, zo laat Leon tijdens de rondleiding op het bedrijf aan de Stoofdijk weten. Op deze plek doet Van Tilburg aan afvalscheiding. En dat is niet iets van de laatste jaren, zoals bij collega-bedrijven; al veel langer had Van Tilburg door dat het scheiden van afval niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de bedrijfskas.

Meerdere vestigingen

Zaken in eigen beheer doen vormt dus de leidraad binnen de Van Tilburggroep, die inmiddels meerdere vestigingen in West-Brabant heeft. Niet alleen in Dinteloord waar de kern van het bedrijf is gevestigd, maar bijvoorbeeld ook in Bergen op Zoom. “Hier hebben we een overslag bedrijf voor onze containers en daardoor kunnen we snel en efficiënt de Zeeuwse markt bedienen”, vertelt Nicole.

Geen opsmuk

Het drietal liet via een bedrijfsfilm zien dat Van Tilburg zich met recht Van Tilburg Groep mag noemen. Wat ook opvalt – en dat siert het bedrijf – is dat de familie niet van opsmuk houdt. ‘Gewoon goed je werk doen, hard werken, innovatief zijn en iedere dag flexibel klaar staan voor de klant’ is het devies. Op die manier is een mooi bedrijf opgebouwd.

Foto’s met dank aan o.a. Nicole van Tilburg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant