Afbeelding
zaterdag 18 februari 2017, 00:00

Mauri de Keijzer voorleeskampioen in gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – De 10-jarige Mauri de Keijzer van de Welbergse basisschool Pius X werd zojuist winnaar in de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij las voor uit het boek “Zwarte Sneeuw” van Simone van der Vugt.

De jury – Wendy Konijnendijk, Ingrid de Graaf en de kampioen van vorig jaar Anouk van Osta – kozen haar als beste voorlezer. “Jouw presentatie vooraf was uitstekend, de keuze van het boek bijzonder en je las boeiend voor”, zo stelde juryvoorzitter Konijnendijk. Maar ze gaf meteen aan dat alle deelnemers dit jaar wel erg dicht bij elkaar zaten. Die deelnemers, acht in getal, werden aangemoedigd door een 60-tal belangstellenden.

Bescheiden

Winnares Mauri nam de beker bescheiden in ontvangst: “We hebben het allemaal goed gedaan”. Ze verklaarde naar afloop wel heel blij te zijn. “Ik dacht wel dat ik met een heel rood hoofd zat voor te lezen. Want ik vond het heel spannend”.

Op zaterdag 18 maart zal Mauri de Keijzer de Steenbergse eer gaan verdedigen in Goirle, waar de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd wordt gehouden.

Meer over deze voorleeswedstrijd: a.s. vrijdag in Steenbergse Courant

In de Steenbergse Courant van a.s. vrijdag wordt een uitgebreid verslag van deze voorleeswedstrijd gepubliceerd. Daarin ook de namen van de andere zeven deelnemers en hun boekkeuze. Na deze publicatie wordt ook een fotoalbum met beelden van de voorleeswedstrijd op KijkopSteebergen.nl gepubliceerd.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant