Afbeelding
zaterdag 29 april 2017, 00:00

Al vroeg goede belangstelling voor Nassautocht De Blaar

STEENBERGEN – Het is al meteen een gezellige drukte op het Steenbergse sportpark, waar het secretariaat van Wandelsport Vereniging De Blaar vandaag zitting houdt in de kantine van vv Steenbergen. Hier melden zich vanaf 7:30 uur vanochtend – zaterdagochtend – al aardig wat deelnemers. Zij gaan van start voor de grootste afstanden die deze dag kunnen worden gelopen. Inschrijven kan nog tot 12:00 uur. Gerekend wordt op zeker 300 deelnemende wandelaars.

Er wordt vandaag gewandeld op vijf afstanden: 40, 25, 15, 10 en 5 kilometer. De deelnemers aan de grootste afstanden starten op dit moment. Ze worden begeleid door een prachtig zonnetje met een zeer aangename wandeltemperatuur. In de kantine van het sportpark worden ze ontvangen door wedstrijdsecretaris Cees Goderie (midden op de foto) en Conny van Tilburg. Het tweetal krijgt assistentie van John Koenen. De start van de wandeltochten is tussen 8:00 en 12:00 uur.

Wandelsportvereniging De Blaar

Aanwezig is ook de secretaris van WSV De Blaar Kees Koene. (alleen op de foto). Hij is zelf geen wandelaar, maar vormt met voorzitter Joke van den Branden, penningmeester Wim van den Branden en de leden Cees Goderie en Bas Schuurman het bestuur.

“Ik ben wat ze hier noemen een buitenlander, kom namelijk van Flakkee. Daar hebben we geen wandelvereniging. In 1999 ben ik lid geworden van De Blaar. Mijn echtgenote Marja was al sinds 1994 lid. Twaalf jaar geleden ben ik in het bestuur gekomen. We zijn nu nog met 15 leden”, aldus de secretaris. Hij vindt het jammer dat De Blaar slechts zo’n klein aantal leden heeft. “Dat hebben we eigenlijk ook de danken aan de landelijke wandelbond, de KWBN. Die schiet met hun wervingscampagne aardig onder onze duiven. Je kunt namelijk rechtstreeks lid worden van de KWBN. Er wordt dan gezegd dat je met dat lidmaatschap een zeer grote kans maakt op mogelijke deelname aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse”.

Nieuwe leden welkom

Toch is het volgens hem een goed idee om lid te worden van de Steenbergse wandelvereniging. “Naast het feit dat hiermee onze vereniging gesteund wordt, krijgen leden korting op alle wandeltochten die landelijk door verenigingen worden georganiseerd die zijn aangesloten bij de KWBN. Wij zelf hebben ieder jaar drie wandeltochten. De Nassautocht van vandaag, de Steenbergse Wandelvierdaagse (12 – 15 juni) en de Rien Slokkers Wandeltocht (zaterdag 11 november). Daarnaast organiseert De Blaar ook de kroegentocht op carnavalszondag”

Feestdag

Twee jaar geleden vierde De Blaar het 50-jarig bestaan. De viering daarvan was een succes en dat deed de club besluiten om ook dit jaar weer eens een leuke feestavond te organiseren. Die is op zaterdag 13 mei bij Arcadia. “We hebben dan een spelletjesmiddag met aansluitend een barbecue. Dat wordt zeker weer een gezellige dag”, aldus secretaris Koene.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant