zaterdag 29 april 2017, 11:00

Open Steenbergs kampioenschap bij één-uur-loop

STEENBERGEN - Zaterdag 6 mei is Steenbergen het decor voor de Ultraloop. Dit jaar is het evenement door het schrappen de 24 uur-loop ingekort tot 1 dag. Dit vanwege te grote concurrentie op de ultraloopkalender voor dit onderdeel, zoals het WK in Ierland op 1 juni. Toch kent het programma dit jaar meer onderdelen omdat naast de ultralooponderdelen ook ruimte is gemaakt voor de Steenbergse lopers, zowel de heel jonge als de wat oudere.

Voor de jongeren staat een kidsrun op het programma met daarnaast een 1-uur loop.  De organisatie wil graag zoveel mogelijk Steenbergse deelnemers kennis laten maken met dit voor de plaats unieke evenement. Daarom is dit jaar aan de 1-uurloop het Open Steenbergs Kampioenschap verbonden.

Op 6 mei gaat het evenement om 9:00 uur van start met de Twaalf Uur Ultraloop, om 10:00 uur klinkt het startschot voor de Marathon, om 15:00 uur vertrekken de deelnemers aan de Zes Uur Ultraloop en om 17:00 uur start de Kidsrun. Tot slot komen de deelnemers aan de Eén Uur Challenge om 18:00 uur uit de startblokken. Dit alles met de bekende prima verzorging, met tijdregistratie en met ondersteuning van vakkundige speakers. De organisatie roept alle sportieve Steenbergenaren op om in beweging te komen en zich aan te melden. Alle inlichting hiervoor zijn te vinden op www.ultraloopsteenbergen.nl.

Uit de Steenbergse Courant