vrijdag 16 juni 2017, 15:00

Komende zaterdag en zondag: Eerste Waterpoortweekend

STEENBERGEN – Ook dit weekend hoeft niemand in de gemeente Steenbergen zich te vervelen. Terwijl in Nieuw-Vossemeer het 450-jarig zaterdag met onder meer een dorpsontbijt, de highlandgames, een roofvogelshow en een afsluitende dorpsbarbecue viert is er op de Vliet, bij de Kruislandse Kreken en op landgoed Arcadia volop te doen. Ook Steenbergen heeft een bijdrage in het Waterpoortweekend en Arcadia heeft een Open Dag.

Eerst nog even Nieuw-Vossemeer. Dat heeft deze week al geweldig feestgevierd. De zaterdag begint hier om 9:00 uur met een ontbijt tot 11:00 uur. Om 13:00 uur start het sportieve hoogtepunt van deze week met de Highland Games. Bierfustrollen, boogschieten, paalwerpen en hoefijzergooien zullen daarbij zeker niet ontbreken. Tussen 14:00 uur en 18:00 uur is er tevens een roofvogelshow en vanaf 18:00 uur wordt een afsluitende barbecue gehouden.

Arcadia

Arcadia houdt Open Dag tussen 11:00 en 16:00 uur. Dat betekent dat bezoekers de prachtige tuinen gratis kunnen bezoeken. Verder zijn er tal van in- en outdooractiviteiten, muziek en zang, natuurbeleving, workshops en demonstraties. Ook hier kunnen bezoekers genieten van een roofvogelshow, worden de kleintjes geschminkt en zijn er voor hen springkussens en voor de oudere jeugd een stormbaan.

Bruisende Cruijslandse Kreken

Op de Cruijslandse kreken kunnen gratis roeiboottochten worden gemaakt. Opstappen hiervoor gebeurt bij de ingang van de Boonhil. De Baakermat, Hengelsportvereniging Kruisweel, logement De Blauwe Sluis, de Brabantse Delta en gemeente Steenbergen zorgen voor diverse activiteiten, dus ook een bezoek aan de kreken is beslist de moeite waard.

Groot aantal activiteiten

Overigens is het Waterpoort gebied behoorlijk omvangrijk. Naast het Eiland Tholen strekt het gebied zich uit tot Willemstad. Op tal van plaatsen zijn er activiteiten die verband houden met water. Zo kan er met een sloep van het Beneden- naar Bovensas worden gevaren en zijn er in het hele gebied activiteiten die variëren van wandeltochten, exposities, museumbezoeken tot een zehondensafari. Op www.waterpoortwerkt.nl is alle info te vinden.

Uit de Steenbergse Courant