Afbeelding
zaterdag 24 juni 2017, 11:00

Woon- en beleefevent STBLeeft 2017 speelt in op behoefte

STEENBERGEN – Warmte en een goedgevuld Waterpoortweekend weerhield de woningzoeker afgelopen zaterdag niet van een bezoek aan het woon- en beleefevent STBLeeft. Voor de tweede maal organiseerden Helmig Makelaardij en de gemeente Steenbergen deze woonbeurs. Zo’n driehonderd bezoekers passeerden de drempel van het Steenbergse gemeentehuis en vonden er veelal wat ze zochten. “Het waren niets dan blije mensen en tevreden standhouders in een mooi verbindend evenement,” blikt wethouder Petra Lepolder terug.

De beurs kende ruim vijftig bezoekers meer dan vorig jaar toen de succesvolle eerste editie werd beleefd. “Vorig jaar kwamen de mensen omdat ze nieuwsgierig waren naar wat STBLeeft eigenlijk precies inhield. Het publiek van afgelopen zaterdag kwam juist heel gericht op de beurs af. Omdat het geïnteresseerd was in een nieuwbouwproject of in het verduurzamen van de woning. Ook waren er opvallend meer jongeren dan vorig jaar.”

Met smart

In december 2016 organiseerde de gemeente Steenbergen een bijeenkomst om te peilen wat de behoefte was aan levensloopbestendige woningen. Bewoners, ontwikkelaars en verhuurders ontmoetten elkaar daar. Het resulteerde in meerdere projecten waaronder de Stadsvilla in Buiten de Veste en een aantal woningen van dit type in Spiegelvloot 2 in Dinteloord. “Tijdens STBLeeft heb ik wel dertig keer te horen gekregen dat mensen al jaren  met smart op levensloopbestendige woningen zaten te wachten en echt dolblij zijn dat het nu zover is.”

Rode konen van trots

Al bij al kijkt de wethouder volmaakt tevreden terug op de dag. “Bij vertrek vroegen we de bezoekers om de beurs aan de hand van een korte enquête te beoordelen. Bij het lezen van de opmerkingen op de formulieren, kreeg ik gewoon rode konen van trots. Het gros van de mensen vindt dat er niets veranderd hoeft te worden aan de opzet, de grootte en de mix van exposanten. En ook van de deelnemende bedrijven en organisaties hoor ik alleen maar positieve geluiden.”

Pijplijn is gevuld

De derde editie van STBLeeft in 2018 is daarmee een vaststaand feit? “Dat is niet aan mij want ik weet niet eens of ik volgend jaar nog wethouder ben,” lacht Lepolder vooruitblikkend op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. “Maar ik ga er wel vanuit dat er weer een woonbeurs komt. We hebben nieuwbouwprojecten nodig om het event aantrekkelijk te houden maar in een gemeente met de ambitie als Steenbergen moet dat geen probleem zijn. De pijplijn van toekomstplannen is in ieder geval goedgevuld.”

Driehonderd bezoekers bezochten het woon- en beleefevent STBLeeft in het gemeentehuis. Zij vonden er alle informatie waar zij behoefte aan hadden. Ook burgemeester Ruud van den Belt was van de partij.

Foto en tekst: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant