donderdag 13 juli 2017, 12:00

21e fietsdriedaagse Voverdi zorgt voor nog meer verrassingen

DINTELOORD - De organisatie van de Fietsdriedaagse legt dit jaar de lat hoog. Men wil een nog leuker en nog grootser evenement én nog meer fietsers dan in de jubileumeditie van vorig jaar, toen dit evenement voor de twintigste achtereenvolgende maal werd gehouden. De driedaagse start op dinsdag 18 juli.

“Voverdi viert dit jaar haar 40-jarig bestaan,” zegt Peter Willemse (tot enkele jaren terug voorzitter van de volleybalvereniging en nog altijd spelend lid). “Daarom zorgen we voor nog meer verrassingen onderweg.” Vorig jaar stond voor het eerst de ijsboer langs de route en dat viel in de smaak bij alle deelnemers dus die zal ook dit jaar niet ontbreken. Medeorganisator Peter Brands: “Eigenlijk is het een kwestie van stapelen, we begonnen ooit met het uitdelen van gratis appels en inmiddels deelt de lokale horeca en de slager en heel veel andere sponsors allerhande lekkers uit. Eenentwintig, dan ben je volwassen toch? Allemaal meefietsen dus. We hebben wederom drie mooie routes. Dinsdag rijden we via Oude Molen, woensdag Heense Sas met de verkorte kindertour en donderdag via Gastel Sfeer”, zo roept Brands alle fietsliefhebbers op.

Doldwaze donderdag   

Woensdag staan de jongsten extra in de schijnwerpers. “Maar natuurlijk kunnen ze alle dagen meefietsen als ze willen,” betoogt Dinteldichter Frank Vester die zal voordragen uit eigen werk en voor de kinderverloting enkele Dikke Duim Dichtsels zal signeren.

Donderdag is bestempeld als doldwaas. “Die dag hebben we prijzen voor de leukst versierde fiets en de leukst verklede fietser. Sowieso maakt iedereen overigens kans op mooie prijzen bij de verloting op de laatste avond, want elk startnummer gaat automatisch mee in de hoge hoed.”

Start en finish

De ritten zijn gemiddeld 30 kilometer en voor de wielrenners wordt traditiegetrouw door Cycle Club Dinteloord een langere route uitgezet.

Start en finish is tussen 18.30 en 19.30 uur voor de gewone fietsers, de wielrenners vertrekken om 19.00 uur. Zowel de start als de finish is bij  Sportcafé De Buitelstee. De kosten: € 2,50 voor 1 dag, € 4,00 voor 2 dagen en € 5,00 voor 3 dagen (kids t/m 12 jaar fietsen gratis mee!). Wie nadere info wenst kan die vinden op de website van Voverdi:  www.voverdi.nl.

Uit de Steenbergse Courant