Afbeelding
zaterdag 15 juli 2017, 18:11

Ook nummer elf wordt succesnummer voor Voverdi

DINTELOORD – “Weet je dat wij tot nu toe elk jaar prima weer hebben gehad. En we hebben altijd leuke en gezellige deelnemers. Het wordt dit jaar onze elfde editie met 21 deelnemende ploegen, dat zijn er weer drie meer dan vorig jaar”, constateert organisator Peter van de Merbel vanmiddag om vijf uur, bij aanvang van het beachvolleybal toernooi van Voverdi. En hoewel de buitenradar toch een flinke brok regen in aantocht meldt laat de Dinteloordse volleybalvereniging zich de pret niet drukken. Tot vanavond – zaterdagavond – 22:00 uur wordt er stevig gespeeld op het aangelegde strandje bij De Buiterstee.

Onder de deelnemers veel bekende gezichten uit de vorige edities. Bij de Herenpoule wordt Beach Masters ( de winnaar van vorig jaar ) ook deze maal getipt als kanshebber voor de overwinning. Zij krijgen het zeker stevig tegen Minions en ExVo, verwacht de organisator. “En we hebben dit jaar een ploeg uit St. Maartensdijk. Dat zijn nieuwkomers, waarvan we de sterkte nog niet kennen. Dus wellicht ook kanshebbers”.

De borst nat maken

Naast de sterke Heren  poule zijn er nog twee poules waarin gemengd gespeeld wordt. Met De Driehoek, The Jongh Ones en The Jongher Ones, Jeroens team en Zooitje ongeregeld. “Schrijf maar op, wij gaan de eerste plaats pakken”, verklaart Mirjam van de Heuvel namens laatstgenoemden stellig. Dus ook de Ones en de Driehoeken kunnen blijkbaar de borst nat maken.

Dat moet gezellig worden

In de tweede gemengde poule wordt het vast gezellig. Hier hebben ‘Gezelligheid kent geen tijd 1 en 2 zich ingeschreven. Dat wordt plezierig voor Amigo’s, MaJoLeCo, De Zandhazen, De Hollandse Snakte en de BVB’s.

Met dank aan

Hoe dan ook, regen of geen regen, Voverdi gaat uit van een uitstekende elfde editie. Met dank aan Hans Bolluijt van de Buitelstee en zeker ook aan de Van Tilburg Groep die er voor heeft gezorgd dat het parkeerterrein een volle week lang de beach is. Met dit jaar zo’n zeventig kuub zand. “We hebben al volop genoten tijdens het ouder-kinder-toernooitje dat vorige week vrijdag is gehouden. Dat was heel gezellig, met een afsluitend slaapfeest. Ook woensdag was het top. Toen hebben we ons jubileumjaar –Voverdi bestaat thans 40 jaar – geopend met een heel gezellig onderling toernooi waarin onze eigen leden zich prima hebben vermaakt”, aldus Peter van de Merbel.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant