Afbeelding
woensdag 20 september 2017, 16:30

Gezelligheid troef bij Culturele Dag KBO-kring

STEENBERGEN – Het was vanmiddag goed toeven in de feestzaal van Arcadia Steenbergen. Althans voor de 160, al wat rijpere, aanwezigen die er op uitnodiging van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) kring Steenbergen deelnamen aan de Culturele Dag. Zij kwamen uit alle windstreken van de gemeente aangezien de kring is samengesteld uit de leden van de vijf plaatselijke afdelingen van Nieuw-Vossemeer, Kruisland, Welberg, Steenbergen en Dinteloord.

Een aardige afwisseling van de dagelijkse kring-activiteiten aldus voorzitter Mart Verhagen. “De voornaamste taak van het kring-bestuur is om als tussenpersoon te dienen tussen de plaatselijke afdelingen en het hoofdbestuur van de KBO Brabant.” In 2015, nadat gemeenten verantwoordelijk werden voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, ontstond de KBO kring Steenbergen. “Voor die tijd vormden we samen met Roosendaal de grote kring Vlietlanden.”

Rode wijn

Bij aanvang van het nieuwe leven nam de organisatie zich voor om eens in de twee jaar een Culturele Dag te organiseren. “En dan niet op een oubollige manier, maar op een leuke, interactieve wijze.” Dat bleek vandaag vooral tijdens het ochtendprogramma waarbij van de deelnemers werd verwacht dat zij de hersencellen flink aan het werk zetten, tijdens een quiz met vragen uit stad en land. Voor de winnaars (een Steenbergs tafeltje) was er een fles rode wijn die die prima paste bij de smaak van de overwinning. Na een uitgebreide Boerenlunch kon er rustig uitgebuikt worden bij een optreden van Smidje Verholen, een groep muzikanten en zangers met een voorliefde voor het streekdialect.

‘Nee’ verkopen

Voorzitter Verhagen kijkt met genoegen terug op de dag. “Het is eer naar werken. Er moet heel wat gebeuren voor het zover is, maar de mensen genieten er zichtbaar van. Met het aantal deelnemers zijn we meer dan tevreden. Sommige afdelingen hebben zelfs ‘nee’ moeten verkopen aan leden omdat er in Steenbergen geen feestzaal te vinden is waar we meer mensen in kwijt kunnen.”

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant