donderdag 5 oktober 2017, 20:31

Steenbergen ziet Brabantse Erfgoedprijs nipt aan zich voorbij gaan

’s HERTOGENBOSCH – Zo juist is bekend geworden dat Steenbergen niet de winnaar is geworden bij de verkiezing van de Brabantse Erfgoedprijs 2017. ‘Het Levensboek’ van Expeditie Nassau ontving helaas niet de meeste publieksstemmen. Die gingen naar de ‘Blind Walls Gallery’. De derde genomineerde was het project van ‘De verschilmakers: Witte Zusters in dialoog met andere wereldverbeteraars”. Het Steenbergse project pakt nu helaas net naast de 10.000 euro voor de uitvoering van het project en de professionele ondersteuning die een jaar lang aan de winnaar wordt geboden.

Met het project wil Expeditie Nassau er voor zorgen dat Steenbergenaren trots worden op het rijke vestingverleden. Dat de inwoners de historie van de plaats beter leren kennen, omarmen en uitdragen. Dat denken de bedenkers te bereiken met het ‘Levensboek’, dat iedere nieuwe Steenbergenaar bij geboorte krijgt en dat meeloopt met een aantal levensfasen.

Teleurgesteld

Het project werd met de bovengenoemde twee andere projecten gekozen uit maar liefst 72 ingediende projecten. Dat was op zich al een bemoedigende duw in de rug voor de bedenkers. Ze zijn weliswaar teleurgesteld maar laten zich niet uit het veld slaan en hopen het project nog gerealiseerd te krijgen. Verwacht mag worden dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Vanuit gemeente Steenbergen is die intentie namelijk al uitgesproken.

Foto: De vertegenwoordigers van Expeditie Nassau net na de prijsuitreiking in Den Bosch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Uit de Steenbergse Courant