Afbeelding
dinsdag 5 december 2017, 16:00

Scouting Steenbergen zoekt leiders voor Welpen en Scouts

STEENBERGEN – Er zullen niet veel mensen zijn die nooit gehoord hebben van Scouting. Ook in Steenbergen is Neerlands grootste jeugd- en jongerenorganisatie zeer actief. Scouting Steenbergen bezorgt de jongeren uit deze gemeente een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving door middel van uitdagende activiteiten. Tijdens de open dag op zaterdag 9 december wil Scouting belangstellenden laten kennismaken met hun activiteiten. Men hoopt ook aanvulling te vinden voor de leiding.

Scouting Steenbergen is groeiend en merkt dat er steeds meer ‘ogen en handen’ nodig zijn om alle activiteiten goed en veilig te organiseren en te laten verlopen. Daarom is de het bestuur op zoek naar enthousiaste, avontuurlijke mannen en vrouwen van minimaal 18 jaar, die goed in teamverband kunnen werken en een gedeelte van hun vrije tijd in willen zetten voor het vermaak en de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar (Welpen) of 11 tot 15 jaar (Scouts).

De Welpen en Scouts draaien iedere zaterdagmiddag hun programma van 13.30 of 14.00 uur tot 16.00 uur. Hiernaast zijn er enkele keren per jaar weekendkampen en  is er het gezellige zomerkamp, waarbij de kinderen en leiding op het scoutingterrein of in de natuur kamperen. .

Open Dag

Zaterdag 9 december is er een open dag voor belangstellenden die interesse hebben om lid te worden van de Scoutingleiding. Zij kunnen dan zien welke activiteiten er zoal tijdens de scoutingbijeenkomsten plaatsvinden. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur kan er meegekeken worden bij de Bevers en in de middag van 13.30 uur tot 16.00 uur bij de Welpen en Scouts.

Meer informatie

Meer informatie over deelname aan de leiding en over Scouting Steenbergen is te vinden op de website: www.scouting-steenbergen.nl. Een mailbericht sturen naar info@scouting-steenbergen.nl ter attentie van Lisette Backx kan ook.

Via het vermelde mailadres kan ook informatie worden opgevraagd betreffende de  zoektocht van Scouting Steenbergen naar een voorzitter voor het groepsbestuur.

Hiervoor wordt gezocht naar een man of vrouw met onder andere leiderschapscapaciteiten, communicatieve vaardigheden en affiniteit met vrijwilligerswerk.

Uit de Steenbergse Courant