Afbeelding
dinsdag 19 december 2017, 14:00

Prijsuitreiking ‘Het Loze Vissertje’ in De Joosse

STEENBERGEN – In de zaal van De Joosse aan de Kaaistraat zijn afgelopen zaterdag de prijzen uitgereikt van het afgelopen seizoen van hengelsportvereniging Het Loze Vissertje. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse feestavond van de visclub. Hans de Nijs mag het clubkampioenschap 2017 op zijn naam schrijven.

Het zijn zeker niet alleen de bekers waar het op de afsluitende avond van Het Loze Vissertje om draait. Het is absoluut de gezelligheid wat de boventoon voert. Onder het genot van een drankje en een buffet praten de visliefhebbers na over het afgelopen jaar. Voorzitter Ad van Elzakker geniet zichtbaar. “Het gaat goed met onze vereniging, we groeien nog steeds. Dat is hartstikke mooi.”

Twee trofeeën

De onbetwiste kampioen van de avond is Hans de Nijs. Hij nam vanaf de eerste wedstrijd de leiding en heeft die niet meer uit handen gegeven. In totaal ving de clubkampioen 13 kilo vis. Hij mocht uit handen van de voorzitter twee trofeeën in ontvangst nemen: eentje voor het clubkampioenschap en eentje voor de grootst gevangen vis in zoet water. Hij ving een brasem van maar liefst 65 cm.

Bij het zoutwatervissen is Anton van Loon op de eerste plaats geëindigd. Bij de prijsuitreiking van grootst gevangen vis waren er twee winnaars: Bert van Ekelen en Wim van de Brande. Zij vingen allebei een vis van exact 42 cm. “Er zat geen millimeter verschil tussen”, aldus de voorzitter.

Foto 1: De kampioenen van Het Loze Vissertje v.l.n.r. Wim van de Brande, Bert van Ekelen, Anton van Loon, Hans de Nijs en voorzitter Ad van Elzakker.

Foto 2: Hans de Nijs won zowel het clubkampioenschap 2017 als de prijs voor grootst gevangen vis.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant