maandag 8 januari 2018, 06:00

Bibliotheek Steenbergen zoekt deelnemers aan gratis digitale cursussen

STEENBERGEN – Omdat het belang van Internet inmiddels enorm is toegenomen heeft Bibliotheek Steenbergen  twee Internet-cursussen op stapel staan. Het gaat hier om de cursussen ‘Klik & Tik het internet op’ én ‘Digisterker: Werken met de elektronische overheid’. Belangstellenden kunnen zich nog voor deze cursussen aanmelden.

Veel zaken in het dagelijks leven worden via het Internet geregeld. Neem bijvoorbeeld het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over de opbouw van de AOW of het regelen van bankzaken. Voor wie hier geen ervaring mee heeft en er graag mee wil leren omgaan is een goede instructie zowel belangrijk als aangenaam.

De cursus ‘Klik & Tik, het internet op’ richt zich op volwassenen die voor het eerst kennismaken met de mogelijkheden van internet. Er komen diverse onderwerpen aan de orde, zoals het bekijken van websites, zoeken met een zoekmachine, invullen en aanvragen, e-mailen en downloaden. De cursisten kunnen in hun eigen tempo de cursus doorlopen. ‘Klik & Tik’ bestaat uit minimaal 8 bijeenkomsten die op maandag van 9.00 tot 10.30 uur worden gehouden.

Cursus ‘Digisterker’

Voor volwassenen die het lastig vinden om met de sites van de overheid of met DigiD te werken is er de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’.

Het programma richt zich op volwassenen uit de gemeente Steenbergen die al een beetje met internet om kunnen gaan. Het is bij deze cursus belangrijk dat cursisten zelf over internet beschikken en een e-mailadres hebben. ‘Digisterker’ bestaat uit 5 bijeenkomsten op dinsdagen van 10.00 tot 11.30 uur worden.

Aanmelden

De cursussen zijn gratis. Cursisten hoeven ook geen lid van de bibliotheek te zijn.

Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Esther Hartog, telefoon: 0164 - 243450 of via e-mail: taalhuis@markiezaatsbibliotheken.nl met vermelding van naam en telefoonnummer.

Uit de Steenbergse Courant