Afbeelding
dinsdag 9 januari 2018, 13:00

Succesvolle première verkiezingslied tijdens Nieuwsjaarsreceptie

STEENBERGEN – Of het verkiezingslied Heel Steenbergen Stemt daadwerkelijk meer kiezers naar de stemlokalen  zal trekken, moet nog blijken. Feit is wel dat het nummertje gemakkelijk in het gehoor ligt en van een behoorlijke ‘plak’-kwaliteit is. Gisteravond presenteerde burgemeester Ruud van den Belt het lied en de bijbehorende clip tijdens de nieuwsjaarsreceptie van de gemeente Steenbergen.

De vooraankondigingen van de première van het nummer hadden hun werk gedaan, want de hal van het gemeentehuis stond bomvol belangstellenden die samen het glas op het nieuwe jaar heven. Zoals ieder jaar, was ook 2017 er weer een vol hoogte- en dieptepunten, waarvan de burgervader er velen aanhaalden.

Hart en verstand

Vooruitblikkend op wat 2018 ons brengen gaat, trok Van den Belt aan de rode draad die ‘keuzes maken’ heet. Een verwijzing naar de Gemeenteraadsverkiezingen die  op 21 maart aanstaande op het programma staat. “We moeten keuzes vanuit het hart én het verstand,” aldus de burgemeester. “Zijn die verenigbaar? Ja, ik denk het wel. Onze harten zijn namelijk verbonden met deze gemeenschap en dus met elkaar. Dus met uw komende stemkeuze komt het ook wel goed!”

Volle borst

Na de Nieuwjaarstoost klonk voor de eerste maal het ‘Heel Steenbergen Stemt’-verkiezingslied, dat op deze receptie werd gebracht en het duurde het niet lang voordat de hele zaal uit volle borst mee zong. Het nummer is geschreven door John Nijssen en ingezongen door zangers en zangeressen van koren uit de gehele gemeente Steenbergen. Ook mannenkoor ABS verleende zijn medewerking aan de nieuwjaarsreceptie en zong drie liederen: Happy New Year, Het Havenlied (mei 2017) en Va Pensiero.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant