Afbeelding
zaterdag 20 januari 2018, 06:00

Kees Bosters wint traditionele riktoernooi NVS

NIEUW-VOSSEMEER – Al zo’n dertig jaar in successie start NVS in het nieuwe jaar met een riktoernooi. Afgelopen zondagmiddag werden de kaarten geschud onder leiding van Alex van Tilburg en André Brouwers in de kantine op sportpark De Danen.

“Iedere donderdag rikken we hier met een klein clubje van 6 man. Dat is leuk om te doen en daarnaast organiseren we – normaliter tussen Kerst en Nieuwjaar – ons jaarlijkse riktoernooi. Daarin staat de gezelligheid voorop en natuurlijk willen de deelnemers ook graag het prijzengeld winnen. De hoogte daarvan wordt bepaald door het entreegeld dat de deelnemers zelf betalen”, legt Alex van Tilburg uit.

Er werd gespeeld in twee ronden aan vier tafels. Uiteindelijk kwam Kees Bosters als winnaar uit de bus. Hij had een totaal van 272 punten en werd gevolgd door Kees Jochems met 255 punten en nummer drie: Alex van Tilburg met 250 punten.

De volledige uitslag van afgelopen zondag is: 1. Kees Bosters, 2. Kees Jochems; 3. Alex van Tilburg; 4. Reinier de Jong; 5. Sonja Smits; 6. Adje vd Beemd; 7. Minus vd Beemd; 8. Ben Dufornee; 9. Mark Dam; 10. Piet Oerlemans; 11. Marcel Elsevier; 12. Ellen vd Maas; 13. Brigitte Coppens; 14. Jan Knuit; 15. André Brouwers; 16. Janus van Tilburg.

De kaarters die het niet lukte om bovenaan te eindigen krijgen op vrijdag 2 maart nog een kans. Dan is er een besloten toernooi voor NVS-ers. Hiervoor hebben zich al 64 deelnemers aangemeld. Zij spelen in 32 koppels.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant