donderdag 22 februari 2018, 15:00

TV Soufflé gaat op de Rollatorbaricade

KRUISLAND – Vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart staat toneelvereniging Soufflé wederom op de planken. Dit keer niet met een theaterdiner, maar met een nieuw kolderiek toneelstuk genaamd ‘De Rollator-revolutie’ van Maurits Keyzer. Het wordt een stuk met leuke typetjes en tal van komische situaties, die de bezoekers zeker op de lachspieren zullen werken, zo is de verwachting.

Het is een drukke tijd voor de toneelclub. Na de twee theaterdiners in december bij de Commerce, waarvoor TV Soufflé het gehele programma met sketchjes en liedjes zelf had geschreven, konden de leden van de toneelclub na de jaarwisseling meteen vol aan de bak. Op het programma stonden twee al lang geleden bij Siemburg half maart vastgelegde toneelavonden en dat betekende stevig aanpakken. “Teksten leren, repeteren, decors bouwen, maar ook veel lol maken”, zo laat regisseur Peter van Giels namens de toneelclub weten.

Ruzie en verwikkelingen

De Rollator-revolutie speelt zich af in een pas geopend zorgcentrum met de naam ‘De Toekomst’. Het is ontstaan uit een fusie van het centrum met zeer sjieke bewoners ‘Edelburcht’ en een meer volks centrum ‘De Plebs’ waardoor twee totaal verschillende culturen bij elkaar komen. Dat zorgt voor veel haat en nijd, terwijl een verschrikkelijke directeur (Peter Gommeren) nu niet als verbinder werkt: hij zaait angst en terreur. De verzorgers van beide groepen (Toine van Loenhout en Arthur van de Kar) hebben hun handen vol aan alle ruzies en verwikkelingen.

Rolverdeling

De bewoners van Edelburcht worden gespeeld door Monique Koopmans, Wendy Sax en Melanie Castenmiller. Dit zijn overigens nieuwe spelers bij TV Soufflé. De rollen van De Plebs komen voor rekening van Winny Heimerikx, Els den Tuinder en Nanda Koevoets.

Regie is dus als vanouds in handen van Peter van Giels en Cees Bellemans en Hans Bernd de Jong zorgen voor de techniek.

Kaarten bestellen

Kaarten (inclusief consumptiebon à 7 euro) zijn te bestellen via: tvsouffle@gmail.com of telefonisch via (0167) 532 897. Het advies is om er snel bij te zijn, want het aantal bezoekers in de zaal is beperkt en er is steeds goede belangstelling voor de toneelstukken van TV Soufflé.

Uit de Steenbergse Courant