zaterdag 21 april 2018, 14:00

Welberg pakt de punten

Zondag 15 april speelde SC Welberg in Dorst (bij Breda) uit tegen Neerlandia’31. De thuisploeg begon sterk en wilde goed voor de dag komen na de nederlaag van vorige week. Na 10 minuten spelen zakte de dadendrang van Neerlandia en kon Welberg het spel naar zich toe trekken. 

Een schot op de keeper van Neerlandia van Dennis Luijks is het sein om aan te vallen en legio kansen gaan nog volgen. In de 13e minuut passt Mitch Krens naar Dennis Luijks die met de bal en al naast het doel beland. 20e min. Vrije trap van Levy Papp naar Dennis Luijks, die over kopt. In de 23e minuut volgt een vrije trap voor Neerlandia op de rand van het 16 meter gebied. De bal kan door Stephan Evers uit de hoek gehaald worden. Vervolgens is Welberg weer gevaarlijk voor het doel van de Neerlandia keeper. Na goed veldspel is er een kans voor Dennis Luijks die niet af weet te ronden. In de 44e minuut, na nog diverse kleine kansen, is er een combinatie van Dennis Luijks naar Mitch Krens die Jeroen van de Bogaert aanspeelt. Deze krijgt de bal niet in het doel, maar in de rebound is het Wiebe Vissers die dan de treffer maakt. De ruststand is 0-1 en dik verdiend.

Gelijkmaker

Na de rust pakt Welberg het spel weer op en in de 46e minuut schiet de vrijgespeelde Mitch Krens de bal in het zijnet. 5 min later is er een kans voor Dennis Luijks, die met links net naast schiet. Meteen er na wordt de 1-1 door Neerlandia gescoord en zijn we weer terug bij af. 
Nadat de mogelijkheden van Jeroen van de Bogaert en Mitch Krens over en op de keeper belanden, is er in de 62e minuut een kans voor Dennis Luijks, die zijn schot op de paal ziet belanden. De mee opgekomen Lars Bogers schiet de afvallende bal wel binnen en zet de 1-2 op zijn naam. Twee minuten later geeft Lars Bogers een keurige pass aan Mitch Krens, die 1-3 maakt. 

Een minuut later is het al weer 2-3 en dat brengt de spanning in de wedstrijd weer terug. De volgende 10 minuten zijn er kansen voor Joey, net naast, Mitch Krens schiet op de keeper en Wiebe Vissers kopt de bal uit een voorzet over. In de 77e minuut kan Dennis Luijks de 2-4 maken en neemt Welberg weer afstand. In de resterende min krijgt Joey 2 maal de kans om te scoren, hij kan solo opstomen naar het doel van Neerlandia, maar faalt in de afwerking en schiet de bal naast het doel. In de 90e min neemt Christian Gigi de vrije trap in de zestien en schiet deze binnen en zo is de eindstand verdiend voor Welberg 2-5. Een mooie uitslag en drie punten die we goed kunnen gebruiken in de strijd op de ranglijst en periodekampioen. 

As zondag 22 april 2018, speelt Sc Welberg op ’t Zandbaantje, om 14.30 uur thuis tegen de Schutters1 uit Stampersgat. 

Door: Ad Bogers 

Uit de Steenbergse Courant