Afbeelding
dinsdag 12 juni 2018, 13:00

Gewoon Lokaal! pleit voor rookmelders in schuren

STEENBERGEN – De fractie van Gewoon Lokaal! vraagt het college om de plaatsing van rookmelders in schuren in de wijk Steenbergen-Zuid te stimuleren en, als het even kan, ook te betalen. Volgens raadslid Jan Veraart kan dit een positieve bijdrage leveren aan het veiligheidsgevoel zolang de brandstichter die de wijk teistert niet is gepakt.

“Onlangs is er nog een schuurbrand gesticht in de nabijheid van woonhuizen,” blikt Veraart terug. “Het gevolg hiervan is dat sommige bewoners wat angstig beginnen te worden over de mogelijkheid dat de brandhaard dicht bij hun woning komt te liggen.”

Gratis

Hoewel rookmelders over het algemeen niet in schuurtjes bij woningen worden geplaatst pleit Veraart er voor om dat juist te propageren. “Uiteraard weten we dat een rookmelder in een schuurtje of ander opstal geen middel is om de brandstichter te achterhalen. Maar zo’n instrument kan wel bijdragen aan een beter veiligheidsgevoel van de eigenaar en omwonenden.”
Concreet vraagt het raadslid of het college de aanschaf van rookmelders onder de aandacht kan brengen en als het even kan deze gratis of tegen gereduceerd tarief te verstrekken.

Uit de Steenbergse Courant