Afbeelding
woensdag 13 juni 2018, 05:00

Bijna 400 wandelaars nemen deel aan Avondwandelvierdaagse Steenbergen

STEENBERGEN - Maandagavond  en gisteravond ging een kleine 400 wandelaars van start in  de 53ste Avondvierdaagse van Wandelsportvereniging De Blaar. Dat is wel minder dan vorig jaar. “Toch lopen er meer mee, maar nu hebben we het over betalende deelnemers”, aldus Joke van den Branden-de Nijs van WSV De Blaar. De scholen, de Gummarus, Maria Regina en de Pius X hebben samen 292 wandelaars aan de start staan.

Elke avond wordt er vertrokken vanaf het gemeente sportpark aan de Seringenlaan. Vandaaruit worden de routes door en rondom Steenbergen en Welberg gelopen. Ditmaal geen 10 kilometer, maar alleen de vijf. “Te weinig animo voor dit jaar”, is het commentaar van de voorzitster. Vorig jaar waren er maar 15 personen die zich opgaven voor deze afstand. Dit jaar nog minder. “We hebben ook te weinig leden om ook de 10 kilometer te bemannen met verkeersregelaars”. Via een oproep op Facebook vorig jaar kreeg De Blaar nog hulp. “Steenbergse verenigingen kunnen elkaar hiermee helpen, want anders kun je zoiets niet meer organiseren”, doelend op de regels die tegenwoordig gesteld worden aan het organiseren van een evenement.

De Steenbergse wandelvereniging zit duidelijk om vrijwilligers verlegen en kan zeker ook nieuwe leden gebruiken. De club bestaat momenteel nog maar uit 15 leden.

Drie maal per jaar een avondvierdaagse

Vooraf konden de deelnemers aangeven voor de hoeveelste keer ze meededen. Zo zijn er kinderen die voor de eerste keer meelopen. De 66-jarige Steenbergenaar Rien Rodenburg staat al voor de 61ste keer aan de start van een wandelevenement. Hij loopt minimaal 3 x per jaar een avondvierdaagse in de regio en in zijn eigen geboortestad Rotterdam. Vroeger liep hij er meer, maar de jaartjes gaan ook tellen, aldus het oud-De Blaar-lid.

Foto’s en tekst: Mark Koenraadt ©2018

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant