Afbeelding
vrijdag 22 juni 2018, 10:00

Jonge bokser Luuk Elzinga voor tweede keer Nederlands kampioen

STEENBERGEN – Het is Steenbergenaar Luuk Elzinga voor de tweede keer gelukt om de titel te veroveren bij het Nederlands kampioenschap boksen. Op zondag 10 juni stond de 17-jarige in Rotterdam in de ring om te boksen tegen Farshid Bos uit Leeuwarden. Luuk won in drie rondes van zijn tegenstander en is uiteraard erg blij met zijn overwinning. “Ik had hem op filmpjes zien boksen, en dacht dat het niet zo moeilijk zou worden. Hij bleek sterker dan ik dacht, maar het is me toch gelukt. Mede dankzij mijn trainer bij Aleco, die mij fysiek en mentaal enorm goed gecoacht heeft”, aldus Luuk Elzinga. 

Afgelopen december won de jonge bokser bij de Nederlandse kampioenschappen in de klasse starters tot 60 kilo. Ditmaal bokste hij de finale een niveau hoger, in de B-klasse. Iets waar hij de afgelopen maanden keihard voor getraind heeft. Zeker een prestatie te noemen, aangezien hij ook nog zijn schoolexamens op ’t Ravelijn succesvol heeft afgesloten. 

“Ik heb in de laatste weken voor het NK mijn trainingsintensiteit flink omhoog gegooid. Dat betekent elke dag trainen, op sommige dagen zelfs twee keer. En veel sparren.”

Na de zomervakantie begint Luuk Elzinga aan zijn opleiding aan het Topsportcentrum Rotterdam, via het Albeda College. “Daar kan ik een opleiding volgen en tegelijkertijd topsport beoefenen. Helemaal goed dus.”

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Eigendom Luuk Elzinga

Uit de Steenbergse Courant