zaterdag 27 oktober 2018, 10:29

Volgende week: Grote oefening rampenbestrijding in onze regio

STEENBERGEN – Komende week (van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 21 november) wordt in deze regio door de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) een grootschalige oefening gehouden. De locatie waar dit gebeurt – binnen een van de gemeenten in dit gebied - wordt angstvallig geheimgehouden. Er wordt een realistische ramp ‘nagespeeld’, zo laat de organisatie weten. Of dit in de gemeente Steenbergen plaatsvindt is afwachten.

Om de oefening een goede test te laten zijn voor alle hulpdiensten wordt niets gezegd over locatie, exacte datum en tijdstip, omdat ook de alarmering en opkomst van de hulpdiensten getest wordt. Omdat het een systeemoefening is zal er ook geen vuur, explosie, rook te zien zijn en zullen de opgeroepen hulpdiensten zonder zwaailicht of sirene naar de plaats van het fictieve incident gaan.

Door een onafhankelijk bureau wordt bekeken of de verschillende teams op de juiste manier samenwerken en hoe de (crisis)communicatie verloopt. Aan de oefening werken brandweer, politie, gemeenten, geneeskundige zorg en de meldkamer samen.

Uit de Steenbergse Courant