zondag 11 november 2018, 10:00

Jubilerende René Smout zeer vereerd met bezoek van burgemeester

STEENBERGEN – Hij is apetrots en ook heel vereerd. “De burgemeester verdient een dikke pluim”, zo laat René Smout aan Steenbergse Courant weten. Op 2 november was de Steenbergenaar 40 jaar werkzaam bij het Werkvoorzieningschap (WVS) in Bergen op Zoom. Om die reden kreeg hij op 1 november een receptie aangeboden. Tot zijn heugenis kwam burgemeester Ruud van den Belt de jubilaris feliciteren en had die zelfs ook een speech in petto.

“Het is de eerste keer dat een burgemeester voor een medewerker van het WVS langs komt. En hij kwam helemaal voor mij alleen”, vertelt René Smout trots. “Ik ben daarmee zeer vereerd, absoluut”.De Steenbergenaar, wellicht ook bekend vanwege zijn lidmaatschap van de stadsraad, had de burgemeester via een brief uitgenodigd voor zijn receptie. Zo ook Leontine Tjioe, de voorzitter van deze raad. En tot groot plezier van Smout waren beiden op de uitnodiging ingegaan.“Ze waren er allebei. Dat vond ik geweldig”, vertrouwt René Smout toe. Die was natuurlijk ook blij met de aanwezigheid van echtgenote Hanne, dochter Naomi en kleinkind Daan. “De hele kantine zat vol, dat was ook echt leuk”.

Diverse montagewerkzaamheden

René Smout startte 40 jaar geleden bij de Technische Dienst van WVS. Vervolgens deed hij montage voor Remmington typemachines en toen die verdwenen vanwege de komst van de computer, vervaardigde hij onder meer kabelbomen voor de autoindustrie, werkte de Steenbergenaar nog een 14-tal maanden in de groenvoorziening, was hij tijdelijk concierge bij de ingebruikname van De Princentuin in Halsteren en deed hij montagewerkzaamheden voor onder andere Bruinzeel en General Electric en monteert hij thans Altrex trappen.

Uit de Steenbergse Courant