vrijdag 30 november 2018, 14:15

Opnieuw winst voor TCS en vanavond laatste wedstrijd

In de voorlaatste wedstrijd van de najaar competitie heeft T.C.S. door een zege haar tweede plaats in de derde klasse praktisch zeker gesteld. Thuis tegen TIOS’51 6 slaagde de TCS-ers er in – via een 6-4 overwinning – concurrent Tanaka 3 op achterstand te houden.

John Minkman bleef zonder verlies en zorgde zo voor drie punten. Erik van der Wegen verraste met zijn fel aanvallende spel twee spelers. Voor het zesde punt zorgden deze spelers samen in het dubbelspel. Peter Bogers bleek wat minder in vorm, bood goede tegenstand, maar wist geen punt meer aan de score toe te voegen.

Beslissing voor de titel

T.C.S.  2 deed het deze week opvallend sterk. Door de 8-2 zege op ODT K.U. 9 veroverde men weer de leiderspositie. Mark van Waterschoot en Marco Buijsen slaagden er in om deze wedstrijd ongeslagen te beëindigen en voegden daar samen nog het dubbelspel aan toe. Paul Kil rook drie keer aan de winst, twee keer ging die echter met miniem verschil aan zijn neus voorbij.

Komend weekend treffen ze de naaste concurrent en valt voor hen de beslissing op de titel. Het damesteam heeft vanaf de eerste wedstrijd de leiding gehad in haar klasse en bekroonde dat het afgelopen weekend met de titel. En dat deden ze met overtuiging. Witac’89 3, dat achter hen op de tweede plaats  stond, kreeg slechts een enkele keer kans om te scoren. De Steenbergse dames  wisten dat gevaar elke keer te pareren en dat leverde hen een 10-0 zege en de titel op. Sandra Adriaansen, Miranda Bogers, Elza van Geel, Jolanda Koenraadt, Toos Koenraadt en Liesbeth Voorbraak gaan het in 2019 dus een klasse hoger proberen.

Programma

Het programma voor het laatste competitieweekend van 2018 ziet er als volgt uit: Vrijdag 20 april om 20.00 uur: Pin Pongers 1 - T.C.S. 1; T.C.S. 2 - Witac’89 2; Vice-Versa’51  7 - T.C.S.  3.

Uit de Steenbergse Courant