Afbeelding
zaterdag 15 december 2018, 10:07

Dinteloordse koren en harmonie brachten bezoekers in kerstsfeer

DINTELOORD – Ook dit jaar verzorgden vier Dinteloordse zangkoren samen met het harmonieorkest van Volharding Dinteloord een gezamenlijke kerstviering in de Nederlands Hervormde kerk. Het twee uur durend concert bracht gisteravond de bezoekers in de kerstsfeer. Na afloop was er een gezellig samenzijn in het dorpshuis.

Na de opening door Rian Sulkers en het gezamenlijk gezongen ’Komt allen tezamen’ zongen Gios onder leiding van Martien van Gaans, Het Ritmisch Koor Dinteloord onder leiding van Adrie Konings, Zangvereniging Tavenu onder leiding van Meike Warmoeskerken en Nederpop aan de Dintel onder leiding van Herma Martens elk een viertal kerstliederen. Tussendoor speelde Volharding Dinteloord onder leiding van Joost van Gastel.

Gezamenlijk brachten deze gezelschappen de bezoekers – en dat waren er weer meer dan vorig jaar – in de kerstsfeer. Dat deed ook Ruud Temminck met een eigen geschreven kerstgedachte waarin een bolster met beukennoot en een optreden van Creedence Clearwater Revival in een Dinteloordse gelegenheid de schrijver inspireerden.

Ook het ’Stille Nacht, Heilige Nacht’, het zo bekende lied dat tot immaterieel erfgoed is uitgeroepen ontbrak op deze avond niet.

Dank en bloemen

Rian Sulkers sloot de avond af, maar niet voordat dirigenten en muzikale begeleiders een dankwoord en bos bloemen ontvingen. De dirigenten zijn reeds genoemd, de muzikale begeleiders van de verschillende koren waren: Patrick Goverde (bij Gios), Jens van Hoof (Ritmisch koor Dinteloord) en Bernd Vroon (Nederpop aan de Dintel). Vanzelfsprekend was er ook een dankwoord aan het adres van de zangers en de muzikanten van Volharding.

Tijdens het erop volgende samenzijn in het Dorpshuis werd op de sfeervolle avond nog een glaasje gedronken.

foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl
Zie voor meer foto’s het fotoalbum op de homepage van KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant