zaterdag 22 december 2018, 14:00

Inloopavond voor omwonenden Westerstraat trekt ook belangstellenden

DINTELOORD –De inloopavond van afgelopen maandag was eigenlijk bedoeld voor omwonenden van het toekomstige appartementenblok aan de Westerstraat 10 in Dinteloord, maar ook geïnteresseerden voor de nieuwe woningen meldden zich al in het dorpshuis. De behoefte aan appartementen is dan ook behoorlijk groot in de kern.

De locatie aan de Westerstraat is al bijna een decennium onbewoond nadat een brand de daar gevestigde shoarmatent in de as legde. Met de bouw van een bescheiden appartementencomplex met zes woningen wordt het achtergebleven gat gevuld. Bagro vastgoed uit Dinteloord is de ontwikkelaar van de locatie. De oppervlakte van de woningen zal ongeveer zestig vierkante meter zijn; de koopprijs is nog niet bekend.

Landelijke norm

De afgelopen maanden zijn de omwonenden al geïnformeerd over de plannen. Zodoende zijn eventuele bezwaren tijdig ondervangen. “De mensen maakten zich met name zorgen over het parkeren vertelt Harold Mailoa van de gemeente Steenbergen. “Op het terrein achter het pand komen echter negen parkeerplaatsen voor de bewoners en daarmee voldoet het plan aan de landelijke norm.”

Dit tot opluchting van toekomstig buurvrouw Henny Brouwer die ook graag wilde weten hoe het met de inkijk in haar woning was gesteld.” Het gebouw wordt net zo hoog als de naastgelegen huizen, dus dat zal ook geen probleem zijn.”

Kiezen tussen kwaden

Hoewel de zorg voor voldoende parkeerplaatsen voor bewoners een verplichting is bij nieuwbouw, gaf aanwezig wethouder Lepolder toe dat dit bij appartementencomplexen nog wel eens problematisch kan zijn. “Met name in centrumgebieden waar de parkeerdruk toch al hoog is, moeten we daarbij wel eens kiezen tussen twee kwaden: minder woningen of minder parkeerplekken.”

Moeilijke markt

De 22-jarige Rolinde van Bennekom uit Dinteloord is al een jaar op zoek naar een plekje voor zichzelf en heeft duidelijk interesse in de nieuwe woningen. “Het valt niet mee wanneer je alleen bent en graag een koopwoning wilt. Ik pak er elke keer net naast of het is gewoon financieel niet te behappen voor mij alleen.”

Het is een geluid dat makelaar Heleen Breure regelmatig hoort. “De behoefte aan appartementen is groot, het aanbod beperkt. Met name voor starters is het een moeilijke markt.”

Niet lopen

Ook Martin van Slobbe (70) ziet mogelijkheden aan de Westerstraat. “Mijn vrouw en ik wonen nu in een groot eigen huis met de woonetage op de eerste verdieping. Dat is vandaag nog geen probleem, maar wat morgen brengt, weten we niet.” Een appartement van 60 vierkante meter is anderzijds wel wat aan de kleine kant. “Wanneer we de twee appartementen op de begane grond samen konden voegen tot één woning, zou het prachtig zijn,” aldus Van Slobbe die het met name om de locatie tegen het centrum te doen is. “Mijn echtgenote Marian krijg ik met geen tien paarden van het dorp en ze houdt bovendien niet van lopen, dus ze zou het liefst ín een winkel wonen,” knipoogt Van Slobbe terwijl zijn echtgenote bevestigend knikt.

Wanneer de bestemmingsplanprocedure geen verrassingen oplevert, wordt er rond april 2019 begonnen met de bouw en kunnen de nieuwe bewoners misschien nog voor het einde van het jaar hun intrek nemen aan de Westerstraat 10.

Foto’s: Tijdens de inloopavond van afgelopen maandag lieten zowel omwonenden als aspirant-kopers zich informeren.

Tekst en foto’s: Dasja Abresch © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant