zondag 23 december 2018, 13:07

Peuteropvang De Dobbelsteen viert kerstmis internationaal

DINTELOORD – In de week voor de kerstvakantie hebben de peuters van peuteropvang De Dobbelsteen zich bezig gehouden met het thema: ‘Kerstmis over de wereld’. Het werd een ontmoeting met verschillende culturen, zo vertelt Wilma de Groot van de peuteropvang.

Nadat het lokaal van de opvang mooi was versierd met diverse vlaggen en kleding uit andere landen werden er onder begeleiding nog nieuwe vlaggen geknutseld en kregen de kleintjes verhalen voorgelezen over andere volken. Ze leerden dat iedereen er anders uitziet, dat er een verschil kan zijn in huidskleur, dat er verschillen zijn in de lengte of kleur van het haar en dat de ogen bij iedereen anders zijn. En ook al spreken mensen verschillende talen, een lach begrijpt iedereen.

Lekkernijen

Feestvieren kan ook heel goed samen. Het eten in verschillende landen is vaak ook anders. Dat ervaarden de kleintjes tijdens de kerstbrunch. Ouders uit Vietnam, Rusland, Nigeria, Polen, Marokko en Irak brachten hiervoor allemaal iets lekkers mee dat traditioneel is in hun land. Samen met de Hollandse broodjes kaas, ham en een kerststol werd het een zeer gevarieerd en bijzonder feestmaal. Vervolgens wensten deelnemers en leiding van De Dobbelsteen iedereen fijne Kerstdagen toe en een gelukkig en gezond 2019.

Uit de Steenbergse Courant