Afbeelding
woensdag 23 januari 2019, 17:00

Geldzorgen in het ‘Huis met de Gouden Balken’ zorgen voor hilarische taferelen

NIEUW-VOSSEMEER – Het is aftellen geblazen voor liefhebbers van de voorstellingen van het A.M. de Jongtoneel. Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari wordt het geduld beloond. Dan brengt de toneelgroep de klucht ‘Het huis met de Gouden Balken’ op de bühne in ’t Wagenhuis.

Het toneelspel gaat voor verrassingen zorgen, want zoals het spreekwoord luidt: ‘Het is niet alles goed dat er blinkt’. Dat wordt de toeschouwer gaandeweg duidelijk als de ontwikkelingen in het geboortehuis van twee vrijgezelle zussen Anna en Hilde Ruysdael worden aanschouwd. Peter ‘de Snaai’ bewijst met zijn maat ‘Wilde Sjon’ dat hij niet bepaald zuiver op de graad is en hij wil graag een kamer huren in het beroemde ‘Huis met de Gouden Balken’. Daarbij heeft de schurk snode plannen. Maar de bazige zuster Anna duldt geen mannen in huis, dus is er een list nodig. Een en ander zorgt voor bijzondere ontwikkelingen, waarbij de merkwaardige zwerfster Magda eveneens vreemde rol heeft.

Rolverdeling

Annie de Greef speelt de bazige Anna, Janneke Bosters is haar onderdanige zuster die steeds wordt gekleineerd. Leo Bosters is de oude trouwe butler, Jack Perdaems leeft zich als sneaky mannetje uit en heeft kwade bedoelingen, Chris Ooms blijkt veel sluwer dan de domme, wat lompe Sjon van de Made doet vermoeden en de zwerfster Magda wordt gespeeld door Anja Bosters.

Uitvoeringen

Er zijn drie uitvoeringen van ‘Het huis met de Gouden balken’ dat onder regie van Juul Verhallen wordt gebracht. Vrijdag 25 januari en zaterdag 26 januari begint de voorstelling om 20:00 uur, zondag 27 januari is de aanvang om 14:30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar in ’t Wagenhuis en bij de Spar. Telefonisch reserveren kan via telefoon 502 730 of 502 848. Een mailtje sturen naar jperdaems@home.nl kan ook.

Nieuwe leden welkom

Overigens is het A.M. de Jongtoneel steeds op zoek naar nieuwe leden. Zowel voor op het podium als voor een helpende hand achter de schermen. Wie belangstelling heeft wordt uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen tijdens de vaste repetitieavond op donderdagen in ’t Wagenhuis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant