Afbeelding
maandag 11 februari 2019, 14:00

Peuters en kleuters Gummarus spelen dit voorjaar echt buiten

STEENBERGEN – Ze zijn zich er misschien niet zo van bewust, maar de peuters en kleuters van basisschool Gummarus in Steenbergen-Zuid hebben iets om naar uit te kijken het komend voorjaar. Hun speelplein wordt momenteel door de hoveniers van Visio Vireo getransformeerd tot een groene oase vol mogelijkheden om avonturen te beleven. Het plein sluit daarmee straks aan op de speeltuin Hart van Zuid die net buiten de schoolpoorten lig. De Gummarus krijgt daarmee een eigen groen hart binnen de poorten.

Dat laatste moet letterlijk genomen worden, want op het plein is met houten paaltjes al een hartvorm gecreëerd waarbinnen allerhande activiteiten te beleven zullen zijn. Volgens directeur Wietse Visser wordt de buitenspeeltijd straks één grote ontdekkingstocht voor de jongsten van de school. “Inclusief een fantastische boomhut, een heuvel om doorheen te kruipen en vanaf te glijden en zelfs een buitentheater waar onder een groot zonnedoek les kan worden gegeven.” Rond al deze ‘kunstwerken’  komen struiken en bomen die maken dat de kinderen zich echt buiten voelen.Een en ander kon mede gefinancierd worden dankzij de subsidie “Groene schoolpleinen van de toekomst” die door de provincie, waterschappen en Prins Bernhard Cultuurfonds in het leven is geroepen.

Creativiteit en fantasie

Het idee is twee jaar geleden ontstaan bij de voorbereidingen van de renovatie van Steenbergen-Zuid. Visser: “Het leek ons het aangewezen moment om de open ruimte rond de school aan te pakken en er een plek van te maken waar kinderen samen komen en samen spelen. Zoals bekend is het oudercomité daar op ongekende wijze mee aan de slag gegaan wat heeft geresulteerd in Hart van Zuid. Nu willen we dat ook ons eigen plein daarbij aansluit. Het moet een ruimte zijn waar kinderen meer en anders kunnen bewegen. Waar zij hun creativiteit en fantasie de vrije loop kunnen laten in een omgeving met een duurzaam karakter.” 

Een sprookjesachtige boomhut nodigt de peuters en kleuters dit voorjaar uit om te komen spelen.

Het nieuw ingerichte speelplein van de peuters en kleuters wordt een groene oase waar veel te ontdekken valt.

Onder toeziend oog van directeur Wietse Visser slaan de hoveniers van Visio Vireo de paaltjes in de grond die samen een hartvorm op het speelplein creëren.

Door: Dasja Abresch

Uit de Steenbergse Courant