41b2b409a83b3f78034f92f2c4379353
41b2b409a83b3f78034f92f2c4379353 Foto: Kijk op steenbergen
vrijdag 29 maart 2019, 15:30

Team Semper Crescendo glansrijk winnaar Dorpsquiz Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Twaalf teams gingen afgelopen vrijdagavond in De Vossenburcht de strijd aan in de Dorpsquiz die Ambacht Heerlijkheid voor de inmiddels zesde keer op rij had samengesteld. “Het team van Semper Crescendo stond de hele quiz glansrijk aan top en mocht uiteindelijk de begeerde Majoor Brukebeker in ontvangst nemen”, zo liet medeorganisator Jan Knuit weten.

Voor de quiz hadden zich 13 teams aangemeld. Helaas moest familie Plasmans wegens omstandigheden op het laatste moment afzeggen. Zij hebben zich overigens reeds voor deelname aan de quiz in 2020 aangemeld. De overige twaalf teams – Familie Geers, NVS, ’t Laatste Moment, Merijntje, Rikboys, Huisvrouwengroep, Jeugd van Tegenwoordig, A.M. de Jongpark, Familie van Gaans, Semper Crescendo, Familie Timmermans en Eendrachtboys – bogen zich over de 60 quizvragen. Deze waren verdeeld over 10 categorieën met vier groepsopdrachten.

Ontsnapping

“ De eerste groepsopdracht – ‘Heiligen en hun afbeeldingen’ zorgde al vrij snel op de avond voor een ontsnappingspoging, die later beslissend bleek te zijn. Semper Crescendo stond de hele quiz glansrijk bovenaan. De winnaar van de eerste vier edities, bleken nog een aardige eindsprint in huis te hebben en plaatsen zich daardoor als tweede. De derde plaats werd gedeeld door Familie Geers en De Eendrachtboys. De winnaars van vorige jaar – het team van basisschool Merijntje – moest dit keer genoegen nemen met de zevende plaats”, vertelt Jan Knuit.
Hij noemt nog even het team van De Huisvrouwen, de debutanten: “Die haalden 61 punten, goed voor meer dan 50%. Maar het was de opdracht met de automerken waarbij de Huisvrouwen verstek moesten laten gaan. Hierdoor eindigde het team op de laatste plaats”. 

Voorbereiding

“Al bij al een zeer geslaagde avond, de teams hadden het prima naar hun zin en de organisatie is dik tevreden. Reden genoeg dus om aan de voorbereiding voor 2020 te beginnen”, aldus Jan Knuit

Foto’s: Niek Perdaems ©2019

Uit de Steenbergse Courant