Afbeelding
vrijdag 12 april 2019, 09:47

Sint Jorispad in Kruisland wordt officieel geopend

KRUISLAND – Vanmiddag, vrijdagmiddag 12 april, opent burgemeester Ruud van den Belt samen met wethouder Esther Prent, pastoor Hans de Kort en voormalig VN-medewerkster Thea Fierens om 14:00 uur het nieuwe Sint Jorispad naast de Georgiuskerk.

Langs het pad staat een levensgroot sculptuur van Sint Joris en de draak naar een ontwerp van Marly Mulders in samenwerking met smid Frank Bogers.

Het project is financieel ondersteund door het Stimuleringsfonds van gemeente Steenbergen, het coöperatiefonds van Rabobank Zuidwest-Brabant, het Stadlander Buurtcultuurfonds en het DELA Goededoelenfonds.

Toneelstuk

Langs het pad staan ook twee informatieborden met een historische en hedendaagse betekenis van het verhaal van Sint Joris en de draak. Het idee van het cultuurproject is ontstaan binnen de PKC Georgius in samenwerking met Dorpsraad Kruisland. Ook scholieren van de Zonnebergschool hebben hun bijdrage aan het project geleverd.

Bij de onthulling zullen ook twee prinsessen uit het toneelstuk dat wordt opgevoerd bij de opening – Meis Linders en Ellemieke van Osta, beiden van de Zonnebergschool – hun bijdrage leveren. Er wordt een reveille geblazen en er zal een percussionist aanwezig zijn.

Na de opening kunnen belangstellenden tot 16:00 uur terecht in de kerk, waar op de eerste verdieping een permanente expositie over Joris en de draak is ingericht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant