Afbeelding
zondag 12 mei 2019, 17:00

Initiatief tot realisatie Hondspeeltuin krijgt vastere vorm

STEENBERGEN – Eind vorig jaar bedacht Laurence Poclet met haar dochter Ninon dat er in de kern Steenbergen best behoefte zou zijn voor een hondenspeeltuin. Ze begon met een inventarisatie onder hondeneigenaren. Ook kreeg ze bijval van hondenliefhebber Bert van Bavel, die met een zelfde idee rondliep. Inmiddels hebben zich ruim 200 hondeneigenaren aangemeld. En het duo Poclet en Van Bavel heeft een afspraak met Chris Methorst van gemeente Steenbergen. Want een bijdrage uit het initiatievenfonds is noodzakelijk.

“Ik ben vorig jaar in contact gekomen met raadslid Jan Veraart. Die heeft meegedacht en hij wees me op de Stadraad. Daarmee zijn inmiddels gesprekken geweest, werd steun betuigd en het advies was om naar de gemeente Steenbergen te stappen.

Ook raadslid Jos Verbeek is positief over het plan. Hij wil zelfs een deel van zijn terrein aan de Krommeweg beschikbaar stellen en heeft aangegeven ook toezicht te willen houden en voor onderhoud te zorgen.

Het zou prachtig zijn wanneer de hondenspeeltuin op deze locatie kan worden gerealiseerd. Daarvoor is de steun van gemeente Steenbergen nodig, want de hondenspeeltuin dient te worden omheind. Daarnaast is een informatiebord met daarop de spelregels gewenst. Het terrein mag beslist geen hondenuitlaat terrein zijn. Maar het is wel handig om er een vuilnisbak en poepzakjes te hebben voor als het eens misgaat en er moet worden opgeruimd”, vertelt Laurence Poclet.

Positieve reacties

Haar actie via inschrijfformulieren bij de dierenkliniek en via facebook (facebook.com/hondenspeeltuinsteenbergen) heeft al 200 positieve reacties van hondeneigenaren opgeleverd. Met de reacties die Bert van Bavel verzamelde – inmiddels als een 70-tal – concludeert Laurence Poclet dat er behoorlijke animo is. “Ook in Zuid ligt een geschikt terreintje – aan de Brooijmansdreef – dat is helemaal snel geschikt te maken. Zo kunnen redelijk eenvoudig twee hondenspeeltuinen worden gerealiseerd”, bedenkt Poclet. Ze heeft op 16 mei een gesprek met Chris Methorst van gemeente Steenbergen. “Hopelijk komen we in aanmerking voor bijvoorbeeld een bijdrage uit het initiatievenfonds en kunnen de speeltuinen er komen”.

Vrijwilligers en sponsoren nodig

Laurence Poclet doet ook een oproep voor vrijwilligers en sponsoren. “Wij alleen krijgen dit niet voor elkaar. Daarom doe ik graag een oproep aan belangstellenden die zich als vrijwilliger willen aanmelden. En de ondersteuning van sponsoren is zeker welkom. Wie mee wil doen kan een mailberichtje sturen naar hondenspeeltuinsteenbergen@gmail.com. Bij de dierenkliniek en bij dierenspeciaalzaak Wevo zijn inschrijfformulieren verkrijgbaar en op de facebookpagina is informatie te vinden”.

Door: Peter Vermeulen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant