Afbeelding
dinsdag 28 mei 2019, 14:35

Hof van Nassau geopend door Koningin Máxima en mevrouw Peeters

STEENBERGEN – Máxima mag dan Koningin van Nederland zijn, mevrouw Peeters-Iriks was vanmorgen Koningin van het Hof van Nassau. Zij was uitverkoren om samen met de majesteit het Steenbergse verpleeghuis officieel te onthullen. Het werd een moment om in een gouden lijstje te stoppen.  

“Even lachen naar de fotografen, mevrouw Peeters”, instrueerde Máxima allervriendelijkst. Het was ook wel nodig, want mevrouw Peeters had alleen maar oog voor de vorstin aan haar arm. Samen openden zij verpleeghuis Hof van Nassau officieel door te poseren in een gouden lijst die werd vastgehouden door een tweetal fraai uitgedoste edelen uit vervlogen tijden.

Innovatieve technologie

Even na tienen arriveerde de koningin, vrolijk toegewuifd door de allerjongsten van Steenbergen, medewerkers en vrijwilligers van het Hof van Nassau en nog enkele tientallen belangstellenden. Aan het begin van de rode loper werd Máxima welkom geheten door Paul Rüpp, Kamerheer van de Koning, Bert Pauli, loco-Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant, burgemeester Ruud van den Belt, Conny Helder, raad van bestuur tanteLouise en Marcha Kwisthout, de locatiemanager van hof van Nassau. Zij begeleidden haar via de winkelstraat op het binnenplein van het hof naar de binnentuin. Daar werd de vorstin toegesproken door Conny Helder en burgemeester Ruud van den Belt. Na de openingshandeling bracht de Koningin een bezoek aan de woning waar mevrouw  Peeters samen met haar mede-bewoners verblijft. Ook nam zij de tijd om middels demonstraties diverse innovatieve technologieën tot zich te nemen.  

Vanmiddag zijn alle bewoners, hun familie en medewerkers welkom voor een gezellige feestmiddag ter gelegenheid van de officiële opening van het Hof van Nassau.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant