Afbeelding
vrijdag 31 mei 2019, 19:00

Steenbergen sluit af met gelijkspel tegen HVV’24

Steenbergen- HVV’24: 2-2

STEENBERGEN - Voor Steenbergen stond er jl. zondag tijdens de laatste kompetitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen HVV’24 uit Hulst niets meer op het spel. Voor HVV’24 was dat zeer zeker wel het geval. De Zeeuws Vlaamse ploeg was samen met VVR uit Rijsbergen nog in de race om winnaar te worden van de 3e periode, met als vervolg mogelijk uitzicht om te promoveren naar de 2e klas.

HVV’24 stond voor aanvang van de wedstrijd tegen Steenbergen op de ranglijst 1 puntje voor op VVR, dus bij winst op Steenbergen zou de ploeg zeker zijn van die periode titel.We hoopten dat de spelers van  Steenbergen toch die instelling zouden  kunnen opbrengen om de afscheid nemende trainer Marco Ernest in deze laatste wedstrijd met een overwinning te trakteren en gelukkig gebeurde dat ook. Het werd dan uiteindelijk wel geen overwinning, maar de Blauw-witten deden er alles aan om de punten in Steenbergen te houden. Na een 1-0 ruststand en een tweede doelpunt direct na rust leek het daar ook op uit te gaan draaien, maar HVV’24 kwam in de 2e helft sterk terug en wist via 2 mooie doelpunten op gelijke hoogte te komen met Steenbergen. Achteraf bleek dat ook voldoende te zijn om die 3e periode als winnaar af te sluiten, doordat concurrent VVR in zijn wedstrijd tegen Virtus ook niet verder kwam dan een gelijkspel en de voorsprong van HVV’24 van 1 punt op de ranglijst dus behouden bleef.

Initiatief voor Steenbergen

Nadat de Steenbergse spelers met een ludieke actie het veld waren betreden (alle spelers waren getooid met een badmuts, verwijzend naar het kale hoofd van de na 5 seizoenen afscheid nemende oefenmeester Marco Ernest) werd de draad direct goed opgepakt.
Het initiatief was daardoor meteen voor Steenbergen hetgeen in de 9e minuut de eerste goede scoringskans opleverde. Na een vlotte aanval was het Stijn Heideman die Tom van Riesen in goede schietpositie bracht maar zijn schot ging helaas voor Steenbergen rakelings naast.
HVV’24 antwoordde een minuut later met eveneens een vlotte aanval, besloten met een prima schot vanaf de rand van de 16, door Steenbergen doelman Jeroen Sebregts uitstekend gestopt. Vervolgens ging het spel goed over en weer met Steenbergen als de iets bovenliggende partij maar met weinig doelkansen. 
Tot de 33e minuut. Steenbergen kreeg toen vanaf links een hoekschop te nemen die werd voorgetrokken door Stijn Baarendse.
Stijn Heideman toornde hoog boven zijn tegenstanders uit en kopte de bal uitstekend tegen het Zeeuwse net 1-0. Een 3-tal minuten later volgde weer een uitstekende aanval van HVV’24 waarbij de bal van dichtbij werd ingeschoten, maar weer was het doelman Jeroen Sebregts die zijn team behoedde voor een gelijkspel.

Direct na rust voorsprong uitgebouwd

Ook de 2e helft begon Steenbergen goed. Op het middenveld was het Tom van Riesen die de bal veroverde en een prima steekpas verzorgde op Stijn Heideman. Die schoot de bal langs de uitlopende HVV’24 doelman voor de 2e keer in het doel van de tegenstander waardoor Steenbergen in de 46e minuut  op een 2-0 voorsprong kwam. Hèt moment voor HVV’24 om vanaf dat moment alle risico’s te gaan nemen en vol op de aanval te gaan spelen. En al in de 50e minuut had dat succes. De bezoekers zetten vanaf links een snelle aanval op waarbij de bal uiteindelijk werd voorgetrokken en van dichtbij kon worden binnen geschoten. (2-1).

Verdiende gelijkmaker

Steenbergen moest achteruit en stond regelmatig met de rug tegen de muur.
HVV’24 was vanaf dat moment de betere aanvallende ploeg maar het duurde tot de 78e minuut voordat er door de Zeeuwse ploeg kon worden gejuicht. Blauw-wit doelman Jeroen Sebregts was toen voor de 2e keer kansloos waardoor een 2-2 gelijke stand op het scorebord kwam te staan. In de laatste 10 minuten was HVV’24 nog enkele keren dicht bij een 3e treffer maar de Steenbergse verdediging bleef overeind , mede dankzij een uitstekende redding  van doelman Jeroen Sebregts die in blessuretijd een kopbal van HVV’24 uit de bovenhoek wist te halen.
Steenbergen heeft de competitie nu afgesloten met een zeer verdienstelijke 6e plaats op de ranglijst, waarmee de Blauw-witten zeker niet ontevreden mogen zijn.
Vooral na de winterstop kende Steenbergen een uitstekende periode met maar liefst 8 overwinningen op rij, maar na de gestaakte wedstrijd tegen RBC volgden helaas een 3-tal nederlagen waardoor de kans op een periodetitel verloren ging.

Er volgen nu enkele voetballoze maanden waarin de spelers kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Vanaf begin augustus zal de draad onder leiding van de nieuwe trainer Robin Borremans weer worden opgepakt.

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 25 mei: Zaterdag 25 mei: Steenbergen 2 zaterdag – VVC’68 3 zaterdag: 3-1; Steenbergen 3 zaterdag - Fc.Bergen 4 zaterdag: 2-5; VVC’68 4 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag: 1-7.
Zondag 26 mei: Steenbergen 1 – HVV’24 1: 2-2; Steenbergen 2 - Steen 2: 2-2
Steenbergen 3 - Halsteren 2: 4-3; Steenbergen dames - VVR dames: 1-1

Foto: Mark Koenraadt © 2019

Uit de Steenbergse Courant