Afbeelding
vrijdag 19 juli 2019, 13:00

Vierdaagse-deelnemers ruiken de gladiolen al

DINTELOORD/NIJMEGEN – Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen de lopers alle hulp gebruiken die ze kunnen krijgen. Het was dan ook niet voor niets dat de Dinteloordse Suze Pietjouw (13) gisteren, na de gevreesde Zevenheuvelenweg, een kaarsje aanstak in een Groesbeekse kerk. Vandaag is zij samen met moeder Esther begonnen aan de laatste etappe en die moet voor vijf uur afgelegd zijn, anders is het allemaal voor niets geweest.

Op de derde dag vielen 1.111 deelnemers uit. Een leutig getal, ware het niet dat er een wereld van blessureleed achter schuil gaat. In totaal zijn ruim 3000 wandelaar voortijdig gestopt, maar Dinteloorder Harry Vlamings hoort daar niet bij. Hij is momenteel bezig aan de laatste van zijn dagelijkse dosis van dertig kilometer. Hij loopt iedere dag tien kilometer minder dan het duo Pietjouw, maar daar staat dan ook wel tegenover dat Harry zestig jaar ouder is dan Suze.

Voor beiden geldt dat zij een prestatie van formaat leveren, niet in de laatste plaats omdat zij het doen voor het goede doel.

Iedere stap

Hoewel Suze en haar moeder Esther al honderden kilometer in de kuiten hadden zitten voor zij aan de Vierdaagse begonnen, is het toch een loodzware onderneming. Gelukkig weten we dat we bij elke stap die we zetten, dichter bij de finish komen,” verzucht Suze. “Wat ons op de been houdt, zijn de mensen, de muziek en de gezelligheid langs de kant.”

Harry sponsoren? : Bankrekeningnummer Rotary Steenbergen NL 51 RABO 0118835971.

Suze sponsoren?: https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/suze-pietjouw

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant