Afbeelding
zondag 6 oktober 2019, 10:00

Reisje rond school voor leerlingen Gummarus

STEENBERGEN – Afgelopen woensdag gingen de leerlingen van basisschool Gummarus uit Steenbergen op reis. Ver hoefden ze niet, want de bestemming van die dag was speeltuin ‘Hart van Zuid’ naast de school. Daar kregen de kinderen tekst en uitleg over zeven verschillende voertuigen die er opgesteld stonden.

Een jeep, een oldtimer, een vouwfiets, een mini-quad, een gemeentewagen, een brandweerauto en een trekker vormden samen een mooie cirkel. Ieder voertuig kreeg uitgebreide aandacht van de leerlingen die er in groepjes langs liepen. Dit alles vanwege de start van de Kinderboekenweek met als thema  ‘Reis je mee?’, maar ook voor verjaardagen van alle leerkrachten die traditiegetrouw op deze dag gevierd worden. Voor de kids was het dus een topdag die al begon met een smakelijk plakje cake met slagroom als traktatie van hun juffen en meesters. De leraren waren trouwens ook niet vergeten, want die kregen van de oudervereniging een mooie reistas.

Vette motor

Van alle voertuigen was de trekker één van de grote favorieten. Voor Luuk (8) was dat omdat zijn neefje een trekker heeft en hij op Playstation een spelletje met trekkers heeft. Finn (8) had vooral “interesse” in de Fiat-oldtimer terwijl leeftijdgenoot Quin meer voelde voor de Land Rover Defender vanwege de achterflappen tegen opspattend water en de vette uitlaat. De meisjes waren vooral onder de indruk van de “vette” zwarte motor. “Ik wil er later ook zo een,” aldus een stellige Ffenne (8). “Maar dan wel een rode.” Ze kan dan samen op pad met de 7-jarige Lisa die graag een gouden exemplaar wil: “Een motor is net als een fiets alleen hoef je dan niets te doen.”

Na afloop van de openlucht-showroom waren er in de diverse groepen nog activiteiten rond het thema van de Kinderboekenweek.

Door: Dasja Abresch

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant