De Zwarte Kraanvogel

Tai Chi Tao en Tuina massage praktijk

Over De Zwarte Kraanvogel

Al vanaf 2003 beoefent Carla Beerendonk Tai-Chi. Aanvankelijk als deelnemer, na het overlijden van haar partner die ook haar Tai-Chi-docent was, besloot ze zelf de opleiding tot docent te volgen. Inmiddels geeft Carla vanaf 2014 zelf Tai-Chi lessen. Dat gebeurt op locatie in zowel Steenbergen, Nieuw-Vossemeer als Bergen op Zoom.

Voor iedereen van 8 tot 88

"Tijdens deze Tai-Chi Tao lessen kunnen deelnemers steeds een uurtje lekker en op een verantwoorde manier bewegen. Hierbij maken ze hun hoofd leeg en brengen ze hun innerlijke racebaan tot rust. Bij Tai-Chi wordt je bewust van je balans en je houding, je verbetert jouw concentratie en vult jouw energiepeil weer aan. Tai-Chi brengt voor iedereen deze manier van bewegen binnen handbereik en is goed haalbaar voor iedereen van 8 tot 88 jaar".

Tuina Massages

Na een 3-jarige opleiding tot Tuina Therapeut heeft Carla Beerendonk sinds medio 2017 een eigen Tuina praktijk aan huis. Een Tuina Zen massage is meer voor de ontspanning. De letterlijke vertaling van Tuina is 'duwen' – Tui – en 'vastpakken' (na). Er wordt gewerkt via de meridiaan banen, zoals bij accupunctuur. De behandeling vindt echter louter plaats via drukpunten en er wordt geen gebruik gemaakt van naalden.

In geval van lichamelijke klachten wordt een therapeutische Tuina massage toegepast. Dit is een ander traject, waarbij gestart wordt met het afnemen van een anamnese, een intake gesprek waarbij de klacht(en) goed worden doorgenomen en waarna een behandelplan wordt opgesteld.

Aandacht

"Bij Tuina massage werk je één op één. Er is een luisterend oor, er wordt tijd voor je genomen en het gebeurt met vakkundige handen. Bij mijn Tai-Chi lessen werk ik met groepen van maximaal 8 tot 12 personen. Ik wil graag iedereen aandacht geven waar dat nodig is. Elke deelnemer komt voor zichzelf, met een eigen doel en dat wordt in zijn waarde gelaten".

Openingstijden

Tai-Chi Tao (lesgeven op locatie)

  • Maandag Vossenburcht (Nieuw-Vossemeer) 19.30-20.30
  • Dinsdag 't Cromwiel (Steenbergen) 13.30-14.30 en 15.00-16.00
  • Woensdag Ont-Moet (Bergen op Zoom) 18.30-19.30 en 20.00-21.00
  • Donderdag 't Cromwiel (Steenbergen) 20.00-21.00 uur

Tuina massages (praktijk aan huis, West-Havendijk 62, 4651 VZ te Steenbergen)

  • Maandagmiddag
  • Dinsdagavond
  • Donderdagmiddag

Contactgegevens

De Zwarte Kraanvogel

Zie hoofdtekst voor de wisselende openingstijden

Tel 06 14643538

Zie hoofdtekst voor de wisselende openingstijden

Actuele aanbiedingen