Evenementenkalender

Afbeelding

Open dag Stichting Stadsarcheologie Steenbergen

zondag 7 april 2024 10:00 tot 16:00

Stichting Stadsarcheologie Steenbergen laat zondag 7 april tijdens het museumweekend haar uitgebreide verzameling bodemvondsten zien.

In de werk en expositieruimte aan het Doornedijkje in Steenbergen tonen de amateur stadsarcheologen in vitrines en op stellingen hun bodemvondsten. Op vele plekken in de stad Steenbergen hebben ze in samenwerking met verschillende gecertificeerde archeologische bedrijven, maar soms ook zelf bodemonderzoeken gedaan. Over al deze opgravingen en hoe die vondsten zijn onderzocht, gedetermineerd en gerestaureerd kunnen ze veel vertellen. De, soms hele mooie, bodemvondsten van de afgelopen vijfenveertig jaar zijn zondag in de expositieruimte aan het Doornedijkje 50 te zien. Een fotoserie van de allereerste opgraving in de Blauwstraat in 1978 laat zien hoe dat onderzoek ging en hoeveel belangstelling daarvoor was.

Een extra onderwerp is de uitleg die Hans Hanssen geeft over de momenteel veelbesproken uiterst schadelijke wesp, de Aziatische Hoornaar. De deur aan het Doornedijkje is open van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is vrij.

Locatie