Evenementenkalender

Afbeelding

Expositie Kees van Geel

zondag 7 april 2024 13:00 tot 16:00

Op zondag 7 april, zaterdag 13 en zondag 14 april, zaterdag 20 en zondag 21 april en zaterdag 27 en zondag 28 april exposeert Kees van Geel zijn werk in de Petrus en Pauluskerk te Dinteloord. Bezoekers zijn op die dagen van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom om de portretten in olieverf en acrylverf te komen bewonderen. 

Over Kees

Kees van Geel werd geboren op 6 april 1965 in De Heen en verhuisde op zijn 4e naar Nieuw-Vossemeer. Het tekentalent kwam op jonge leeftijd al aan het licht: Kees was altijd aan het tekenen of bezig met muziek. Al op de lagere school maakte hij schilderijen en kladderde hij vele schetsboeken en tekenboeken vol. Na twee jaar Mavo ging hij eerst naar de LTS in Steenbergen om daarna in Roosendaal een grafische opleiding te gaan doen. Via werk in een drukkerij kwam Kees vervolgens op het Grafisch Lyceum in Rotterdam terecht. Ondertussen bleef Kees tekenen en schilderen op alles wat los en vast zit. Na een korte onderbreking waarbij Kees vooral de focus legde op muziek kwam hij weer terug bij het schilderen. Hij sloot zich aan bij het Kunstplatform Steenbergen, waar hij zich kon ontplooien tot de schilder die hij nu is. 

De stijl van Kees laat zich omschrijven als realistisch, met een vleugje Kees zodat zijn schilderijen niet op een foto lijken. Hij schildert voornamelijk portretten van vrouwen in olieverf en in acrylverf, maar hij maakt soms ook schilderijen met aquarel. Door zijn eigen, unieke stijl zijn de schilderijen te herkennen als een echte Kees van Geel. Met deze onderscheidende stijl hoopt de hobbykunstenaar nog vele jaren mooie schilderijen te kunnen maken.

Gratis toegang.