Evenementenkalender

Afbeelding

Uitvoering Kamerkoor Sasso Montanari

zondag 10 maart 2024 15:00

Zondagmiddag 10 maart brengt kamerkoor Sasso Montanari in het kerkje van De Heen delen uit zeven Requiems ten gehore. Dat gebeurt onder leiding van Gunita Kroberge muzikaal ondersteund door Niels de Klerk op orgel en piano. Sopraan Markéta Palová levert als solist een bijdrage aan deze uitvoering. Dirigent Kronberga legt de bezoekers uit hoe de gekozen Requiems tot stand zijn gekomen en wat de componist ermee heeft willen uitdrukken.

“Er zijn meer dan 200 Requiems oftewel dodenmissen. Meestal in opdracht geschreven en soms gewoon omdat het mooie muziek is. En al eeuwen lang. Ook vandaag de dag worden ze nog gecomponeerd. Het koor zal op deze dag onder andere een deel uitvoeren van het Requiem dat in 1985 is geschreven door de Engelse componist John Rutter. Deze componist leeft nog en heeft dus heel goed kunnen toelichten hoe hij de muziek bedoeld heeft, hoe die hoort te klinken. Het volledige Requiem van Rutter zal Kamerkoor Sasso Montanari uitvoeren op 2 en 3 november in de Nederlands Hervormde kerk in Steenbergen bij gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Steenbergen 80 jaar geleden,” zo licht Arnold Savelkouls toe.

 Andere componisten waarvan een deel van een Requiem worden uitgevoerd zijn Zelenka, Duruflé, Mozart, Jenkins, Fauré en Lloyd Webber. Ook een Gregoriaanse versie maakt deel uit van het programma. Toegangskaarten kosten 10 euro, het concert begint om 15:30 uur. Inloop vanaf 15:00 uur, dan wordt koffie en thee geschonken. Na afloop van de uitvoering is er gelegenheid tot napraten in Brasserie Hogediep, vlak bij het kerkje.
Meer info is verkrijgbaar via het mailadres info@kamerkoor-sassomontanari.nl....

Locatie