Zoeken binnen nieuws


Het laatste nieuws

door Steenbergse Courant

donderdag 21 augustus 2014
Muza maakt geslaagde doorstart aan de haven in Dinteloord
DINTELOORD – Drie tevreden bestuursleden vanavond op de hernieuwde Muza, aan de haven(kom) in Dinteloord. Nadat het muziekfeest drie keer wegens financiële tekorten niet door kon gaan, maakte het nu een geslaagde doorstart.

donderdag 21 augustus 2014
Ambulancepost ingericht op sportpark in Dinteloord
DINTELOORD/STEENBERGEN – Op het Dinteloordse sportpark Molenkreek is sinds kort een tijdelijke standplaats ingericht voor de Regionale Ambulancedienst (RAV) Midden- en West-Brabant. Zodra de definitieve voorziening klaar is, verdwijnt de huidige ambulancepost bij het politiebureau in Steenbergen.

donderdag 21 augustus 2014
Gezellige activiteitenweek in De Meermin ondanks het weer
STEENBERGEN - Het weer zit niet echt mee voor de Activiteitenweek bij zwembad De Meermin, maar de kinderen die komen vermaken zich uitstekend. Gistermiddag stond 'Blij dat ik glij' op het programma. Verkleed en uitgerust met opblaasbare attributen, om zo snel mogelijk bij de bel te geraken, roetsjten de deelnemertjes meermaals van de glijbaan.

woensdag 20 augustus 2014
Pi-Air weer voetballend in actie te zien op de Welberg
WELBERG – Welgeteld 34 jaar nadat hij de jeugd van SC Welberg verliet, keert Pierre van Hooijdonk voetballend terug naar het dorp waar hij opgroeide. Komende zaterdag speelt de oud-international met Beek Vooruit voor de beker tegen SC Welberg. De wedstrijd begint om 17.00 uur op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat. “Pi-Air is coming home’’, zogezegd.

woensdag 20 augustus 2014
Keur aan artiesten luistert Kruislandse kermisfeesten op
KRUISLAND –Corry Konings, Mai Tai, Frank Verkooyen, John West, Henk Bernard en Daantje: het is nog maar een kleine greep uit de veertien bekende Nederlands(talig)e artiesten die maandag 25 augustus hun opwachting maken in Kruisland, waar het dan ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis weer ‘Roze Maandag’ is.

dinsdag 19 augustus 2014
Campingplezier bij Kindervakantieweek in Dinteloord
DINTELOORD – Ruim 150 kinderen vieren deze week vakantie op de camping in Dinteloord. Althans, in de loods van firma Verhagen aan de Havenweg dan. Het thema van de 42e editie van de Kindervakantieweek luidt namelijk ‘Ga je mee naar de camping?’

dinsdag 19 augustus 2014
Westbrabantse Pijl heeft aan populariteit niets ingeboet
STEENBERGEN – Met een deelnemersveld van zo’n 200 renners uit binnen- en buitenland, is de Westbrabantse Pijl weer helemaal terug van weggeweest. De driedaagse wielerwedstrijd voor junioren werd vorig jaar afgeblazen omdat de organisatie ineens geconfronteerd werd met afhakende sponsoren. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 augustus staat de ‘doorstart’ van het sportieve evenement op de kalender en krijgt de jonge garde de gelegenheid om zich te manifesteren.

maandag 18 augustus 2014
Dode eenden duiden op botulisme in de Zuidvest van het park
STEENBERGEN – Waterschap Brabantse Delta heeft botulisme geconstateerd in het water van de Zuidwest bij het park aan de Zuidwal. Om besmetting met en verspreiding van de bacterie te voorkomen, dient contact met dit en al het omliggende water te worden vermeden. Dit geldt zowel voor mensen als voor dieren.

maandag 18 augustus 2014
Activiteitenweek en Zwemvierdaagse bij De MeerminActiviteitenwee
STEENBERGEN – Jong en oud kunnen zich deze week weer naar hartenlust vermaken in De Meermin, waar van 18 t/m 22 augustus zowel de jaarlijkse Activiteitenweek als de Zwemvierdaagse worden gehouden.

zondag 17 augustus 2014
vv Dinteloord wint Groot Steenbergen Cup opnieuw
WELBERG – De beker van de tweede editie van de Groot Steenbergen Cup is – evenals vorig jaar – gewonnen door de mannen van vv Dinteloord 1. De kersverse eersteklassers behaalden in hun drie wedstrijden 7 punten. Tijdens de prijsuitreiking werd bekendgemaakt dat de derde editie van het toernooi volgend jaar zal worden georganiseerd door NVS in Nieuw-Vossemeer.

zaterdag 16 augustus 2014
Evi Jongenelen en Mathijs de Kok winnaars Kleine Tour
STEENBERGEN – De 10-jarige Evi Jongenelen en de 11-jarige Mathijs de Kok zijn vanmiddag op de Markt gehuldigd als de winnaars van de 45ste Kleine Tour. Evi behield haar gele trui van gisteren door de afsluitende behendigheidsrit te winnen, Mathijs had genoeg aan de derde plaats in het dagklassement om de jeugdronde op zijn naam te schrijven. Beiden deden dat voor de eerste keer.

zaterdag 16 augustus 2014
Mini-concerten van Vospop on tour in volle gang
NIEUW-VOSSEMEER/STEENBERGEN – Vospop is vandaag on tour, maar stuitte onderweg ook twee keer op de Kleine Tour. De organisatie van het Nieuw-Vossemeerse festival, dat zaterdag 30 augustus nieuw leven wordt ingeblazen, liet de karavaan eerst voorbijtrekken en gooide daarna zelf alle remmen los.

zaterdag 16 augustus 2014
Laatste loodjes 45ste Kleine Tour
STEENBERGEN – Het laatste wedstrijdelement van de 45ste Kleine Tour, de behendigheidsrit met alleen de kegels, kreeg er vanmorgen door meerdere hevige regenbuien nog een extra hindernis bij. De Oudlandsestraat werd behoorlijk glad en de organisatie moest zelfs een aantal keren besluiten de boel even stil te leggen.

zaterdag 16 augustus 2014
Groot Steenbergen Cup voor dames SC Welberg
WELBERG – Een beker in de wacht slepen op eigen terrein, laat dat maar over aan de vrouwen van SC Welberg. Gisteravond wonnen zij tijdens de speciale ‘ladiesnight’ de Groot Steenbergen Cup voor dames, de prijs waar vijf teams uit de gemeente Steenbergen om streden.

vrijdag 15 augustus 2014
Spanning stijgt tot grote hoogte in Kleine Tour
STEENBERGEN – De spanning stijgt ten top in de Kleine Tour, vooral bij de jongens is het nog maar zeer de vraag wie morgenmiddag als eindwinnaar het erepodium mag beklimmen. Mathijs de Kok nam via de cyclocross de gele trui vandaag over van Ryco Krebbekx, die nu tweede staat, maar ook Wessel Testers en Willem van Oers – die het veldrijden won – maken nog een gerede kans op de zege. Ook bij de meisjes is het razend spannend en lijkt de strijd zich definitief te concentreren tussen de zusjes Evi en Sanne Jongenelen. Eerstgenoemde nam bij de cyclocross de eerste plaats weer over van haar huisgenote en winnares van de vorige twee edities.

vrijdag 15 augustus 2014
Gele truidragers blijven aan de leiding in Kleine Tour
STEENBERGEN – Ryco Krebbekx en Sanne Jongenelen hebben gisteravond in de tijdrit met succes hun gele truien verdedigd. Sanne won de race tegen de klok, voor zusje Evi, en Ryco had genoeg aan de derde plaats om zich bovenaan de ranglijst te handhaven. Maar bij de jongens maakt heel de top 5 nog kans op de eindzege. Bij de meisjes gaat het zo goed als zeker tussen de gezusters Jongenelen.

vrijdag 15 augustus 2014
Groot onderhoud aan N257 op punt van beginnen
STEENBERGEN – De provincie Noord-Brabant houdt dinsdag 19 augustus van 16.00 tot 19.00 uur een informatieve inloopbijeenkomst bij restaurant De Wallevis over de onderhoudswerkzaamheden die de komende maanden worden uitgevoerd aan de provinciale weg N257, van de aansluiting met de Stoofdijk in Steenbergen tot het Schelde-Rijnkanaal in Tholen.

donderdag 14 augustus 2014
Race tegen de klok in alle opzichten
STEENBERGEN – Wat de tijdrit van de Kleine Tour voor gevolgen heeft in het algemeen klassement, wordt pas morgenochtend duidelijk bij de prijsuitreiking. Die ging vanavond niet meer door. De snelheidswedstrijd in de Steenbergse binnenstad moest namelijk een half uur worden stilgelegd vanwege de regen.

donderdag 14 augustus 2014
Dronken bestuurder rijdt tegen landbouwvoertuig in Kruisland
KRUISLAND – Een dronken bestuurder uit Wouw heeft gisteravond een aanrijding veroorzaakt in de Grote Spellestraat, waar hij met zijn personenauto tegen een landbouwvoertuig reed.

donderdag 14 augustus 2014
Laatste hoogfeest van Maria ten Hemelopneming in kerk De Heen
DE HEEN – De Sint Annaparochie viert morgenavond, vrijdag 15 augustus, het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming en dat gebeurt in de gelijknamige kerk in De Heen.

donderdag 14 augustus 2014
Frietjes als krachtvoer voor de tijdrit
STEENBERGEN – De ergste regenbuien leken gelukkig achter de rug toen de Kleine Tour vanmorgen vertrok voor de derde etappe, die de karavaan vandaag onder meer in Sint Philipsland, Oud-Vossemeer, Tholen en Halsteren brengt.

woensdag 13 augustus 2014
Stuivertje wisselen tussen zusjes Jongenelen
STEENBERGEN – Sanne Jongenelen – Kleine Tour-winnares van de laatste twee jaar – heeft na de behendigheidsrit het geel overgenomen van haar zusje Evi, die nu tweede staat in het algemeen klassement. Floor Heshof, die de jeugdronde in 2009, 2010 en 2011 won, bezet de derde plaats. Sem van Meer was van alle jongens de beste bij de behendigheidsrit en klom zodoende naar de tweede positie in het algemeen klassement, achter tweevoudig eindwinnaar Ryco Krebbekx die de leiding behield. Hij moet ook dit jaar weer rekening houden met de concurrentie van zijn broertje Melroy, de huidige nummer drie.

woensdag 13 augustus 2014
Vospop maakt promotietoer met rockband Overload
NIEUW-VOSSEMEER – Als ‘dankjewel’ aan de lokale horeca én als reclamestunt voor het festival op 30 augustus, gaat Vospop zaterdag 16 augustus on tour in de gemeente, met een trailer waarop de formatie Overload een reeks mini-concerten ten beste geeft.

woensdag 13 augustus 2014
Behendigheid Tourrennertjes flink op de proef gesteld
STEENBERGEN – Het zag er ogenschijnlijk niet zo moeilijk uit, het parcours van de behendigheidsrit dat de Kleine Tour-rennertjes vanmorgen zo snel en zo foutloos mogelijk af moesten leggen. In de praktijk viel het echter niet mee om alle kegels en ballen op z’n plek te laten staan. Dat kwam zeker niet in de laatste plaats doordat de wip al helemaal aan het begin stond opgesteld.

woensdag 13 augustus 2014
Het kan hier zo mooi zijn 6
STEENBERGEN – Met een promotiefilmpje wil de gemeente later dit jaar een begin maken met het ‘vermarkten’ van Steenbergen, als ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren. KijkopSteenbergen.nl neemt hier deze zomer alvast een voorschotje op, met een regelmatig terugkerende serie van mooie foto’s uit alle kernen, die door iedereen aangeleverd mogen worden.

dinsdag 12 augustus 2014
Doelpuntenfestijn op eerste avond Groot Steenbergen Cup
WELBERG – Op sportpark ’t Zandbaantje van SC Welberg is vanavond de tweede editie van het toernooi om de Groot Steenbergen Cup van start gegaan en daarbij werd volop gescoord. In vier wedstrijden vielen maar liefst achttien doelpunten.

dinsdag 12 augustus 2014
Strijd om het geel is weer losgebarsten
STEENBERGEN – De bekende en gekende ‘kanonnen’ hebben zich vandaag bij de sprint, het eerste individuele wedstrijdelement, weer meteen in de top van het klassement van de Kleine Tour genesteld. Evi Jongenelen won bij de meisjes, vóór zus Sanne, de winnares van de twee voorgaande edities. Evi eindigde vorig jaar als tweede in de eindrangschikking. Ryco Krebbekx – winnaar in 2010 en 2012 en de nummer twee van 2013 – zegevierde bij de jongens. De Tour-winnaar van vorig jaar, Wessel Testers, behaalde bij de sprint de vierde plaats.

dinsdag 12 augustus 2014
Expositie Artcollectief Vrouwenstreken
DINTELOORD – In de bibliotheek van Dinteloord, aan de Westvoorstraat 5, is tot en met woensdag 20 augustus een expositie te zien van Art Collectief Vrouwenstreken, bestaande uit Sandra Houtepen-Strong, Floor van Hoof, Ria Koks, Marcella Jumelet en Ellen ten Cate.

dinsdag 12 augustus 2014
Rennertjes laten zich jubileumontbijt goed smaken
STEENBERGEN – Voor het jubileumboek over 45 jaar Kleine Tour dat in de maak is, werd vanochtend vroeg op het Floraplein een unieke foto gemaakt met alle rennertjes, die samen het getal 45 vormden. Dat gebeurde na het gezamenlijke ontbijt dat zij ter gelegenheid van het negende lustrum kregen voorgeschoteld, voordat zij in de Acacialaan aan de sprint begonnen.

maandag 11 augustus 2014
45ste Kleine Tour officieel geopend
STEENBERGEN – Ringsteken met behulp van eigentijdse ‘Romeinse’ strijdwagens: dat was vanavond de tweede speciale activiteit waarmee het negende lustrum van de Kleine Tour extra luister wordt bijgezet. Het alternatief voor de koppelkoers voltrok zich op de Markt, na de officiële opening van de jubileumronde.

maandag 11 augustus 2014
Kleine Tour 2014 komt uit de startblokken
STEENBERGEN – Met een Vossenjacht in plaats van de gebruikelijke puzzeltocht is vanmiddag de 45ste Kleine Tour van start gegaan. Eerst kwamen de 216 rennertjes bijeen in zaal De Joosse, waar zij na het welkomstwoordje van voorzitter Wim Roovers hun rugnummers in ontvangst namen. Vervolgens werden de fietsen van alle deelnemers gecontroleerd.

maandag 11 augustus 2014
Aanleg kunstgrasveld vv Steenbergen van start
STEENBERGEN – Op het sportpark aan de Seringenlaan is vanmorgen de aanleg van het kunstgrasveld voor vv Steenbergen van start gegaan.

maandag 11 augustus 2014
Beursvloer en netwerk-workshop van Samen in de regio
STEENBERGEN – Anita Karremans zou het wel van de daken willen schreeuwen hoeveel ‘Samen in de regio’ voor bedrijven, ZZP’ers, instellingen, stichtingen en verenigingen kan betekenen. De stichting heeft in Bergen op Zoom en Steenbergen (beide gemeenten subsidiëren de organisatie) de afgelopen drie jaar een omvangrijk netwerk opgebouwd, maar vooral in het Steenbergse valt volgens de directeur nog veel meer winst te behalen, als het gaat om de samenwerking – met gesloten beurzen – tussen bedrijfs- en verenigingsleven.

zondag 10 augustus 2014
Vooruitblik en laatste deel terugblik Kleine Tour
STEENBERGEN – Voor de 45ste keer wordt komende week de Kleine Tour verreden. Ter gelegenheid van dit negende lustrum blikken we dezer dagen alvast even terug én vooruit op dit unieke Steenbergse evenement, waaraan ook dit jaar weer talloze kinderen en volwassenen volop plezier gaan beleven.

zondag 10 augustus 2014
Promotiestunt: Vospop on tour met Overload
NIEUW-VOSSEMEER – Als ‘dankjewel’ aan de lokale horeca én als reclamestunt voor het festival op 30 augustus, gaat Vospop zaterdag 16 augustus on tour in de gemeente, met een trailer waarop de formatie Overload een reeks mini-concerten ten beste geeft.

zaterdag 9 augustus 2014
Het kan hier zo mooi zijn 5
STEENBERGEN – Met een promotiefilmpje wil de gemeente later dit jaar een begin maken met het ‘vermarkten’ van Steenbergen, als ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren. KijkopSteenbergen.nl neemt hier deze zomer alvast een voorschotje op, met een regelmatig terugkerende serie van mooie foto’s uit alle kernen, die door iedereen aangeleverd mogen worden.

zaterdag 9 augustus 2014
Steenbergse Nicky van der Zwart keert terug na stage in Kenia
STEENBERGEN – ,,Deze ervaring zal ik nooit meer vergeten en Kenia is nog niet van mij af! I’ll be back!” Dit zijn de woorden van de 20-jarige Steenbergse Nicky van der Zwart na haar terugkeer van drie maanden stage in verschillende Keniaanse ziekenhuizen en kindertehuizen.

zaterdag 9 augustus 2014
Terugblik 45 jaar Kleine Tour, deel 3
STEENBERGEN – Voor de 45ste keer wordt komende week de Kleine Tour verreden. Ter gelegenheid van dit negende lustrum blikken we dezer dagen alvast even terug én vooruit op dit unieke Steenbergse evenement, waaraan ook dit jaar weer talloze kinderen en volwassenen volop plezier gaan beleven.

vrijdag 8 augustus 2014
Terugblik 45 jaar Kleine Tour, deel 2
STEENBERGEN – Voor de 45ste keer wordt komende week de Kleine Tour verreden. Ter gelegenheid van dit negende lustrum blikken we dezer dagen alvast even terug én vooruit op dit unieke Steenbergse evenement, waaraan ook dit jaar weer talloze kinderen en volwassenen volop plezier gaan beleven.

donderdag 7 augustus 2014
Terugblik 45 jaar Kleine Tour, deel 1
STEENBERGEN – Voor de 45ste keer wordt komende week de Kleine Tour verreden. Ter gelegenheid van dit negende lustrum blikken we dezer dagen alvast even terug én vooruit op dit unieke Steenbergse evenement, waaraan ook dit jaar weer talloze kinderen en volwassenen volop plezier gaan beleven.

donderdag 7 augustus 2014
Medewerker Onze Stede verdacht van mishandeling bewoonster
STEENBERGEN – Een (ex-)medewerker van Onze Stede wordt verdacht van de mishandeling van een hoogbejaarde bewoonster van het zorgcentrum aan de Rozemarijnstraat in Steenbergen.

woensdag 6 augustus 2014
E-rijders gezocht voor proefproject met openbare laadpalen
STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen is, voor een provinciaal proefproject, op zoek naar zogeheten E-rijders om het aantal openbare laadpalen voor elektrische auto’s uit te breiden.

woensdag 6 augustus 2014
Het kan hier zo mooi zijn 4
STEENBERGEN – Met een promotiefilmpje wil de gemeente later dit jaar een begin maken met het ‘vermarkten’ van Steenbergen, als ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren. KijkopSteenbergen.nl neemt hier deze zomer alvast een voorschotje op, met een regelmatig terugkerende serie van mooie foto’s uit alle kernen, die door iedereen aangeleverd mogen worden.

dinsdag 5 augustus 2014
MUZA neemt stokje van Dinteloordse havenfeesten over
DINTELOORD - Na de succesvolle eerste editie van de havenfeesten in 2013 heeft de Stichting MUZA Dinteloord dit jaar het stokje overgenomen. De organisatie bedankt Herbert Strootman voor dit mooie initiatief en belooft haar uiterste best te doen er wederom een prachtig festijn van te maken.

maandag 4 augustus 2014
De Meermin beste buitenbad van Noord-Brabant
STEENBERGEN – Met 361 stemmen en een gemiddeld cijfer van 9,4 is De Meermin in alle opzichten het beste buitenbad van de provincie Noord-Brabant geworden, bij de Zwembad van het Jaar-verkiezing 2014.

maandag 4 augustus 2014
Grote kunstexpositie in Gummaruskerk tijdens Jaarmarkt
STEENBERGEN – Kunst wordt in Steenbergen langzaam maar zeker met een steeds grotere K geschreven. Het kunst en cultuur platform en de plaatselijke afdeling van Stichting Kunstforum (Bergen op Zoom) timmeren dan ook op veel manieren hard aan de weg. De kar wordt met name getrokken door Sandra Houtepen-Strong, die zich momenteel onder meer toelegt op de organisatie van een exclusieve expositie in de Gummaruskerk, tijdens de Jaarmarkt van vrijdag 5 t/m zondag 7 september.

zondag 3 augustus 2014
Eerste training selectie vv Steenbergen
STEENBERGEN – Onder leiding van de nieuwe trainer, Marco Ernest, is de selectie van vv Steenbergen (eerste en tweede elftal) vandaag aan het voetbalseizoen 2014-2015 begonnen.

zondag 3 augustus 2014
Wat een gat in de stad
STEENBERGEN – Groter dan menigeen had verwacht toen het gebouw er nog stond, is het gat dat achterblijft na de sloop van het voormalige stadskantoor aan de Westdam/Visserstraat.

zaterdag 2 augustus 2014
Dit weekeinde landelijke tuinvlindertelling
STEENBERGEN – De Vlinderstichting, die zich inzet voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in ons land, organiseert dit weekeinde voor de zesde keer de landelijke tuinvlindertelling en nodigt eenieder uit om hieraan mee te doen. Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen.

zaterdag 2 augustus 2014
Het kan hier zo mooi zijn 3
STEENBERGEN – Met een promotiefilmpje wil de gemeente later dit jaar een begin maken met het ‘vermarkten’ van Steenbergen, als ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren. KijkopSteenbergen.nl neemt hier deze zomer alvast een voorschotje op, met een regelmatig terugkerende serie van mooie foto’s uit alle kernen, die door iedereen aangeleverd mogen worden.

vrijdag 1 augustus 2014
Derde verdachte aangehouden van overval op Chinees restaurant
STEENBERGEN – De politie heeft gisteravond een derde verdachte aangehouden van de overval die maandagavond werd gepleegd op Chinees restaurant Kota Radja in de Blauwstraat. Het gaat om een 20-jarige Steenbergenaar, die bij zijn vluchtpoging meerdere politievoertuigen heeft geramd.

donderdag 31 juli 2014
IJsprijs voor 2198 Steenbergenaren van Postcodeloterij
STEENBERGEN – Alle 2198 deelnemers aan de juni-trekking Postcodeloterij met postcode 4651 (het grootste deel van de kern Steenbergen) hebben de IJsprijs van de Postcode Loterij gewonnen.

donderdag 31 juli 2014
Het kan hier zo mooi zijn 2
STEENBERGEN – Met een promotiefilmpje wil de gemeente later dit jaar een begin maken met het ‘vermarkten’ van Steenbergen, als ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren. KijkopSteenbergen.nl neemt hier deze zomer alvast een voorschotje op, met een regelmatig terugkerende serie van mooie foto’s uit alle kernen, die door iedereen aangeleverd mogen worden.

woensdag 30 juli 2014
Avontuurlijk bezoek bewoners Vossemeren aan hun boom in Vossebos
NIEUW-VOSSEMEER – Wat een avontuur was het vanmiddag voor de bewoners van De Vossemeren en hun begeleiders, tijdens hun uitje naar ’t Vossebos, waar aan de picknicktafel overheerlijke pannekoeken werden genuttigd. En als je daar dan toch bent, wil je natuurlijk we even zien wat er is geworden van de grote treurwilg die bij het vroegere zorgcentrum stond en door de Steenbergse houtkunstenaar Peter de Koning werd omgetoverd tot een prachtige speeldraak voor de dorpsjeugd.

woensdag 30 juli 2014
Verkeerssituatie Molendijk opnieuw ter discussie
DINTELOORD – Burgemeester en wethouders moeten binnen drie maanden een nieuw besluit nemen over de verkeerssituatie op de Molendijk in Dinteloord, waar na de reconstructie eenrichtingsverkeer is ingesteld. Aanwonenden hebben deze maatregel met succes aangevochten bij de rechter.

dinsdag 29 juli 2014
Zeilers Midgetclub meren aan voor stadswandeling in Steenbergen
STEENBERGEN – StadHaven in optima forma: met 21 zeilboten en zo’n 45 opvarenden meerde de Midget-club vanmiddag aan in de Steenbergse jachthaven, waar de uit heel Nederland afkomstige leden werden ontvangen door bestuursleden van de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, die de toeristen zowel rondleidden door het centrum als in hun onderkomen aan het Doornedijkje.

dinsdag 29 juli 2014
Overvallers Chinees zijn jongens van 15 en 16 jaar
STEENBERGEN – De verdachten van de overval op Chinees restaurant Kota Radja gisteravond zijn een jongen van 15 jaar uit Bergen op Zoom en een 16-jarige jongen uit Tholen. Dankzij de medewerking van alerte burgers kon de politie het tweetal snel inrekenen. Bij de overval raakten drie personen gewond die zich in de zaak op de hoek van de Blauwstraat met de Ravelijnstraat bevonden. Zij moesten ter behandeling naar de huisartsenpost.

maandag 28 juli 2014
Daders van overval op Chinees in Blauwstraat snel gepakt
STEENBERGEN – Kort na half acht vanavond is er een vermoedelijk mislukte overval gepleegd op Chinees restaurant Kota Radja in de Blauwstraat. De daders gingen er ijlings vandoor, maar konden niet veel later in de Ligneweg worden aangehouden. Bij hun arrestatie zijn mogelijk schoten gevallen, maar voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

maandag 28 juli 2014
Speciale herdenking voor Gibson en Warwick 70 jaar na dato
STEENBERGEN – Een blijvende band opbouwen met de bevolking van Steenbergen. Dat is het doel van de gepensioneerde en afgezwaaide leden van het 617 Squadron, waartoe in de Tweede Wereldoorlog Guy Gibson en Jim Warwick behoorden. De piloot en zijn navigator vonden op 19 september 1944 de dood in Steenbergen. Zeventig jaar na dato is er een speciale herdenkingsprogramma in de maak.

maandag 28 juli 2014
Blauwalg geconstateerd in Kruislandse Tuimelaarskreek
KRUISLAND – Waterschap Brabantse Delta heeft de (bovenmatige) aanwezigheid van blauwalgen vastgesteld in de watergang De Pijp/Tuimelaarskreek, ter hoogte van de Brugweg in Kruisland. Contact met het water wordt zodoende sterk afgeraden.

zondag 27 juli 2014
Volkspartij in de bres voor bouwplek BC Deen aan Langeweg
DE HEEN – Bouwclub Deen wil de nissenhut die zij heeft gekocht om haar voortdurende huisvestigingsproblemen het hoofd te bieden graag neerzetten op het grasveld, nabij de ijsbaan, aan de Langeweg in De Heen. Hoewel het college dit niet ziet zitten, probeert de Volkspartij hiervoor alsnog genoeg politieke steun te verwerven.

zaterdag 26 juli 2014
De Meermin wil graag nog een keer zwembadverkiezing winnen
STEENBERGEN – Niet alleen de temperaturen lopen in deze tijd hoog op; datzelfde geldt voor de bezoekersaantallen van zwembad De Meermin. Hoewel het één een logisch gevolg lijkt van het ander, is dat volgens badmeester Leo Holierhoek nog niet zo vanzelfsprekend. ,,Er zijn tenslotte veel mensen op vakantie.’’

vrijdag 25 juli 2014
Onafhankelijke bemiddelaar om kwestie Stoofdijk op te lossen
STEENBERGEN – Oud-burgemeester Kees Leijten van onder andere Geertruidenberg, Geldrop en Oosterhout is aangesteld als mediator, oftewel onafhankelijk bemiddelaar in de kwestie Stoofdijk. Komende maandag heeft hij een eerste gesprek met de bewoners Paul van Nieuwenhuyzen en Vladimir Hornicek, die al jaren te hoop lopen tegen de onheuse manier waarop zij bejegend voelen door Rijkswaterstaat en de gemeente Steenbergen.

donderdag 24 juli 2014
Het kan hier zo mooi zijn 1
STEENBERGEN – Met een promotiefilmpje wil de gemeente later dit jaar een begin maken met het ‘vermarkten’ van Steenbergen, als ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren. KijkopSteenbergen.nl neemt hier deze zomer alvast een voorschotje op, met een regelmatig terugkerende serie van mooie foto’s uit alle kernen, die door iedereen aangeleverd mogen worden.

donderdag 24 juli 2014
Excursie op de Dintelse Gorzen bij avondrood
DE HEEN/DINTELOORD – Vereniging Natuurmonumenten verzorgt zondag 3 augustus de excursie ‘Dintelse Gorzen bij avondrood’, waarbij de wandelaars onder (bege)leiding van een gids dit weelderige natuurgebied gaan ontdekken.

woensdag 23 juli 2014
Minuut stilte aan de waterkant voor slachtoffers vliegramp
STEENBERGEN – Zoals in heel Nederland is ook in de gemeente Steenbergen vandaag letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij Dag van Nationale Rouw voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Op veel plaatsen hingen half stok en in de zwembaden De Meermin en Aquadintel werden de badgasten verzocht het water voor even te verlaten.

woensdag 23 juli 2014
Ook dames bij tweede toernooi om de Groot Steenbergen Cup
WELBERG – Op dinsdag 12, donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus vindt de tweede editie plaats van de strijd om de Groot Steenbergen Cup. Gastheer van toernooi is dit keer SC Welberg. Nieuw is dat deze keer ook de dames in actie komen.

woensdag 23 juli 2014
Actuele vacatures bij Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen
(Ingezonden mededeling, onder verantwoording van de inzender) STEENBERGEN - Voor velen staat de vakantie voor de deur en we kijken uit naar onze vrije tijd en vakantieplannen. Misschien ben je van plan iets anders te gaan ondernemen…. Dan kan vrijwilligerswerk een nieuwe uitdaging voor je zijn! Kijk maar eens naar deze vacatures, misschien is er iets voor je bij!

dinsdag 22 juli 2014
Nieuwe ronde nieuwe kansen voor de Westbrabantse Pijl
STEENBERGEN – Waar de Westbrabantse Pijl vorig jaar niet door kon gaan wegens afhakende sponsoren, zijn de voorbereidingen voor de juniorenwedstrijd nu weer in volle gang. ,,Je zou misschien verwachten dat door een jaar overslaan de energie eruit is, maar dat is bij ons niet zo,’’ stelt secretaris Elien Slokkers namens de organisatie. ,,Integendeel: wij zijn juist extra gemotiveerd geraakt om het evenement de volgende keer weer wél te laten slagen.”

dinsdag 22 juli 2014
Help Elkaar Help Een Ander in de bres voor minderbedeelden
KRUISLAND – Een woonkamer vol dozen, tassen, spullen. Zo ziet het er momenteel thuis uit bij Pamela Verlooij, die zich met haar stichting Help Elkaar Help Een Ander inzet voor de minder bedeelden in de regio. Al deze goederen verkrijgt Verlooij van mensen die wat over hebben en dit aan een goed doel willen schenken, in plaats van een en ander via Marktplaats te verkopen. ,,Zelf heb ik ooit op straat gestaan met helemaal niks. Mijn bedrijf was failliet en ik zat diep in de schulden. Wanneer je met alleen nog een onderbroek op straat staat, ben je diep ongelukkig. Dat wil ik voor anderen voorkomen door gratis spullen te kunnen aanbieden.”

maandag 21 juli 2014
Sjaak Damen probeert het onverklaarbare te verklaren
STEENBERGEN – Over graancirkels is nog altijd veel te doen: Wordt het onverklaarbare fenomeen gecreëerd door buitenaardse wezens? Is het iets dat ‘van bovenaf’ wordt geregeld? De Steenbergse graanboer Sjaak Damen maakt het verschijnsel herhaaldelijk van dichtbij mee en doet uitgebreid onderzoek naar kruisingen van reguliere tarwesoorten met gewassen afkomstig uit graancirkels. Ook UFO’s zijn voor hem geen onbekende materie, integendeel: hij ziet ze geregeld en kan tal van niet-getructe foto’s overleggen. Over zijn ervaringen heeft Damen onlangs een boek uitgebracht: Werkelijkheid of Fictie.

maandag 21 juli 2014
In vijf generaties van Marie naar Lori
STEENBERGEN - Vragende oogjes onder een flinke bos krullen. Beweeglijke handjes met priegelige vingertjes. De kleine Lori van Bers, geboren op 31 mei, is zich er niet van bewust maar haar vader Kevin, oma Marijke, overgrootmoeder Nel en over- overgrootmoeder Marie des te meer: door haar komst lopen er nu vijf generaties van de familie in Steenbergen rond.

zondag 20 juli 2014
Vospop na 35 jaar nieuw leven ingeblazen
NIEUW-VOSSEMEER – Geïnspireerd op het in 1979 gehouden Vospop, wordt op zaterdag 30 augustus onder dezelfde naam een voor iedereen gratis toegankelijk muziekfestival gehouden op het evenemententerrein aan de Veerweg in Nieuw-Vossemeer.

zondag 20 juli 2014
Kunstgrasveld vv Steenbergen in zes weken kant en klaar
STEENBERGEN – Vrijwilligers van vv Steenbergen hebben de afgelopen weken alle werkzaamheden verricht die zij zelf konden doen, ter voorbereiding op de aanleg van het kunstgrasveld, waartoe de gemeenteraad nu ruim een maand geleden uiteindelijk unaniem besloot. Inmiddels is bekend dat de aannemer op 4 augustus met de daadwerkelijke realisatie begint. Als daarbij niets tegenzit, is de nieuwe voorziening 16 september helemaal kant en klaar, zo heeft voorzitter Wil Knop van de accommodatiecommissie te horen gekregen.

zaterdag 19 juli 2014
Extra activiteiten ter ere van 45ste Kleine Tour
STEENBERGEN – Het negende lustrum van de Kleine Tour wordt, in de week van 11 t/m 16 augustus, luister bij gezet met een aantal extra activiteiten: een vossenjacht op maandagmiddag, een gezamenlijk ontbijt voor alle rennertjes, ploegleiders en medewerkers op dinsdagochtend, woensdagmiddag staat er een groot jubileumspel op het programma.

vrijdag 18 juli 2014
Steenbergse Vierdaagselopers trotseren de hitte
NIJMEGEN/STEENBERGEN – Het kwik mocht vandaag nog zo hoog oplopen: de Steenbergse deelnemers die deze week via KijkopSteenbergen.nl verslag deden van de Nijmeegse Vierdaagse hebben vanmiddag stuk voor stuk de eindstreep van het wandelspektakel gehaald.

vrijdag 18 juli 2014
Winkelhartprijs deze keer voor Ilja Hussaarts
STEENBERGEN – Ilja Hussaarts uit de Wisselkom in Steenbergen is de gelukkige winnares geworden van de inmiddels achtste winkelhartprijs die elke veertien dagen wordt uitgereikt in de kassabonnenactie die in winkelhart Steenbergen wordt gehouden.

donderdag 17 juli 2014
Fantastisch om mee te maken maar ook best pittig
NIJMEGEN/STEENBERGEN – ,,Of ik volgend jaar weer mee doe? Daar geef ik morgen antwoord op!’’ De Steenbergse Anja Huijsmans wandelt voor de eerste keer de Vierdaagse van Nijmegen, zoveel mag duidelijk zijn. ,,Een hele ervaring hoor. Fantastisch om mee te maken, maar ook best pittig,’’ vertelde ze na het volbrengen van de derde toch van 40 kilometer.

donderdag 17 juli 2014
Veiligheid fietsbrug A4 bij Klutsdorp wordt alsnog verbeterd
STEENBERGEN – De veiligheid van de fietsbrug over de A4 bij Klutsdorp wordt alsnog verbeterd. Vorig najaar vroegen zowel de Steenbergenaren Gert Boven en Wim Visser als de toenmalige fractie Door!, bij monde van burgercommissielid Jan Veraart, bij herhaling aandacht voor naar hun mening onveilige situatie voor het fietsverkeer. Als reactie daarop werden enkele tijdelijke maatregelen getroffen, maar dat bood volgens degenen die zich zorgden maakten onvoldoende soelaas.

woensdag 16 juli 2014
Na Roze Woensdag in Vierdaagse lekker in de jacuzzi
NIJMEGEN/STEENBERGEN – De mannen van Ellen van der Minnen en Mattie van Eekelen hebben het goed bekeken: terwijl de dames vier dagen op rij te voet veertig kilometer ‘moeten’ afleggen en overnachten in een - weliswaar ruim bemeten – tuinhuis bij particulieren in Nijmegen, beschikken de heren op hun vakantieadres zelfs over een jacuzzi. ,,Daar hebben wij vanmiddag ook lekker in kunnen relaxen hoor,’’ vertelden de Steenbergse vriendinnen na afloop van Roze Woensdag in de Vierdaagse.

woensdag 16 juli 2014
Sloop stadskantoor in volle gang
STEENBERGEN – Het is geen monumentaal gebouw dat tegen de vlakte gaat, maar wel een pand met betekenis in de geschiedenis van Steenbergen: het stadskantoor aan de Westdam deed een kleine dertig jaar dienst als werkplek voor een deel van de gemeentelijke ambtenaren, vergaderruimte voor commissies en raad, en herbergde niet te vergeten de burgerzaal, waar ook officiële ontvangsten en gelegenheden zoals de nieuwjaarsreceptie plaatsvonden.

dinsdag 15 juli 2014
Steenbergse Vierdaagse-lopers goed uit de startblokken
STEENBERGEN/NIJMEGEN – Ruim 43.000 sportievelingen zijn vandaag begonnen aan de 98ste Vierdaagse van Nijmegen. Traditiegetrouw bevinden zich onder de deelnemers ook meerdere wandelliefhebbers uit de gemeente Steenbergen. KijkopSteenbergen.nl onderhoudt tot en met vrijdag contact met een aantal van hen, waarbij de hamvraag natuurlijk steevast luidt: hoe is het vandaag gelopen?

dinsdag 15 juli 2014
Therapie voor Patrick dankzij Gummarus weer iets dichterbij
STEENBERGEN – ,,Zoals de ridders acht eeuwen geleden al hun moed en geld verzamelden om het geloof in ere te houden, hebben jullie als echter ridders ons geloof in de dolfijntherapie voor Patrick in tact gehouden. Jullie zijn geweldig. Formidabel wat jullie met elkaar voor ons hebben gedaan. Daarvoor zijn wij jullie bijzonder dankbaar.’’ Wilgo Vaissaire kwam bijna superlatieven tekort om zijn trots voor de groepen 7 van de Gummarusschool onder woorden te brengen.

maandag 14 juli 2014
Prijzenfestijn op slotavond van gezellige Steenbergse kermis
STEENBERGEN – Kingsize knuffelberen, portable gamecomputers en als klap op de vuurpijl voor honderden euro’s aan reischeques werden vanavond door burgemeester Joseph Vos uitgereikt bij de loterij op de kermis, die over enkele uren weer voor een jaar uit Steenbergen vertrekt, maar de afgelopen dagen zoals gebruikelijk voor het nodige vermaak zorgde.

maandag 14 juli 2014
Duofiets van Lions Club en KMC voor De Vossemeren
NIEUW-VOSSEMEER – De Vossemeren beschikt sinds vanmorgen over een duofiets, die het woonzorgcentrum heeft gekregen dankzij het wensboomproject van de Lions Club Steenbergen en de Koos Moerenhout Classic.

zondag 13 juli 2014
Zaalvoetbalmarathon Lattentrappers levert 5470 euro op
DINTELOORD – De zaalvoetbalmarathon die FC Lattentrappers dit weekeinde voor de derde keer hield, heeft 5470 euro opgebracht voor de nog te realiseren voetbalkooi in Dinteloord, ten bate van de dorpsjeugd.

zondag 13 juli 2014
Steenbergse wandelaars klaar voor Vierdaagse van Nijmegen
STEENBERGEN/DINTELOORD – Zowel de 12-jarige Esmee Flipsen uit Steenbergen als de 67-jarige Harry Vlamings uit Dinteloord lopen vanaf komende dinsdag mee in de Nijmeegse Vierdaagse.

zaterdag 12 juli 2014
Arrestatie in Doktersdreefje betreft verdachte schietincident
STEENBERGEN – De man die gistermiddag door het arrestatieteam van de politie werd aangehouden in het Doktersdreefje blijkt een 35-jarige Sint Willebrorder, die verdacht wordt van een schietincident dat zich vorige week donderdagavond afspeelde in Etten-Leur.

zaterdag 12 juli 2014
Nieuw-Vossemeerder overleden bij bedrijfsongeval
NIEUW-VOSSEMEER – Een 70-jarige Nieuw-Vossemeerder is gistermiddag overleden door een ongeval bij een grondverzetbedrijf aan de Stoofweg in het dorp.

zaterdag 12 juli 2014
Zonder Zeil scoort weer goed in Terras Top 100
STEENBERGEN – ‘Iedereen naar Steenbergen voor een lesje ‘terras voor gevorderden’. Zo eindigt het artikel over Z’Onder Zeil aan de Kade in het vakblad Misset Horeca, dat het kleine café aan de Steenbergse haven dit jaar een 21ste plaats toebedeelde in de Terras Top 100.

vrijdag 11 juli 2014
Steenbergse kermis officieel van start
STEENBERGEN – Wethouder Petra Lepolder, exploitant Jopie Oudsen en clown Desalles verrichtten vanmiddag de officiële opening van de Steenbergse kermis, waarbij 250 vrijkaartjes werden uitgereikt voor verschillende attracties en daar was met name de jeugd natuurlijk wel voor te porren.

vrijdag 11 juli 2014
Arrestatieteam pakt twee mannen op in Doktersdreefje
STEENBERGEN – Een arrestatieteam van de politie heeft vanmiddag - in verband met een lopend recherche-onderzoek - twee mannen aangehouden in het Doktersdreefje. Verdere mededelingen over deze zaak kunnen volgens een politiewoordvoerder op dit moment niet of nauwelijks worden gedaan. ,,We willen eerst belanghebbenden in kennis stellen,’’ luidt de voorlopige reactie.

vrijdag 11 juli 2014
Formido heropend in tijdelijke winkel
STEENBERGEN – Precies een maand nadat Formido Steenbergen noodgedwongen haar deuren moest sluiten, heeft de bouwmarkt deze week een tijdelijke winkel geopend aan de Koperslagerij 8-10 op bedrijventerrein Reinierpolder II.

donderdag 10 juli 2014
Schoolverlaters Pius X zijn nu al echte brugpiepers
WELBERG – Officieel krijgen zij de status van ‘brugpieper’ pas op hun eerste schooldag in het voortgezet onderwijs, maar de vier schoolverlaters van de Pius X namen vandaag alvast een voorsprongetje op hun toekomstige klasgenoten.

donderdag 10 juli 2014
Steenbergse Vierdaagse-lopers gezocht
STEENBERGEN – Van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juli vindt, voor de 98ste keer, de wereldberoemde Vierdaagse van Nijmegen plaats. Onder de tienduizenden deelnemers uit binnen- en buitenland bevinden zich elk jaar ook wandelaars uit de gemeente Steenbergen. Deze kilometervreters wil KijkopSteenbergen.nl volgende week graag volgen!

woensdag 9 juli 2014
Afscheidsfeest op Fatimaschool in De Heen
DE HEEN – Een dubbel gevoel heerst vanavond op de Fatimaschool in De Heen, waar voor de leerlingen, docenten en ouders een afscheidsavond plaatsvindt. Niet zoals op andere scholen puur voor de komende zomervakantie, maar voorgoed. Want eerder dit jaar besloot de Lowys Porquin Stichting tot sluiting van de dorpsschool, die is gefuseerd met de Maria Regina in Steenbergen.

woensdag 9 juli 2014
Twee nieuwe topattracties op Steenbergse kermis
STEENBERGEN – Waar het publiek vorig jaar voor het eerst kennis kon maken met de Experience en The Ultimate, zijn komend weekeinde de Roundup en de Superstar de grote trekpleisters van de Steenbergse kermis, die vrijdagmiddag begint en doordraait tot en met maandagavond.

woensdag 9 juli 2014
Marianne de Jong neemt afscheid van Maria Regina
STEENBERGEN – Een kleuterjuf in hart en nieren heeft vandaag afscheid genomen van Maria Regina. Maar liefst 43 jaar ontfermde Marianne de Jong zich over de kleintjes, die onder haar hoede alle tijd en ruimte gekregen om kind te zijn. ,,Het grote voordeel van werken met kleuters vind ik dat je nog niet aan allerlei lesmethodes bent gebonden, hoewel dat op veel scholen wel steeds meer aan de orde komt.’’

dinsdag 8 juli 2014
Aanbesteding privatisering exploitatie Cromwiel
STEENBERGEN – De gemeente wil de exploitatie van zowel de sporthal als gemeenschapshuis ’t Cromwiel met ingang van 1 januari 2015 uit handen geven. Om dit te verwezenlijken, is er een aanbestedingsprocedure gestart. Belangstellenden kunnen zich hierover dinsdag 15 juli nader laten informeren tijdens een zogenoemde marktconsultatie.

dinsdag 8 juli 2014
Frietkarretje wel in De Heen maar nog niet in Welberg en Noord
STEENBERGEN – Inwoners van Steenbergen-Noord(oost) en Welberg verdienen net als alle andere kernen van Steenbergen een cafetaria in hun wijk, zo vindt Michael Beens, die onlangs officieel van start ging met ’t Frietkarretje.

maandag 7 juli 2014
Stadskantoor maakt toch plaats voor nieuwbouw
STEENBERGEN – Ruim een jaar nadat de raad de knoop doorhakte, gaat het voormalige stadskantoor van de gemeente Steenbergen alsnog tegen de vlakte. Met de noodzakelijke asbestsanering is deze week inmiddels een aanvang genomen, aansluitend gaat de daadwerkelijke sloop van het pand aan de Westdam/Visserstraat van start. Voor deze locatie is door de firma Maas Jacobs uit Zundert een nieuwbouwplan ontwikkeld, dat voorziet in de realisatie van veertien stijlvolle rijtjeshuizen.

maandag 7 juli 2014
Jurrien Bosters naar WK wielrennen voor studenten in Polen
WELBERG – De 23-jarige Jurriën Bosters fietst al zolang hij zich kan herinneren. Komende donderdag staat er weer een nieuw hoogtepunt van zijn wielercarrière te gebeuren; dan doet de net afgestudeerde Welbergenaar mee aan het WK Wielrennen voor studenten in Polen.

zondag 6 juli 2014
Gemeente aast op vestiging hotel-restaurant in oksel A4
STEENBERGEN – Een hotel-restaurant met zaalverhuur op het bedrijventerrein aan de A4 in Steenbergen is zoals wethouder Vincent van den Bosch het noemt de ‘top van de ambitie’ zoals de gemeente die heeft geformuleerd. Voor de uitvoering van een dergelijk plan hebben zich volgens hem meerdere gegadigden aangediend, met wie hierover gesprekken worden gevoerd.

zondag 6 juli 2014
Winkelhartprijs uitgereikt aan Tonnie van Wesel
STEENBERGEN – Tonnie van Wesel-Mol van het Kerkplein was dit keer de gelukkige in de kassabonnenactie die tot december dit jaar in het Steenbergse Winkelhart wordt gehouden. Zij ontving de prijs die Shoeby uit de Kaaistraat beschikbaar had gesteld. Uit handen van eigenaresse Carla de Ruijter kreeg Tonnie een waardebon voor een outfit ter waarde van 200 euro.

zaterdag 5 juli 2014
Inschrijving voor beachsoccertoernooi Jaarmarkt geopend
STEENBERGEN – De organisatie van het Beachsoccertoernooi tijdens de Steenbergse Jaarmarkt, die dit jaar wordt gehouden van vrijdag 5 t/m zondag 7 september, is overgegaan van Sportshop Heshof naar drie vrijwilligers. Dat zijn Jeroen Horstman, Han Verbeek en Xander Knop. Zij hopen dat de zevende editie van het voetbalfeest weer net zo’n succes wordt als voorgaande jaren en hebben de inschrijving voor het toernooi inmiddels opengesteld.

zaterdag 5 juli 2014
Face of the Netherlands opent Dance 2 Fight Cancer Reloaded
STEENBERGEN - Met het doorknippen van het lint door Dominique de Haan, Face of the Netherlands 2014, werd gisteravond het startschot gegeven voor de tweede editie van Dance 2 Fight Cancer.

vrijdag 4 juli 2014
Tuinkweekkas voor Thomashuis van Kiwanisclub
WELBERG – De bewoners van het Thomashuis aan de Kapelaan Kockstraat hebben vanmiddag een cheque van 2.500 euro ontvangen van de Kiwanis Club Steenbergen. Van het geld had de woonvoorziening ondertussen al een tuinkweekkas aangeschaft, die nu officieel in gebruik werd genomen.

vrijdag 4 juli 2014
Schoolorkest De Nieuwe Veste treedt op in De Bongerd
STEENBERGEN – De leerlingen van het schoolorkest van De Nieuwe Veste hebben vanmiddag het eerste jaar van ‘Spelenderwijs’ afgesloten met een optreden voor de bewoners van de nieuwe wijK De Bongerd.

donderdag 3 juli 2014
Start bouw Nova Lignum op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland
DINTELOORD – Op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland, horende bij het gelijknamige Agro & Food Cluster, is vanmiddag de starthandeling verricht voor de bouw van het eerste bedrijf dat zich hier gaat vestigen: Nova Lignum. Dit is wereldwijd de eerste onderneming die uit biomassa-vezels, zoals plantenresten, vuurbestendige en volledig recyclebare gevelplaten gaat produceren.

donderdag 3 juli 2014
Oproep voor kandidaten BCD-prijs 2014
STEENBERGEN – Voor de twaalfde keer wordt eind dit jaar de Brandt-Corstius-Duijkers Prijs uitgereikt. De organisatie hiervan, onder juryvoorzitterschap van Kruislander Mees Hage, is daarom weer op zoek naar kandidaten, oftewel individuele personen, groepen en verenigingen die zich op vrijwillige basis onderscheiden in het culturele leven – in de ruimste zin van het woord – in de gemeente Steenbergen.

donderdag 3 juli 2014
Open dagen in paradijselijke tuin echtpaar Wijmans
WELBERG – Eén keer per jaar bieden Ad en Rianne Wijmans iedereen die dat wil een de gelegenheid om een kijkje te komen nemen in het paradijsje dat zij rondom hun woning aan de Groenedijk 2 hebben gecreëerd. Dit weekeinde is het weer zover, dan staat het tuinhek wagenwijd open voor alle belangstellenden.

woensdag 2 juli 2014
Zomercarnaval Raldal in teken van afscheid Corneliuskerk
WELBERG – Toen bekend werd gemaakt dat de Corneliuskerk eind dit jaar wordt opgeheven, hoefden de leden van D’n Dweilberg – met de kerktoren in het logo van de dweilband – niet lang meer na te denken over het thema voor hun jaarlijkse zomercarnaval. Onder het motto T’is Mis! wordt deze happening zaterdag 5 juli gevierd op de parkeerplaats tussen De Vaert en de school.

woensdag 2 juli 2014
Grootscheepse controle- en preventieactie in Steenbergen
STEENBERGEN – Voorkoming van criminaliteit - met name woninginbraken - was het hoofddoel van de grootschalige preventie- en (verkeers)controleactie, die het nieuwe basisteam Bergen op Zoom van politiedistrict De Markiezaten gistermiddag heeft gehouden in samenwerking met de Belastingdienst, het buurtpreventieteam in Kruisland, de vreemdelingenpolitie en de afdeling handhaving van de gemeente.

dinsdag 1 juli 2014
Drukbezocht en hartverwarmend afscheid voor Saskia Bolten
STEENBERGEN – Morgen zou het precies twee jaar geleden zijn dat Saskia Bolten werd geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Steenbergen. Gisteren ontving ze het bericht dat koning Willem-Alexander haar eervol ontslag heeft verleend. Vandaag was het tijd om officieel afscheid te nemen.

dinsdag 1 juli 2014
Peuters Pippi genieten van boerderijfeest
STEENBERGEN – Met de grote vakantie in het vizier, vieren de kinderen van peuterspeelzaal Pippi dezer dagen alvast het ‘eindfeest’. Het boerenthema waarvoor dit keer is gekozen, krijgt onder meer gestalte met toepasselijke spelletjes zoals ‘aardappels rooien’ in de zandbak, het knutselen van kippen én de aanwezigheid van levende have.

maandag 30 juni 2014
Raad zegt toe problematiek Stoofdijk serieus te willen bespreken
STEENBERGEN – Hoe, dat is nog niet bekend, maar de politiek heeft zich wel voorgenomen tot ‘kordaat handelen’ waar het de problematiek van de Stoofdijk betreft. ,,We moeten voorkomen dat de bewoners zich elke donderdagavond genoodzaakt zien om in te spreken bij de gemeenteraad,’’ stelde CDA’er Jeroen Weerdenburg in reactie op de meest recente noodkreet van Paul van Nieuwenhuyzen.

maandag 30 juni 2014
Dance 2 Fight Cancer Reloaded
STEENBERGEN – Studio 54 op de Markt maakt zich op voor de tweede oldschool- en hardstyle houseparty, waarvan de inkomsten zijn bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Onder de noemer Dance 2 Fight Cancer Reloaded hopen de organisatoren – Eva en Peter van Laerhoven – op vrijdag 4 juli de opbrengst van vorig jaar te overtreffen.

maandag 30 juni 2014
V-Day houdt herinnering aan ontploffing bom levend
STEENBERGEN – Op 900 meter van hun erf, werd eind februari de V1 tot ontploffing gebracht. Jan en Patricia Mulders hoefden hun huis aan de Boomdijk niet te verlaten, maar konden de gebeurtenis wel van dichtbij aanschouwen. Dat deden ze met extra aandacht, omdat Jan grote hoeveelheden zand had vervoerd naar de vindlocatie van de bom, bedoeld om de klap binnen de perken te houden.

zondag 29 juni 2014
Drie mannen aangehouden voor bedreiging in De Heen
DE HEEN - Drie inwoners van de gemeente Steenbergen - mannen van 21, 23 en 53 jaar - zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van bedreiging. Dit gebeurde naar aanleiding van een buurtfeest in De Heen.

zondag 29 juni 2014
Veteranendag maakt indruk op leerlingen Maria Regina
STEENBERGEN – Voor de leerlingen uit groep 6/7 van de Maria Regina was het gisteren een dag om nooit te vergeten. Samen met hun leerkracht Con de Groot mochten zij, als speciale gasten, onder meer de openingsceremonie van de tiende Landelijke Veteranendag in De Haag bijwonen. Op het Binnenhof ontmoetten zij zodoende Koning Willem-Alexander, met wie de scholieren zelfs op de foto mochten.

zaterdag 28 juni 2014
Scootmobielers dankzij vrijwilligers Plusbus gezamenlijk op pad
STEENBERGEN – Ruim dertig scootmobielers trokken vandaag van verpleeghuis De Lindenburgh naar Bowlinghut De Praeter in Nieuw-Vossemeer en op de terugweg hielden zij stil bij het informatiecentrum over de A4 van Rijkswaterstaat.

zaterdag 28 juni 2014
Boek Frans van Eekelen over rijke Steenbergse geschiedenis
STEENBERGEN – De voorzitters Niek van Giels van heemkundekring De Steenen Kamer en Christ van Terheijden van de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen hebben vandaag de eerste exemplaren in ontvangst mogen nemen van het boek ‘De vloek van de zeemeerminnen; Steenbergen, een stad met geschiedenis’. Geschreven door oud-Steenbergenaar Frans van Eekelen.

zaterdag 28 juni 2014
Ludiek openingsfeest 55 jaar Vosse-ol
NIEUW-VOSSEMEER – De zogenoemde Prinsenbettel waarmee gisteravond de festiviteiten rondom het 55-jarig bestaan van carnaval in ’t Vosse-ol werden geopend, zorgden voor de nodige hilariteit bij zowel de deelnemers als het publiek in de feesttent. Prins Strienius V van Steenbergen ging met de beker naar huis, gastheer Prins Ruud I van Nieuw-Vossemeer eindigde op de tweede plaats.

vrijdag 27 juni 2014
Ruim 18 mille voor strijd tegen kinderkanker
STEENBERGEN – De acties van Ankie Stoer! en de sponsorbijdragen die de vriendengroep mocht ontvangen, hebben een totaalbedrag van 18.291 euro opgeleverd voor de strijd tegen kinderkanker. De opbrengst werd bekendgemaakt bij de thuiskomst van het gezelschap, dat de afgelopen week een ‘knuffeltoer’ maakte langs kinderziekenhuizen, Ronald McDonaldhuizen en het hoofdkantoor van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Aan deze organisatie is vanuit de opbrengst al een bijdrage vijfduizend euro geschonken door de Stichting Ankie, waarvoor de leden van Ankie Stoer! zich inzetten

vrijdag 27 juni 2014
Sportieve start van jubileumfeest Vosse-ol
NIEUW-VOSSEMEER - Als vroeg in de morgen kleurden de straten van Nieuw-Vossemeer zich met lange rijen schoolkinderen. Maar liefst tweehonderd in getal. De jeugd liet op verschillende plaatsen in het dorp haar sportieve kunnen zien, bij de zeskamp die vandaag werd gehouden ter ere van 55 jaar carnaval in ’t Vosse-ol. Hiertoe sloegen de jubilerende carnavalsvereniging en basisschool Merijntje de handen ineen.

vrijdag 27 juni 2014
Raad laat bestuurscrisis achter zich en belooft beterschap
STEENBERGEN – Na een debat van ruim vier uur heeft de raad gisteravond tegen middernacht unaniem een motie aangenomen, waarmee de volksvertegenwoordigers het rapport van waarnemend burgemeester Joseph Vos volledig onderschrijven, de bestuurscrisis achter zich laten en overgaan tot het fatsoenlijk en behoorlijk besturen van de gemeente Steenbergen.

vrijdag 27 juni 2014
Feestdag voor vier jubilarissen op Gummarusschool
STEENBERGEN – Vierdubbel feest is het vandaag op de Gummarusschool, waar het 40-jarig dienstverband van adjunct-directeur Marijn Huijbregts en de zilveren jubilea van de leerkrachten Bernadette Savelkouls, Carla Kuijper en Ingrid Bastiaansen wordt gevierd.

donderdag 26 juni 2014
Ankie Stoer klaar voor laatste etappe naar huis
STEENBERGEN – De vierde dag van het ‘rondje Nederland’ dat Ankie Stoer! deze week maakt voor de strijd tegen kinderkanker bracht de vriendengroep in het Radboud (kinder)ziekenhuis en het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen, waar de laatste bolderkar en de laatste knuffels werden uitgedeeld. ,,We zijn ook hier weer onvoorstelbaar enthousiast ontvangen,’’ zo laat Jos Cuelenaere weten vanaf camping De Waay in Doornenburg, gelegen tussen Nijmegen en Arnhem.

donderdag 26 juni 2014
4Evergreen wil eigen pension voor 130 werknemers
STEENBERGEN – Glastuinbouwbedrijf 4Evergreen heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om op haar eigen terrein aan de Zoekweg in Steenbergen een logiesgebouw te mogen oprichten voor (maximaal) 130 tijdelijke personeelsleden. B en W zijn bereid hieraan hun medewerking te verlenen en stellen de raad voor af te wijken van de geldende beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten.

donderdag 26 juni 2014
Diploma voor alle examenkandidaten Ravelijn
STEENBERGEN – Nog groter dan twee weken was gisteren de vreugde en tevredenheid over het verloop van de eindexamens op ’t R@velijn, dat na de herkansingen op een 100 procent score is uitgekomen. Oftewel: alle 75 vierdejaars leerlingen mochten gisteren hun diploma in ontvangst komen nemen.

woensdag 25 juni 2014
Knuffels vliegen de bus van Ankie Stoer uit
STEENBERGEN – Met een wagen volgeladen vertrok Ankie Stoer! maandag uit Steenbergen, maar de ‘weggevertjes’ zijn de bestelbus inmiddels uitgevlogen. Vandaag werden niet alleen knuffelberen en een bolderkar, maar ook beddengoed uitgedeeld in het Ronald McDonaldhuis, horende bij het Beatrix-kinderziekenhuis in Groningen. ,,Overal waar we komen zijn ze zo ongelofelijk dankbaar. Daaruit blijkt wel dat er overal flink wordt gekort op de budgetten in de zorgt,’’ concludeert Jos Cuelenaere.

woensdag 25 juni 2014
Steenbergse Rolls Royce onder de aardbeien gelanceerd
STEENBERGEN – Op het landgoed tussen de kassen van aardbeienboer Rini Goossens aan de Gagelweg is vandaag de eerste Sweet Eve-aardbei van VitalBerry gepresenteerd. Oftewel: ‘de Rolls Royce onder de aardbeien’, zoals de teler de speciale, smaakvolle variant noemt.

woensdag 25 juni 2014
Gummarusschool helpt Patrick op weg naar Curaçao
STEENBERGEN – Auto’s wassen is doorgaans geen klusje dat kinderen graag voor hun rekening nemen, maar dat zou je niet denken bij de aanblik van de bedrijvigheid, vanmorgen op de speelplaats van de Gummarusschool. Daar werd de ene na de andere auto gesponst en gezeemd door leerlingen uit groep 7, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de dolfijntherapie van Patrick Vaissaire.

woensdag 25 juni 2014
Vos twijfelt niet aan steun college en functioneren griffier
STEENBERGEN – De huidige vier wethouders staan achter de conclusies aangaande de bestuurscrisis, zoals waarnemend burgemeester Joseph Vos die verwoord heeft in zijn brief aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Dat schrijft Vos in antwoord op vragen van de PvdA, naar aanleiding van de omstreden brief van ‘G. van Boven’.

dinsdag 24 juni 2014
Elke toerdag 1000 euro voor KiKa van Ankie
STEENBERGEN – KiKa krijgt deze week elke dag 1000 euro van Stichting Ankie en Ankie Stoer, zo werd vandaag bekend toen de ‘knuffeltoer’ halt hield bij het hoofdkantoor van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) in Amstelveen, waar de Steenbergse vriendengroep een meer dan hartelijke ontvangst te wachten stond.

vrijdag 25 oktober 2013
Steenbergenaren zonder identiteitsbewijs bij verkeerscontrole
STEENBERGEN – Een 22-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Steenbergen zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet op de Identificatieplicht.

dinsdag 22 oktober 2013
Ondernemers geven plan voor discounter in Dinteloord niet op
DINTELOORD – Burgemeester en wethouders hebben afwijzend gereageerd op het verzoek van de Gebroeders Huysmans om aan de Westerstraat in Dinteloord een discount-supermarkt te mogen vestigen. Desondanks geven de initiatiefnemers hun plan niet op.

Nog meer nieuws...