Zoeken binnen nieuws


Het laatste nieuws

door Steenbergse Courant

vrijdag 19 september 2014
Indrukwekkende herdenking bij propellermonument in park
STEENBERGEN – ,,Ik ben een neefje van Guy Gibson en hij was ook mijn peetoom,’’ vertelde Michael Gibson, nog zichtbaar ontroerd, na de herdenking van de Pius X bij het propellermonument in het stadspark, waar eind van de ochtend werd stilgestaan bij het feit dat Guy Gibson en James Warwick vandaag exact 70 jaar geleden in Steenbergen zijn neergestort. Maar zeker ook om de onschatbare waarde van vrede en vrijheid te benadrukken.

vrijdag 19 september 2014
Bij lichtoverlast van A4 zijn later alsnog maatregelen mogelijk
STEENBERGEN – Als aanwonenden van het tracé straks lichthinder ondervinden, zoals zij vrezen, kunnen daar alsnog maatregelen tegen worden getroffen. Tot die conclusie komt burgerraadslid Jan Veraart van Gewoon Lokaal!, nadat hij de uitspraak van de Raad van State over de bezwaren tegen het tracébesluit (die allemaal werden afgewezen) nog eens goed heeft bestudeerd. ,,De ruimte die de minister heeft geboden, moet het college optimaal gaan benutten,’’ stelde Veraart gisteravond in de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad.

donderdag 18 september 2014
Onvoldoende politieke steun voor plaatsing eigen loods BC Deen
STEENBERGEN/DE HEEN – BC Deen lijkt zich geen enkele illusie te hoeven maken: een meerderheid van de gemeenteraad is niet bereid toestemming te verlenen voor het plaatsen van de eigen nissenhut van de bouwclub op het speelveld aan de Langeweg in De Heen, het trapveld van voetbalvereniging Val Aan of waar dan ook. ,,Van het college mag niet worden verwacht dat zij een opdracht uitvoeren die tegen wet- en regelgeving indruist,’’ stelde wethouder Petra Lepolder (VVD) vanavond in de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad.

donderdag 18 september 2014
Boeiende schoolbezoeken in kader herdenking Gibson en Warwick
STEENBERGEN – Hoewel hij Engels ‘met een heel klein beetje Nederlands’ spreekt en er af en toe wel iets vertaald moet worden, konden de leerlingen van de Nieuwe Veste vanmiddag uitstekend het indrukwekkende verhaal volgens dat Russ Taff Kitely op de basisschool kwam vertellen over de heldendaden van de Britse oorlogsvliegeniers, met in het bijzonder Guy Gibson en James Warwick, die mogen precies 70 jaar geleden in Steenbergen zijn neergestort.

donderdag 18 september 2014
14 hardrijders bekeurd bij snelheidscontrole op Oude Heijdijk
STEENBERGEN - Bij een snelheidscontrole op de Oude Heijdijk zijn gistermorgen veertien hardrijders op de bon geslingerd.

woensdag 17 september 2014
Fotoarchief Van Mechelen en Verschuren terug als expositie
STEENBERGEN – Het ‘vergeten archief’ van de vroegere fotografen Van Mechelen en Verschuren is terug in Steenbergen, dankzij een unieke expositie van fotografie-studenten van de Bredase kunstacademie AKV/St. Joost, waar de duizenden negatieven uit de periode 1933-2002 ooit terechtkwamen en vorig jaar als het ware tot leven werden gewekt.

woensdag 17 september 2014
Acht woningen Centrumplan Nieuw-Vossemeer over voor verhuur
NIEUW-VOSSEMEER – Van de 24 levensloopbestendige woningen in het nieuwe Centrumplan van Nieuw-Vossemeer blijken er bij nader inzien maar zestien nodig te zijn voor de cliënten van stichting tanteLouise-Vivensis. Door natuurlijk verloop en de keuze van een aantal senioren voor een ander verzorgingshuis, blijven er dus acht huizen ‘over’, die Zuid West Wonen binnenkort te huur gaat aanbieden.

dinsdag 16 september 2014
35ste Vlietsail met Peddelrace in de haven
STEENBERGEN – Voor de 35ste keer wordt zaterdag 20 september de Vlietsail gevaren. Zeilers kunnen hun borst dus weer natmaken, maar evenals vorig jaar staat voor een breder publiek ook weer de Peddelrace in de Steenbergse jachthaven op het programma.

dinsdag 16 september 2014
Tien ontbijtjes en honderd euro voor heemkundekring
STEENBERGEN – Opnieuw is er een winnaar in de kassabonactie van Winkelhart Steenbergen bekend gemaakt. De Steenbergse Maria Veldmans mocht uit handen van Gabriella Smeekens van lunchroom Jerôme een bon in ontvangst nemen, die recht geeft op tien heerlijke ontbijtjes. Daarnaast koos mevrouw Veldmans Heemkundekring De Steenen Kamer als de organisatie die een cheque van honderd euro krijgt.

maandag 15 september 2014
Nieuw-Vossemeer is vandaag weer in de ban van het prijsdansen
NIEUW-VOSSEMEER – Nieuw-Vossemeer is vandaag weer in de ban van het prijs- of kegeltjesdansen, waarmee traditiegetrouw de jaarlijkse kermis op bijzonder feestelijke wijze wordt afgesloten.

maandag 15 september 2014
Laatste Corneliusviering in de kerk op de Welberg
WELBERG – De Sint Annaparochie viert morgenavond - dinsdag 16 september - de gedachtenis van de Heilige Cornelius, de patroonsnaam van de kerk op de Welberg, die 15 november wordt gesloten.

zondag 14 september 2014
Drukbezochte Kruislandse Jaarmarkt biedt voor elk wat wils
KRUISLAND – Het weer had misschien ietsje beter gemogen, maar gelet op de grote drukte hadden de organisatoren en deelnemers van de Jaarmarkt in Kruisland vandaag helemaal niets te klagen. Op de Markt en in de Molenstraat stonden meer kramen dan ooit het geval was, op de terrassen was het goed toeven en ook de kinderbraderie werd door de vele bezoekers zeker niet overgeslagen.

zondag 14 september 2014
Gibson en Warwick krijgen de herdenking die zij verdienen
STEENBERGEN – De stelling dat er wereldwijd geen bekendere vliegenier uit de Tweede Wereldoorlog bestaat als Guy Gibson, durft voorzitter Martien van Dijk van Wings to Victory probleemloos te poneren. Hij weet zich gesteund door de geschiedschrijving, waarin de bombardementspiloot ook te boek staat als één de grootste helden uit de historie van de Royal Air Force. ,,Dat is tot mijn verbazing echter nog lang niet bij iedereen bekend.’’

zaterdag 13 september 2014
Jubileumwandeling in De Heen door de Dintelse Gorzen
DE HEEN – Ter gelegenheid van het 400-jarig dorpsjubileum deden zo’n 35 inwoners van De Heen vandaag mee aan een excursie in de Dintelse Gorzen, onder leiding van dorpsgenote Lia Vlietland, die het buitendijkse natuurgebied als haar broekzak kent en de deelnemers dus uitgebreid kon vertellen over alles wat daar groeit, bloeit en leeft.

zaterdag 13 september 2014
Afwisselend programma Open Monumentendagen
STEENBERGEN – In het kader van het landelijke Open Monumenten-weekend zaterdag 13 september zowel de Gummaruskerk als de hervormde kerk van 11.00 tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. In de hervormde kerk zullen Leo Hulshof en Han Leune voortdurend het 340 jaar oude en pas gerestaureerde orgel bespelen. Ook zijn er op beide locaties oude foto’s van Steenbergen te bekijken, afkomstig uit het archief van Ad van de Par.

vrijdag 12 september 2014
Opbrengst Acht van Steenbergen komt ten goede aan Roparun
STEENBERGEN – Voor de derde keer verzorgt Sportshop Heshof op zaterdag 20 september de Acht van Steenbergen, waarvan de opbrengst - via het Steenbergse team Door Dik & Dun – volledig is bestemd voor de Roparun.

donderdag 11 september 2014
CDA wil minder overlast van werk N257 voor Vossemeer en De Heen
STEENBERGEN – In het belang van de bereikbaarheid van De Heen en Nieuw-Vossemeer is het beter om het onderhoud aan de N257 niet in één keer uit te voeren van de Heense Dorpsweg tot aan de Stoofdijk in Steenbergen. Het CDA dringt er bij B en W aan om deze fase van de werkzaamheden in tweeën te knippen.

donderdag 11 september 2014
Rechtszaak over toewijzing exploitatie jachthaven Steenbergen
STEENBERGEN – Als het aan de gemeente ligt, is De Schapenput uit De Heen de komende dertig jaar exploitant van de Steenbergse Jachthaven. De aanbestedingsprocedure kan echter nog niet worden afgerond, omdat er nog een gegadigde was en die heeft bezwaar gemaakt tegen de gunning aan De Schapenput. Met als gevolg dat er volgende maand een rechtszaak dient over deze kwestie.

woensdag 10 september 2014
Geen sporen van drugs in water Steenbergse Vliet
STEENBERGEN – Uit onderzoek van waterschap Brabantse Delta is niet gebleken dat zich in het water van de Steenbergse Vliet sporen bevinden van drugs. Dat vermoeden ontstond afgelopen weekeinde, nadat drie honden doodziek waren geworden van een duik in de Vliet, bij de wandelroute ter hoogte van de vroegere brug en vlasfabriek.

woensdag 10 september 2014
Vol en gevarieerd programma Kruislandse Jaarmarkt
KRUISLAND – De Kruislandse Jaarmarkt brengt komende zondag (14 september) weer volop leven in de brouwerij. Voor jong en oud zijn er, van 11.00 tot 17.00 uur, volop activiteiten in het dorpshart, waar zo’n zeventig kramen zullen staan van verenigingen, winkel, ambulante handelaren, standwerkers en oude ambachten. In de Graaf Engelbrechtstraat is bovendien een kindervrijmarkt te vinden.

dinsdag 9 september 2014
Geanimeerde sfeer op Beursvloer van Samen in de Regio
STEENBERGEN – Hoewel de animo van Steenbergse bedrijven, verenigingen en organisaties voor de initiatieven van Samen voor de Regio nog flink achterblijft bij de deelname in Bergen op Zoom, werd de zogeheten Beursvloer in ’t Cromwiel vanavond goed bezocht. Tijdens de bijeenkomst vonden diverse partijen elkaar. En daar is het toch allemaal om begonnen.

dinsdag 9 september 2014
Vos sluit pand in Zonnekreekseweg na vondst hennepkwekerij
STEENBERGEN – Burgemeester Joseph Vos heeft - in het belang van de openbare orde - besloten het pand aan de Zonnekreekseweg 2a in het westland van Steenbergen voor de duur van zes maanden te sluiten. Hij nam deze beslissing gisteren na de ‘vondst’ en de ruiming van een hennepkwekerij op voornoemd adres.

dinsdag 9 september 2014
Dana Winner terug met Kerstconcert in Gummaruskerk
STEENBERGEN – Evenals in 2011 en 2012 zal de Belgische zangeres Dana Winner dit jaar – op donderdag 18 december – een Kerstconcert verzorgen in de Gummaruskerk. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het onderhoud en behoud van de kerk.

maandag 8 september 2014
Beachsoccertoernooi weer doorslaand succes
STEENBERGEN – De nieuwe organisatie van het Beachsoccertoernooi dat zich de afgelopen drie dagen op de Jaarmarkt voltrok, kan terugkijken op een meer dan geslaagd evenement, waarvan de spelers en het publiek naar hartelust hebben genoten.

maandag 8 september 2014
Afsluitingen in verband met onderhoud aan N259
STEENBERGEN – De N259 is zowel vanavond en vannacht als in de avond en nacht van dinsdag op woensdag ter hoogte van Steenbergen afgesloten voor het verkeer. Rijkwaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg tussen Dinteloord en Klutsdorp.

zondag 7 september 2014
Publiek krijgt door drijf in-bios beter beeld bij Waterpoort
STEENBERGEN - Je kon zeker niet zeggen dat er geen hond naar kwam kijken, maar het schattige hondje op één van de boten schrok zich wel een hoedje toen er plotseling een grote haai verscheen van de ‘drijf in-bioscoop’ van de Waterpoort Armada Promotietoer, die gisteravond in de Steenbergse jachthaven z’n première beleefde.

Nog meer nieuws...