Zoeken binnen nieuws


Het laatste nieuws

door Steenbergse Courant

dinsdag 25 november 2014
Jubilerend VDS krijgt wielrenner Niki Terpstra over de vloer
STEENBERGEN – Een meet & greet met de Nederlandse topwielrenner Niki Terpstra was de spreekwoordelijke kers op de taart bij de viering van het 10-jarig bestaan van VDS Vloeren dat vandaag werd gevierd. De coureur nam alle tijd om met de gasten op de foto te gaan en liet zich ook uitgebreid bevragen over zijn succesvolle carrière. Samen met de eigenaren Patrick van der Smissen en Marina Plasmans van de jubilerende zaak, reikte hij bovendien een cheque van 1500 euro uit aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar Marina ook nog een leidinggevende functie bekleedt.

dinsdag 25 november 2014
Volop activiteiten van en voor Serious Request Steenbergen
STEENBERGEN – Voor het vierde opeenvolgende (na)jaar, zetten de Steenbergse vriendinnen Anniek Uitdewilligen en Minette van Duijn hun beste beentje voor om vanuit onze gemeenschap een mooie bijdrage te leveren aan de actie Serious Request van Radio 3 FM, ten bate van het Rode Kruis.

dinsdag 25 november 2014
Hollandse Avond voor Vuist tegen Spierziekten
STEENBERGEN – Een extra editie van de Hollandse Avond ten bate van Vuist tegen Spierziekten voltrekt zich zaterdag 29 november bij De Joosse, zoals gebruikelijk op initiatief van de Steenbergse dj Jan de Groot van JW Sound, die op deze manier weer graag zijn steentje bijdraagt aan het goede doel.

maandag 24 november 2014
Voors en tegens van de A4 komen snel aan het licht
STEENBERGEN – Alsof het altijd zo geweest is, raast het verkeer sinds vanmorgen vroeg over de A4 westelijk om Steenbergen, waar het volgens veel inwoners meteen stukken minder druk is op wegens zoals de Burgemeester Van Loonstraat, Franseweg en ook de N259 van Dinteloord naar Klutsdorp, zo blijkt vooral ook op de rondweg tussen Steenbergen en Welberg. De A4 biedt bovendien prachtige panorama’s op met name Steenbergen en Dinteloord. Tegelijkertijd is er protest, van aanwonenden die zich zwaar gedupeerd voelen.

maandag 24 november 2014
Ruim baan voor verkeer op nieuwe A4
STEENBERGEN – Om 5.15 uur vanmorgen was het dan zover: met voorop een aantal voertuigen van Rijkswaterstaat kreeg het verkeer ruim baan op de A4 om Steenbergen. Eerst vanuit de richting Bergen op Zoom, een half uur later ging ook het licht op groen voor de weggebruikers vanuit Dinteloord.

zondag 23 november 2014
Kinderen Welberg genieten volop van intocht Sint en Pietenspel
WELBERG – Er leek geen vuiltje aan de lucht vanmiddag bij de intocht van Sint Nicolaas op de Welberg, totdat zijn trouwe viervoeter Amerigo kwijt bleek te zijn…

zondag 23 november 2014
Ook Dinteloord loopt weer massaal uit voor Sint en Piet
DINTELOORD = Onder een stralende najaarszon voeren Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten gistermiddag de dorpshaven van Dinteloord binnen, die omzoomd werd door een blije mensenmassa. Jong en oud zorgden voor een feestelijk welkom en de Sint liet zich meteen van zijn goedgeefse kant zien. Hij bood burgemeester Joseph Vos en wethouder Cors Zijlmans een Dinteloordse borrel aan.

zaterdag 22 november 2014
Flinke bijvangst tijdens anti-inbraak controle in Dinteloord
DINTELOORD – Bij een controle in Dinteloord, vooral gericht op de bestrijding van woninginbraken, heeft de politie gisteravond onder meer beslag gelegd op negen voertuigen in verband met belastingschulden van de eigenaren, waaronder eentje van maar liefst 70.000 euro.

zaterdag 22 november 2014
Eeuwenoud gerestaureerd bakhuisje in De Heen officieel geopend
DE HEEN – Woorden van lof en bewondering gingen gistermiddag als warme broodjes over de toonbank bij de opening van het gerestaureerde Heense Bakhuys(je). De puntjes moeten her en der nog op de ‘i’, maar één van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie van het provinciale project Mijn Mooi Brabant was dat het project binnen een jaar gereed moest zijn. De zandloper liep op zijn laatste korreltjes, dus werd het tijd voor een officiële opening.

zaterdag 22 november 2014
Twee arrestaties na diefstal stroomkabels vanaf A4
STEENBERGEN – Twee mannen die dachten snel weg te komen met de diefstal van stroomkabels van een lichtinstallatie op de nieuwe A4, kwamen vorige nacht bedrogen uit, want de politie wist de daders te achterhalen. Het betrof twee 27-jarige mannen uit Sint Maartensdijk.

vrijdag 21 november 2014
Ook kleurplaatactie in A4-special van Steenbergse Courant
STEENBERGEN – In de editie van vandaag, vrijdag 21 november, besteedt Steenbergse Courant in een A4 special extra aandacht aan het openstellen van de snelweg. Ook de jonge inwoners uit gemeente Steenbergen worden daarbij betrokken. Zij kunnen hun creativiteit botvieren in de kleurplaatactie die samen met Rijkswaterstaat wordt gehouden.

donderdag 20 november 2014
Najaarsconcert kamerkoor Sasso Montanari op Het Podium
STEENBERGEN – De zangers en zangeressen van Sasso Montanari staat zondag 23 november wel heel letterlijk op het podium, want het Steenbergse kamerkoor verzorgt z’n najaarsconcert dit keer in de aula van de brede school aan de Waterlinie 1 op Buiten de Veste, oftewel Het Podium.

donderdag 20 november 2014
Sint Nicolaas komt naar Dinteloord en Welberg
DINTELOORD/WELBERG – Nadat hij afgelopen weekeinde voet aan wal zette in De Heen, Steenbergen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer, maakt Sint Nicolaas komend weekeinde ook weer zijn opwachting in Dinteloord en Welberg.

woensdag 19 november 2014
BCD-cultuurprijs uitgereikt aan Heens echtpaar Valkhoff
STEENBERGEN – Het feit dat zij er in hoge mate verantwoordelijk voor zijn geweest dat het 400-jarige De Heen weer op de kaart is geweest, was doorslaggevend voor de jury om de BCD-prijs 2014 toe te kennen aan Riena en Martin Valkhoff. Dé Steenbergse cultuurprijs, in 1989 ingesteld door het Brandt Corstius Duijkers Fonds van de Stichting Nederlands Hervormd Weeshuis, werd vanavond door wethouder Cor van Geel uitgereikt in de raadszaal van het gemeentehuis.

woensdag 19 november 2014
Kerktorens sieren kunstbanieren op de Markt
STEENBERGEN – De sluiting van de kerken in De Heen, Welberg en Dinteloord is voor het Platform Kunst en Cultuur aanleiding geweest om de Steenbergse kerktorens eens in het zonnetje te zetten, door ze af te beelden op de ‘wisselende’ kunstbanieren die aan de vlaggenmasten op de Markt hangen.

woensdag 19 november 2014
Vacatures Vrijwilligers Informatiepunt Steenbergen
(Ingezonden mededeling) STEENBERGEN – Tal van organisaties in de gemeente Steenbergen zijn voortdurend op zoek naar helpende handen. Het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen brengt vraag en aanbod bij elkaar en heeft weer een aantal nieuwe vacatures ‘in de aanbieding’, voor iedereen die zich belangeloos wil inzetten voor de samenleving.

dinsdag 18 november 2014
Speciale muziekshows voor de jeugd door jubileum slagwerkschool
STEENBERGEN – Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van zijn slagwerkschool, heeft Marco Brok de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers uitgenodigd om op te komen treden voor de leerlingen van de vier basisscholen in Steenbergen en Welberg. Het professionele orkest van de Koninklijke Landmacht verzorgt zodoende volgende week donderdag- en vrijdagochtend in ’t Cromwiel tot vier keer toe een bijzonder muzikaal programma voor de jeugd.

dinsdag 18 november 2014
BC Gebeiteld dringend op zoek naar plek voor confettimachine
STEENBERGEN – Dat ze nog een nieuwe wagen kunnen gaan bouwen voor de optochten van begin volgend jaar, hebben de leden van B.C. Gebeiteld eigenlijk wel uit hun hoofd gezet. Voor de wagen van afgelopen carnaval hebben zij, na hun noodgedwongen vertrek uit de loods aan de Schansdijk in De Heen, nog wel opslagruimte gevonden bij Piet Adriaansen op bedrijventerrein Reinierpolder II. Daar staat zolang ook alle apparatuur van de ‘snipperlijn’ van Gebeiteld: drie aan elkaar gekoppelde shredders, waarmee de Steenbergse bouwclub al jarenlang enorme hoeveelheden papier versnipperd. Niet alleen voor het confettikanon op de eigen wagen, maar ook voor carnavalsclubs in heel Nederland en zelfs België.

maandag 17 november 2014
Heemkundekring Ambachtsheerlijkheid kijkt over de grens
NIEUW-VOSSEMEER – Op uitnodiging van heemkundekring Ambachtsheerlijkheid komen de Nieuw-Vossemeerders mevrouw De Groot, Arian de Nijs en Sabina van Schilt donderdag 20 november in gemeenschapshuis De Vossenburcht vertellen over de tijd dat zij in Afrika verbleven.

maandag 17 november 2014
Regen kan Sinterklaas en kinderen niet deren
STEENBERGEN/DE HEEN/KRUISLAND – Over de vraag ‘zou de goede Sint wel komen, nu hij ’t weer zo lelijk vindt?’ hoeven we ons nooit meer zorgen te maken, zo bleek gisteren uit het feit dat de grote kindervriend uit Spanje met zijn Zwarte Pieten, ondanks de regen, gewoon weer aanmonsterde in Steenbergen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer. In het kreekdorp moest de goedheiligman echter wel uitwijken van de werkhaven naar zorgcentrum De Vossemeren.

zondag 16 november 2014
24-jarige Nieuw-Vossemeerder gewond bij ongeluk op Moorseweg
NIEUW-VOSSEMEER – Een 24-jarige Nieuw-Vossemeerder is gisteravond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Moorseweg. Het slachtoffer raakte bekneld, werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd, en is vervolgens naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

zondag 16 november 2014
Warm welkom voor Sint en Piet in De Heen
DE HEEN – Na zijn landelijke aankomst in Gouda, spoedde Sinterklaas zich gistermiddag naar De Heen, waar hij met zijn Zwarte Pieten – ondanks het druilerige weer – door veel kinderen en hun (groot)ouders meer dan hartelijk welkom werd geheten in het dorpshaventje.

zaterdag 15 november 2014
Afscheidsviering in Welbergse Corneliuskerk druk bezocht
WELBERG – ‘Hartverwarmend en pijnlijk’, noemde pastoor Hans van Geel de belangstelling van ruim driehonderd mensen voor de afscheidsdienst in de H. Corneliuskerk op de Welberg: een parochie met een sterke identiteit, die naam en geschiedenis heeft gemaakt, zo stelde vicaris Paul Verbeek van het bisdom Breda.

zaterdag 15 november 2014
Controle en preventieve actie van politie in Steenbergen-Noord
STEENBERGEN – Bij een korte verkeerscontrole eind gistermiddag zijn geen overtredingen geconstateerd en ook geen personen aangetroffen die eerder met de politie in aanraking zijn geweest vanwege zogeheten WOS-feiten (woninginbraken, overvallen en straatroven).

vrijdag 14 november 2014
Zwarte Piet staat in gemeente Steenbergen buiten discussie
STEENBERGEN – De landelijke discussie over Zwarte Piet heeft geen enkel effect op de aanstaande intochten van Sint Nicolaas in de verschillende kernen van gemeente Steenbergen.

vrijdag 14 november 2014
Eerste Sportcafé voor vrijwilligers en professionals in de sport
STEENBERGEN – Vrijwilligerswerk, samenwerking en het gemeentelijke sportbeleidsplan 2015-2018 zijn de voornaamste onderwerpen die woensdag 19 november de revue zullen passeren bij de eerste editie van het Sportcafé dat het Sportplatform Steenbergen die avond verzorgt in de kantine van SC Welberg, op sportpark ’t Zandbaantje.

donderdag 13 november 2014
Leerlingen R@velijn dansen heel de nacht door voor dance4life
STEENBERGEN – Zo’n vierhonderd leerlingen van ’t R@velijn hoeven morgen niet naar school, maar krijgen die vrije dag niet zomaar cadeau. Zeg maar gerust integendeel, want de kinderen uit alle leerjaren zetten zich vanavond en vannacht met een twaalf uur durende dansmarathon in voor het goede doel dance4life.

donderdag 13 november 2014
Open dag om animo voor Reginahof te peilen
STEENBERGEN – De eerste twee serieuze huurders hebben zich inmiddels gemeld bij René en Silvia Heijnen en Pierre Gorissen, die samen de vroegere Maria Reginaschool gaan herontwikkelen tot een woonoord waar senioren onbekommerd van hun oude dag kunnen genieten.

donderdag 13 november 2014
Volkspartij ziet Ravelijnstraat als beter alternatief voor SDW
STEENBERGEN – De Volkspartij denkt dat locatie van het gewezen kruisgebouw aan de Ravelijnstraat, tegenover het park, beter geschikt is voor de nieuwbouw van SDW dan de beoogde plek op de hoek van de Zuidwal en de Van Gaverenlaan.

woensdag 12 november 2014
Crossroads strikt Ralph de Jong voor 2de editie bluesfestival
KRUISLAND – Stichting Crossroads houdt zondag 23 november voor de tweede keer een bluesfestival, waarbij dit keer de van oorsprong uit Nispen afkomstige bluesartiest Ralph de Jongh de grote trekpleister is.

woensdag 12 november 2014
Viering naamdag heilige Martinus leidt tot vrolijke taferelen
WELBERG/STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Bij MJW De Klup op de Welberg, buurtvereniging Boerengors in Nieuw-Vossemeer (en Notendaal) en bij de Gummarusschool in Steenbergen-Zuid is gisteravond alles bij elkaar door vele honderden kinderen het naamfeest van de heilige Sint Martinus, beter bekend als Sint Maarten gevierd.

woensdag 12 november 2014
Strienestad stijgt meteen tot grote hoogte op 11de van de 11de
STEENBERGEN – ‘Immaol in de wolleke’ stapte Coen Embregts gisteravond als nieuwe Deftige Flodder uit de SAS 11, de maanraket die Prins Strienius I (Louis Vlamings) in 1961 naar Strienestad bracht om carnaval hier van de grond te tillen. Aan symboliek en nostalgie dus geen gebrek bij de opening van het 55ste leutseizoen, dat op zondag 1 februari groots wordt gevierd met het Matineej Jubeleej.

dinsdag 11 november 2014
Jubilerend Strienestad ‘Immaol in de wolleke!’
STRIENESTAD – Als een raket is vanavond de 55ste carnaval van Strienestad van start gegaan, met als hoogtepunt de presentatie van de nieuwe Deftige Flodder: Coen Embregts. Het jubileumfeest wordt gevierd onder het toepasselijke motto ‘Immaol in de wolleke!’, zo maakte Prins Strienius V bekend aan de bietboeren en meerminnen, die ook te horen kregen dat 2015 het afscheidsjaar wordt van Nar Wiedus.

dinsdag 11 november 2014
Smaakvol Steenbergen van Kiwanisclub voor het goede doel
STEENBERGEN – Kiwanisclub Steenbergen e.o. en restaurant De Wallevis verzorgen woensdag 26 november voor de vierde keer het culinaire evenement Smaakvol Steenbergen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een kinderopvangcentrum in Kenia.

dinsdag 11 november 2014
Genomineerden voor Brandt-Corstius-Duijkersprijs bekend
STEENBERGEN – Johan en Elly van Gils-Gommers, Jan Ligtenberg, alsook het echtpaar Martin en Riena Valkhoff. Dat zijn de drie genomineerden voor de tweejaarlijkse BCD-prijs, die op woensdagavond 19 november wordt uitgereikt in het gemeentehuis.

maandag 10 november 2014
Vier prijswinnaars bij Broekhuis in kassabonactie winkeliers
STEENBERGEN – Dit keer maar liefst vier prijswinnaars in de kassabonactie die in het winkelhart van Steenbergen wordt gehouden. De gelukkigen ontvingen uit handen van juwelier Dick Broekhuis een kleurige Zinzi Reistrolley en - als onaangekondigd extraatje - een cadeaubon.

maandag 10 november 2014
Carnaval losgebarsten in Vosse-ol en Pompedurp
KRUISLAND / NIEUW-VOSSEMEER – De kop is er weer wat betreft het leutseizoen 2015 in Pompedurp en ’t Vosse-ol, waar afgelopen zaterdagavond de elfde van de elfde werd gevierd. In Kruisland met het nieuwe PB-Variété van dweilband De Pompeblaozers en in Nieuw-Vossemeer met de traditionele viering, waarbij het nieuwe motto – ‘As je vor pret band!’ – en het nieuwe liedje bekend werden gemaakt.

maandag 10 november 2014
Terugblik op onvergetelijke A4Run
STEENBERGEN – De A4Run van gisteren was in één woord onvergetelijk, met zo’n vierduizend wandelaars en hardlopers op de snelweg en ook duizenden toeschouwers rondom het bijzondere parcours, dat vanaf maandag 24 november alleen nog maar voor snelverkeer is bestemd.

zondag 9 november 2014
You never walk alone bij de A4Run
STEENBERGEN – De halve marathonlopers doen straks het licht uit op de A4, die vandaag het decor was van een evenement, waarvoor Steenbergen massaal uitliep. De viaducten stroomden helemaal vol en uiteindelijk wisten veel toeschouwers toch ook de snelweg zelf te bereiken. Het kon en het mocht, indachtig het thema ‘verbinden’ dat door de Stonemountain Runners aan hun meer dan geslaagde missie was gekoppeld.

zondag 9 november 2014
'We gaan een mooi feestje A-vieren!'
STEENBERGEN – Als helden werden ze onthaald, de circa 400 deelnemertjes en begeleiders aan de Kidsrun, waarmee om twaalf uur het middagprogramma van de A4Run begon, nadat burgemeester Joseph Vos en ambassadeur Nasrdin Dchar het startsein hadden gegeven. Superlatieven schoten tekort.

zondag 9 november 2014
33-jarige Steenbergenaar aangehouden voor belediging politie
STEENBERGEN - Een 33-jarige Steenbergenaar is vannacht op de Markt in zijn woonplaats aangehouden nadat hij vermoedelijk bewust tegen een agente aanliep en haar beledigde toen zij hem aanspraak op zijn gedrag.

zondag 9 november 2014
Enthousiaste wandelaars nemen bezit van de A4
STEENBERGEN – Terwijl zon en maan nog om het hoogste plekje aan de blauwe hemel vochten, begonnen ruim 1000 wandelliefhebbers vanmorgen aan hun tocht over vijf of tien kilometer op de A4. Een unieke gelegenheid, die zij niet wilden laten lopen op deze ‘autoloze zondag’.

zaterdag 8 november 2014
'Verdwijnt met de kerk ook God uit De Heen?'
DE HEEN - Terwijl de duisternis vanavond over De Heen viel, werd in de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming de laatste kaars uitgeblazen. Oud-Steenbergenaar Paul Verbeek, vicaris van het bisdom Breda en pastoor te Bergen op Zoom, was de voorganger tijdens deze laatste eucharistieviering in het Heense godshuis.

zaterdag 8 november 2014
Verzoek om geluidsscherm tegen A4 afgewezen
STEENBERGEN – B en W hebben het verzoek afgewezen van Steenbergenaar Peter van der Wijk afgewezen, die de gemeente had gevraagd om een geluidsscherm te plaatsen, tegen de (toekomstige) overlast van de A4 bij zijn woning en paardenpension aan de Kruislandsedijk/Triangel. Zo blijkt uit een mededeling van het college aan de raad.

zaterdag 8 november 2014
100 vrijwilligers leiden 4000 A4Runners in goede banen
STEENBERGEN – De spreekwoordelijke laatste loodjes zijn aangebroken in de voorbereidingen van de A4Run van de Stonemountain Runners, die morgen met medewerking van 100 vrijwilligers bijna 4000 wandelaars en hardlopers een onvergetelijke dag gaan bezorgen op de nieuwe snelweg om Steenbergen, dat dankzij de A4Run nadrukkelijk op de kaart wordt gezet.

vrijdag 7 november 2014
Drie vrouwen gepakt voor diefstal melkpoeder in Dinteloord
DINTELOORD – Drie vrouwen uit Rotterdam zijn gistermiddag aangehouden op verdenking van diefstal van alles bij elkaar zo’n achttien pakken melkpoeder bij Albert Heijn aan de Westvoorstraat en vermoedelijk ook uit andere winkels.

vrijdag 7 november 2014
Wethouder belooft verbeterslag voor onderhoud openbare ruimte
STEENBERGEN – De PvdA kreeg gisteravond geen meerderheid geschaard achter haar voorstel om stevig in de buidel te tasten om een inhaalslag te maken voor het onderhoud van de openbare ruimte in heel de gemeente, die er volgens de fractie op veel plekken allesbehalve toonbaar bij ligt. Wethouder Cors Zijlmans beloofde echter wel dat er met ingang van volgend jaar, vooralsnog met de beschikbare middelen, een flinke verbeterslag wordt gemaakt.

vrijdag 7 november 2014
Kleine Tour al weer bezig met jeugdronde van volgend jaar
STEENBERGEN – Stichting Kleine Tour Steenbergen laat weten dat zij op 30 december weer oliebollen gaat verkopen en dat nieuwe rennertjes zich op 11 maart kunnen inschrijven voor de 46ste editie van de jeugdronde, die volgend jaar wordt verreden van maandag 17 t/m zaterdag 22 augustus.

donderdag 6 november 2014
PvdA wil inhaalslag onderhoud openbare ruimte
STEENBERGEN – De PvdA-fractie dringt vanavond - bij de behandeling van de (meerjaren)begroting in de raad – met klem aan op beter beheer van de openbare ruimte in alle kernen. Het slechte onderhoud en daaruit voortvloeiende straatbeeld is volgens de oppositiepartij een grote bron van ergernis onder de bevolking en draagt er niet aan bij dat mensen hier willen komen wonen, werken of recreëren.

donderdag 6 november 2014
Volleybaltoernooi voor gelegenheidsteams bij VoVerDi
DINTELOORD – Volleybalvereniging VoVerDi houdt zaterdag 15 november haar jaarlijkse Buitelsteetoernooi voor (gelegenheids)teams.

donderdag 6 november 2014
Open dag Scouting om nieuwe leiding te werven
STEENBERGEN – Scouting Steenbergen is op zoek naar nieuwe, enthousiaste leiding voor de verschillende speltakken en houdt daarom zaterdag 8 november van 14.00 tot 16.00 uur open huis in haar eigen onderkomen aan de Oudevest 9.

woensdag 5 november 2014
Gemeente waarschuwt ondernemers voor valse gemeentegidsen
STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen waarschuwt lokale ondernemers voor bedrijven die hen benaderen met de vraag of zij weer vermeld willen worden in de nieuwe gemeentegids.

woensdag 5 november 2014
Burgemeester verorbert keizersmaal met leerlingen Nieuwe Veste
STEENBERGEN – Ontbijten met de burgemeester, dat doe je maar één keer in je leven, stelde leerlinge Linda Scherpenisse uit groep 7/8 van basisschool de Nieuwe Veste. ,,Daarom is het zo bijzonder om dit te mogen meemaken.” Het ‘burgemeestersontbijt’ in het gemeentehuis vond vanochtend plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt en in samenwerking met stichting Make a Wish.

woensdag 5 november 2014
Samenwerking gemeenten met 33 zorgaanbieders voor Wmo
STEENBERGEN – Inwoners van de gemeente Steenbergen die momenteel zorg ontvangen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), krijgen uiterlijk eind deze maand een brief waarin staat of en zo ja wat er met ingang van volgend jaar voor hen verandert. Per 1 januari berust de uitvoering van de Wmo bij de gemeente(n) in plaats van bij de rijksoverheid.

dinsdag 4 november 2014
Brugklassers Ravelijn hopen met Lego-robot in Amerika te komen
STEENBERGEN – Hoewel chaos momenteel nog lijkt te overheersen, staan opperste concentratie en een goede samenwerking toch echt centraal bij het project waarmee een aantal brugklassers van ’t R@velijn dit schooljaar begonnen is: de First Lego League. Een wedstrijd voor jonge techneuten van scholen in heel de wereld. De twaalf deelnemende leerlingen van ’t R@velijn werken onder begeleiding van techniekdocent John Sletering aan hun debuut.

dinsdag 4 november 2014
Merijntje combineert schoolontbijt met bevrijding Vossemeer
NIEUW-VOSSEMEER – Het is vandaag op de kop af 70 jaar gelden dat de Canadese majoor Burke met zijn Lake Superior Regiment Nieuw-Vossemeer bereikte en de toenmalige bevolking kon vertellen dat ze weer vrije mensen waren. Een bijzonder historisch moment, waarbij vanmorgen dan ook nadrukkelijk werd stilgestaan tijdens het Nationale Schoolontbijt van basisschool Merijntje.

maandag 3 november 2014
Zaterdag 11-11 viering in Vosse-ol en Pompedurp
KRUISLAND/NIEUW-VOSSEMEER – Dweilband De Pompeblaozers gooit de 11/11-viering in Kruisland over een andere boeg. Onder de noemer PB-variété verzorgen de muzikanten op zaterdag 8 november een feestavond die ook weer bol zal staan van muziek en entertainment. Dezelfde avond beginnen ze ook in ’t Vosse-ol aan een nieuw leutseizoen, dat ‘als muziek in de oren zal klinken’, zo belooft de uitnodiging.

maandag 3 november 2014
Pastoor Van Geel zegent de hubkes bij plaatselijke bakkers
STEENBERGEN – Zowel om de fysieke, maar vooral ook de geestelijke honger van de mensen te stillen, heeft pastoor Hans van Geel van de Sint Annaparochie vanmorgen vroeg bij het Bakhuys en bakkerij Ton van Hees traditiegetrouw de hubkes gewijd, die werkelijk als warme broodjes over de toonbank gaan.

zondag 2 november 2014
Waardige en onvergetelijke herdenking van 70 jaar bevrijding
STEENBERGEN – Boven alles en iedereen verdienen de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg en het Steenbergse mannenkoor ABS een groot compliment en veel waardering voor de even waardige als onvergetelijke herdenking van 70 jaar bevrijding zoals die vandaag heeft plaatsgevonden.

zondag 2 november 2014
vv Steenbergen 1 pakt eerste periodetitel
STEENBERGEN - Voor vv Steenbergen kan het seizoen al bijna niet meer stuk. Na de totstandkoming van het kunstgrasveld, werd vandaag ook een groot sportief succes geboekt: het eerste elftal deed een succesvolle greep naar de eerste periodetitel in de vierde klasse B, waardoor de ploeg van de nieuwe trainer Marco Ernest nu dus al verzekerd is van nacompetitie.

zondag 2 november 2014
Reunie voor vv Steenbergen 1 uit de jaren 1985-1995
STEENBERGEN – In de kantine van het sportpark aan de Seringenlaan worden zaterdag 8 november zonder enige twijfel veel herinneringen opgehaald, anekdotes verteld en oude vriendschappen nieuw leven ingeblazen. Die avond is er namelijk een reünie voor iedereen die in de jaren 1985-1995 betrokken was bij het eerste elftal van vv Steenbergen.

zaterdag 1 november 2014
Auto te water aan de Gagelweg
STEENBERGEN - Aan de Gagelweg tussen Welberg en Kruisland is vanavond rond negen uur door onbekende oorzaak een auto te water geraakt. Niemand raakte gewond.

zaterdag 1 november 2014
A4Run zit met ruim 3500 deelnemers aan de limiet
STEENBERGEN – Om logistieke problemen te voorkomen en de veiligheid van de ruim 3500 deelnemers te kunnen waarborgen, zien de Stonemountain Runners zich genoodzaakt de inschrijving voor de A4Run vanavond twaalf uur te sluiten. Alleen voor de Kidsrun kunnen kinderen zich nog tot en met het evenement van volgende zondag aanmelden. ,,Dit is keerzijde van het succes,’’ stelt mede-organisator Harry Damen.

zaterdag 1 november 2014
Fietsen voor Levens goed bezig voor Hulphond Nederland
DINTELOORD/STEENBERGEN – Nog voordat vandaag de spinningmarathon van start ging, kon voorzitter John Kuik al vol trots vertellen dat de Steenbergse stichting Fietsen voor Levens dit jaar al 4000 euro heeft ingezameld voor Hulphond Nederland en dat is meer dan vorig jaar. Eind november wordt het eindresultaat bekendgemaakt, inclusief de opbrengst van de spinningmarathon die vandaag plaatsvond in de Buitelstee in Dinteloord.

zaterdag 1 november 2014
Lancering 55ste carnaval in Strienestad op elfde van de elfde
STRIENESTAD – Een leutige mijlpaal staat voor de deur in Strienestad, waar op de 11de van de 11de het jubileumfeest van 55 jaar carnaval begint. Deze lancering – zo genoemd omdat het eerste motto in 1961 ‘En gao d’ok naor de maon!’ was – wordt gevierd bij De Joosse en beleeft rond de klok van elf uur bij z’n hoogtepunt met zowel de bekendmaking van het nieuwe motto als de nieuwe Deftige Flodder!

zaterdag 1 november 2014
666 The Nightmare luistert Halloweenparty op bij De Fles
STEENBERGEN – Voor het eerst in de bijna vijftien jaar tijd dat de band bestaat, geeft 666 The Nightmare een concert in Steenbergen. De theatrale rock/horrorshow is vanavond te bewonderen tijdens de Halloween Party in café-zaal De Fles.

vrijdag 31 oktober 2014
21-jarige Steenbergenaar aangehouden voor hennepteelt in schuur
STEENBERGEN – Een 21-jarige Steenbergenaar is gisteravond bij zijn woning aan de Westlandse Langeweg aangehouden, nadat de politie in zijn schuur een hennepkwekerij had ontdekt.

vrijdag 31 oktober 2014
The Shabby Harrys houden vanavond eerste eigen festival
STEENBERGEN – The Shabby Harry’s liepen al een poosje met het idee rond om een eigen festival te houden en vanavond wordt de daad bij het woord gevoegd. Bij Dance Café Steenbergen in de Pompstraat vindt dan de eerste editie van het zogenoemde Shabby Fest plaats. Behalve de Steenbergse rock ’n roll-band zelf, treden ook de Vlaamse groep The Jagged Frequency en Fire Within op.

vrijdag 31 oktober 2014
Eigen loods voor BC Deen definitief van de baan
STEENBERGEN/DE HEEN - Huilend vielen enkele leden van BC Deen elkaar gisteravond na afloop van de raadsvergadering in de armen. Het waren geen tranen van geluk, maar van intens verdriet die vloeiden. Voor de carnavalsbouwers is het na de komende carnaval over en uit, nu de gemeente definitief geen toestemming wil verlenen voor het plaatsen van de eigen nissenhut van de club. ,,Het kán wel, maar dit college en deze coalitie wíllen het niet,’’ concludeerden de fractieleiders Michel Lambers en Willem van den Berge van de oppositiegenoten Volkspartij en PvdA.

donderdag 30 oktober 2014
Gemeenteraad weer op volle sterkte met Bart Suijkerbuijk
STEENBERGEN - Bart Suijkerbuijk is vanavond officieel toegetreden tot de Steenbergse gemeenteraad. De VVD'er uit Steenbergen heeft de zetel overgenomen van Kruislander Nicky Broos, die begin deze maand zijn ontslag indiende.

donderdag 30 oktober 2014
Mes snijdt aan twee kanten bij tafeltennissen tijdens gymles
STEENBERGEN – Gymlessen voor de basisschooljeugd, verzorgd door ervaren leden en trainers van lokale sportvereniging: zo zien de sportcoaches van de gemeente Steenbergen het graag. Vandaag werden zij op hun wenken bediend, dankzij het voorstel van TCS-voorzitter Paul Kil, om de kinderen onder schooltijd kennis te laten maken met de tafeltennissport. Zo snijdt het mes aan twee kanten, want de club hoopt op deze manier nieuwe, jonge aanwas binnen te halen.

donderdag 30 oktober 2014
Wijze verkeerslessen van ANWB voor leerlingen Pius X
WELBERG – Onder de noemer Streetwise van de ANWB hebben de leerlingen van de Pius X vanmorgen uiteenlopende praktijklessen over verkeersveiligheid gevolgd. Dat gebeurde op de Laurentiusdijk, in de sporthal van ’t Cromwiel en het plein van de Welbergse basisschool.

woensdag 29 oktober 2014
De Steenen Kamer presenteert nieuw Jaarboek
STEENBERGEN – In het nieuwe, 158 pagina’s tellende Jaarboek van heemkundekring De Steenen Kamer, zijn onder de veelomvattende noemer ‘Bevrijding’ vijftien verhalen van zeven auteurs gebundeld. De artikelen beperken zich niet tot de gebeurtenissen van zeventig jaar geleden, getuige bijvoorbeeld de verhandeling over de ontwikkeling van de lokale radio in Steenbergen.

woensdag 29 oktober 2014
Bakhuys maakt zich op voor Hubkesdag en Schoolontbijt
STEENBERGEN – Het Bakhuys heeft een mooie week voor de boeg, zo meldt eigenaar Bastiën van Rosendaal, met het oog op Sint Hubertusdag en het Nationale Schoolontbijt. Maandagochtend om zeven uur al komt pastoor Hans van Geel in de winkel op de hoek van de Markt om de hubkes te zegenen en van maandag tot en met donderdag serveert het Bakhuys maar liefst 1250 ontbijtjes uit op basisscholen in de gemeente.

woensdag 29 oktober 2014
Twee maanden uitstel van verkoop Parkrakkers voor nieuwbouw SDW
STEENBERGEN – SDW en de Gemeente Steenbergen nemen twee maanden langer de tijd voor de definitieve (ver)koop van de locatie waar voorheen kinderopvangcentrum De Parkrakkers was gevestigd, ten bate van een nieuw woonzorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit pand krijgt naar alle waarschijnlijkheid twee bouwlagen aan de kant van de Van Gaverenlaan en drie aan de zijde van de Zuidwal.

dinsdag 28 oktober 2014
Eenmalige koopkrachttegemoetkoming voor minima
STEENBERGEN – Inwoners van de gemeente Steenbergen met een inkomen dat hoogstens 110% vamn de bijstandsnorm bedraagt, komen in aanmerking voor een eenmalige ‘koopkrachttegemoetkoming’ van 100 euro voor echtparen, 90 euro voor alleenstaande ouders en 70 euro voor alleenstaanden. Wie hier recht op denkt te hebben, dient een verzoek in te dienen bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brabantse Wal.

dinsdag 28 oktober 2014
Spinningmarathon Fietsen voor Levens ten bate van Hulphond
STEENBERGEN/DINTELOORD – Op de foto met de spinnen, slangen of een kaaiman? Het kan zaterdag 1 november in De Buitelstee te Dinteloord, waar de Steenbergse Stichting Fietsen voor Levens dan van 10.00 tot 18.00 uur een spinningmarathon houdt voor het goede doel. Evenals vorig jaar gaat de opbrengst, ook van het foto’s maken met de exotische dieren van ‘Griezelpartijtje’, naar Hulphond Nederland.

dinsdag 28 oktober 2014
Stadsraad zoekt draagvlak voor herinrichting Floraplein
STEENBERGEN – Als het aan de Stadsraad ligt, krijgt het Floraplein weer een centrumfunctie in de samenleving, waar met name jongeren van 12 tot 20 jaar zich op allerhande manieren kunnen vermaken. Het orgaan houdt hierover op dinsdag 4 november een informatiebijeenkomst, met de bedoeling zoveel mogelijk draagvlak te creëren voor de herinrichtingsplannen bij de doelgroep, omwonenden, scholen en politici.

maandag 27 oktober 2014
Geleidelijke uitstroom stappers om problemen te voorkomen
STEENBERGEN – Een avondje ‘stappen’ met wijkagent Gerrit van Rijn heeft de PvdA-raadsleden Lesley Molhoop en Joey van Aken tot het inzicht gebracht dat een aanpassing van de sluitingstijden in horeca goed zou kunnen werken tegen incidenten zoals die zich geregeld voordoen in het lokale uitgaansleven. Zij geven deze suggestie mee aan de overige raadsleden van alle partijen die binnenkort ook in het kielzog van de wijkagent gaan kijken hoe het er op stapavonden in het Steenbergse zoal aan toe gaat.

maandag 27 oktober 2014
Spelenderwijs Volharding Project van de Week bij Oranje Fonds
STEENBERGEN – Spelenderwijs van Volharding is door het Oranje Fonds uitgeroepen tot Project van de Week en krijgt daarom speciale aandacht op de website van de organisatie, van waaruit Spelenderwijs voor twee jaar een forse subsidie heeft ontvangen om meer kinderen muziek te laten maken.

maandag 27 oktober 2014
Oude Steenbergenaren vertellen over oorlog en bevrijding
STEENBERGEN – Dankzij Ineke van Leest, dochter van de vroegere Steenbergse gemeentesecretaris Piet van Leest, is heemkundekring De Steenen Kamer onlangs in het bezit gekomen van een bijzondere geluidsband, waarop de herinneringen van zes oude Steenbergenaren aan de oorlogsjaren en de bevrijding zijn vastgelegd voor het nageslacht. Deze opname is nu te beluisteren via KijkopSteenbergen.nl

zondag 26 oktober 2014
Cromwiel houdt Halloween-speurtocht voor kinderen
STEENBERGEN - Kinderen die wel van een beetje spanning houden, zijn vrijdag 31 oktober aan het juiste adres bij 't Cromwiel, waar die avond een Halloween-speurtocht wordt gehouden.

zondag 26 oktober 2014
Mascotte Roparun vliegt uit om A4Run bij de jeugd te promoten
STEENBERGEN - Nog maar twee weken en het is zover: dan voltrekt zich op de nieuwe snelweg om Steenbergen de A4Run van de Stonemountain Runners. Op dit moment hebben zich al zo'n 2600 wandelaars en hardlopers aangemeld voor het unieke evenement, maar de organisatie hoopt dat er uiteindelijk nog veel meer mensen meedoen. Vandaar ook dat de mascotte van de Roparun, één van de goede doelen, is ingeschakeld om met name de speciale Kidsrun te promoten.

zaterdag 25 oktober 2014
40 uur werkstraf voor 33-jarige Steenbergenaar wegens drugsbezit
STEENBERGEN – Een 33-jarige Steenbergenaar is gisteravond op de Gastelseweg in Roosendaal aangehouden wegens drugsbezit.

zaterdag 25 oktober 2014
38ste Diomedoncross voor wedstrijd- en prestatielopers
STEENBERGEN – Zowel de jongens als de meisjes C- en D-junioren bijten zondag 2 november om 11.00 uur het spits af bij de 38ste editie van de jaarlijkse cross van sv Diomedon, die dan wordt gehouden aan de Heivelddreef in Moerstraten.

zaterdag 25 oktober 2014
Bewoners Van Gaverenlaan balen van mislukte herplant
STEENBERGEN – Bewoners van de Van Gaverenlaan hebben in een brief aan burgemeester en wethouders hun grote teleurstelling uitgesproken over de mislukte aanplant van de beuken in de middenberm van hun straat. De ‘vervangers’ van de majestueuze, maar zieke kastanjebomen die decennia lang zo kenmerkend waren voor heel de dubbele laan, hebben allesbehalve goed geworteld.

vrijdag 24 oktober 2014
Succesvolle gezamenlijke sportdag vv Steenbergen en Diomedon
STEENBERGEN – Zo’n tachtig kinderen hebben zich vandaag, ondanks het kwakkelende herfstweer, uitstekend vermaakt tijdens de gezamenlijke sportdag van vv Steenbergen en sv Diomedon, die de handen ineen hadden geslagen om de jeugd een leuke en sportieve herfstvakantie-dag te bezorgen.

vrijdag 24 oktober 2014
Informatieavond over Jongerenontmoetingsplek Dinteloord
DINTELOORD - De gemeente Steenbergen belegt woensdag 5 november een informatieavond over de realisatie van een jongerenontmoetingsplek - kortweg JOP - in de enige kern waar zo'n voorziening nog niet bestaat, te weten Dinteloord.

donderdag 23 oktober 2014
Restauratie villa Buuron knap staaltje lokaal vakwerk
STEENBERGEN – Het duurde tien jaar voordat ze ermee aan de slag konden, maar de gebroeders Leo en Jack Buuron pakken de restauratie van de uit 1895 daterende villa op de hoek van de Westdam met de Lindenburghlaan inmiddels voortvarend aan. De eigenaren hebben er heel bewust voor gekozen om het werk in handen te geven van lokale vaklieden. ,,Waar mogelijk moet je elkaar de bal toespelen,’’ luidt hun credo.

donderdag 23 oktober 2014
Waardig programma voor herdenking 70 jaar bevrijding
STEENBERGEN/WELBERG – Het kan en zal niemand ontgaan de komende weken: de herdenking van het feit dat onze regio 70 jaar geleden – met name door Canadese troepen in de Slag om de Schelde – werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding van Steenbergen en bijhorende kernen wordt, vooral dankzij de inspanningen van de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg, in het bijzonder herdacht in het eerste weekeinde van volgende maand.

woensdag 22 oktober 2014
Kunstgrasveld vv Steenbergen officieel in gebruik genomen
STEENBERGEN – Een half jaartje geleden hing het allemaal nog aan een zijden draadje, zo stak ook wethouder Cors Zijlmans niet onder stoelen banken, vanavond bij de officiële opening van het kunstgrasveld bij vv Steenbergen, op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan. Onder grote publieke belangstelling en op de feestelijke klanken van dweilband 't WorNiks lieten jeugdleden vanuit de middencirkel ballonnen op, waarna de A1 van de thuisclub aftrapte voor een wedstrijd tegen de B1 van NAC Breda.

woensdag 22 oktober 2014
Kinderspeelland in t Cromwiel weer doorslaand succes
STEENBERGEN – Gemeenschapshuis ’t Cromwiel barstte vandaag zowat uit z’n voegen dankzij de circa 500 bezoekers die afkwamen op het Kinderspeelland, met tal van topattracties voor zowel de kleintjes als de iets oudere (basisschool)jeugd.

woensdag 22 oktober 2014
Sweet Eve aardbei genomineerd als beste product van het jaar
STEENBERGEN – De Sweet Eve aardbeien die eind juni officieel werden gepresenteerd bij teler Rini Goossens aan de Gagelweg in Steenbergen maken kans om tot Beste Product van het Jaar 2014-2015 te worden gekozen, in de categorie aardappelen, groente en fruit.

dinsdag 21 oktober 2014
Ladiesdag wegens succes geprolongeerd
STEENBERGEN – De succesvolle Ladiesdag die Mieke van Leeuwen in april voor het eerst organiseerde, krijgt op zondag 2 november een vervolg, met naar verwachting twee keer zoveel deelnemers en ook wordt er op nog meer bezoekers gehoopt dan de 250 van de vorige keer.

dinsdag 21 oktober 2014
Hans Oerlemans afgezwaaid als voorzitter van RPS
STEENBERGEN - ,,Ik heb dit met veel inzet en plezier gedaan, maar na vijf jaar vind ik het voldoende geweest. Wel blijf ik nog betrokken bij onze vereniging via de werkgroep Het Nieuwe Winkelen en het Evenementenplatform,” zo sprak Hans Oerlemans de ledenvergadering toe bij zijn afscheid als voorzitter van het Retail Platform Steenbergen. Er is nog geen opvolger voor hem gevonden.

maandag 20 oktober 2014
Herfst-knutselmiddag slaat aan bij Vossemeerse kinderen
NIEUW-VOSSEMEER – Een spontaan idee van twee klassenmoeders van basisschool Merijntje, Claudia van Steenpaal en Leonie ten Hove, leidde vanmiddag tot een gezellige drukte in gemeenschapshuis De Vossenburcht. Zo’n veertig kinderen waren afgekomen op de knutselmiddag, met als doel het maken van een herfststukje met behulp van natuurlijke materialen.

maandag 20 oktober 2014
Aansluiting bij Dinteloord op snelweg dicht door werk A4
DINTELOORD – De aansluiting van de N259/Noordlandeweg op de A29 bij Dinteloord is komend weekeinde afgesloten in verband met werkzaamheden aan de nieuwe A4. Die beginnen vrijdag 24 oktober om 19.00 uur en duren tot uiterlijk maandag 27 oktober 6.00 uur.

maandag 20 oktober 2014
Fotoalbum vol nieuwe unieke beelden uit oude fotowinkel
STEENBERGEN – Op de slotdag van de expositie over het archief van de vroegere Steenbergse vakfotografen Van Mechelen en Verschuren hebben leerlingen van de opleiding fotografie van AKV St. Joost, onder leiding van oud-studente en gastdocente Sarah Fischer, iedereen die dat wilde gratis geportretteerd in de oude winkel. Deze foto’s zijn nu exclusief te zien via KijkopSteenbergen.nl en op hun originele formaat gratis digitaal te bestellen, zodat er desgewenst een goede afdruk van te maken valt.

zondag 19 oktober 2014
Slotactie in oude fotowinkel slaat goed aan bij het publiek
STEENBERGEN – Van de laatste kans om jezelf op de foto te laten zetten in de oude winkel van de vakfotografen Van Mechelen en Verschuren is gistermiddag door velen enthousiast gebruik gemaakt. Aan de gratis actie van de opleiding fotografie van AKV St. Joost uit Breda deden naar een voorlopige schatting van de organisatie zo’n honderd mensen mee. ,,De belangstelling was verder boven mijn persoonlijke verwachting,’’ zegt Lisanne van Happen.

zondag 19 oktober 2014
Bart Suijkerbuijk neemt VVD-zetel van Nicky Broos over in raad
STEENBERGEN – Na het vertrek van Nicky Broos, was Bart Suijkerbuijk de eerst aangewezen kandidaat om de vrijgekomen zetel van de VVD in de gemeenteraad over te nemen. De 32-jarige Steenbergenaar stond vijfde op de lijst van de liberalen en hoopte in maart al rechtstreeks gekozen te worden.

zondag 19 oktober 2014
Kinderspeelland in het Cromwiel nog spectaculairder
STEENBERGEN – Gemeenschapshuis ’t Cromwiel wordt woensdag 22 oktober weer omgebouwd tot een waar paradijs voor de jeugd. De derde editie van het zogenoemde Kinderspeelland in de herfstvakantie is weer groter van opzet dan de voorgaande jaren.

zaterdag 18 oktober 2014
Trafo vierde met succes het Grote Gymfeest
STEENBERGEN – Het leukste feestje van het jaar! Zo luidde het motto van het Grote Gymfeest dat Trafo vanmiddag verzorgde voor kinderen vanaf 4 jaar. De sporthal van ’t Cromwiel was ter gelegenheid van dit sportieve festijn ook feestelijk versierd en omgetoverd tot een spring-, gym-, dans- en turncircuit. 127 kinderen en 25 vrijwilligers maakten er met elkaar een geslaagde happening van.

zaterdag 18 oktober 2014
De Babbelaar gaat vandaag weer open
STEENBERGEN - Met vereende krachten van zowel beroepskrachten als familieleden en vrienden is het uitbater Patrick Bos gelukt om feestcafé De Babbelaar weer zover op orde te krijgen, dat de zaak vanaf vanmiddag weer open kan voor het publiek.

zaterdag 18 oktober 2014
Oorlogsexpositie in Kruislands museum De Holle Roffel
KRUISLAND – In ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel staat van zondag 19 oktober t/m zondag 23 november een expositie centraal over de Tweede Oorlog, die ook Kruisland niet onberoerd liet.

vrijdag 17 oktober 2014
Fietsbrug bij Klutsdorp heel de vakantie afgesloten
STEENBERGEN – In verband met werkzaamheden aan het wegdek is de fietsbrug over de A4 ter hoogte van Klutsdorp heel de herfstvakantie dicht. De afsluiting gaat vanavond om negen uur in en duurt tot maandag 27 oktober, zes uur ’s morgens.

vrijdag 17 oktober 2014
Sportdag voor de jeugd van vv Steenbergen en sv Diomedon
STEENBERGEN – Voetbalvereniging Steenbergen en sv Diomedon verzorgen vrijdag 24 oktober een sportdag voor de jeugd in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Ook niet-leden zijn hierbij van harte welkom.

donderdag 16 oktober 2014
Kastelein Babbelaar dankbaar voor alle steun en hulp
STEENBERGEN – Doordat de overburen - Ramon van Koppen en Lieve Ligtenberg -gelukkig het alarm hoorden afgaan en zonder aarzelen 112 belden, is de schade van de brand op bij feestcafé De Babbelaar afgelopen nacht nog enigszins binnen de perken gebleven. ,,Als zij niet zo adequaat hadden gehandeld, had het pand er nu waarschijnlijk niet meer gestaan,’’ stelt uitbater Patrick Bos, die de horecagelegenheid op de Markt zo snel mogelijk weer hoopt te kunnen openen.

donderdag 16 oktober 2014
Rabobanken ondertekenen intentieverklaring tot fusie in 2015
STEENBERGEN – De Rabobanken Het Markiezaat, waaronder Steenbergen valt, en Roosendaal-Woensdrecht hebben woensdag officieel de intentie uitgesproken om met elkaar samen te gaan. De beoogde fusiedatum is 1 juli 2015 en het doel luidt: meer ruimte voor hoogwaardige dienstverlening en lokale betrokkenheid.

donderdag 16 oktober 2014
Nachtelijke brand op zolder van De Babbelaar
STEENBERGEN – Door nog onbekende oorzaak heeft er afgelopen nacht brand gewoed op de bovenste verdieping van café De Babbelaar op de Markt in Steenbergen. Op het moment dat de brandweer ter plekke arriveerde was er sprake van een uitslaande brand. Met behulp van de kraanwagen en medewerkers van de beroepsbrandweer Bergen op Zoom/Roosendaal, kwamen de vrijwilligers van de korpsen Steenbergen en Dinteloord in actie om de situatie onder controle te krijgen. Dat lukte binnen ongeveer een uur.

woensdag 15 oktober 2014
Feestavond met Walking Dinner en Stoot aan vooravond A4Run
STEENBERGEN – Een feest van verbinding voor bedrijven en burgers. Dat is de doelstelling van ‘A4 verbindt by night’ voor staat. Aan de vooravond van de A4Run – waarvoor zich inmiddels ruim 1750 deelnemers hebben ingeschreven – verzorgt De Commerce uit Kruisland dit avondvullende evenement, in een luxe en verwarmde tent op het zogeheten ketenterrein van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen aan de Zeelandweg-Oost, die ook zondag 9 november het centrale punt is tijdens de wedstrijd- en recreatielopen.

woensdag 15 oktober 2014
Gratis op de foto in de oude Steenbergse fotowinkel
STEENBERGEN – De nostalgie druipt er, in positieve zin, van af: zaterdag 18 oktober gaat de voormalige winkel van de fotografen Van Mechelen en Verschuren nog één keertje open voor publiek en kan iedereen die dat wil zich daar gratis laten vereeuwigen.

dinsdag 14 oktober 2014
Feestelijke heropening van alom geprezen Albert Heijn Achterberg
STEENBERGEN – Martin Achterberg had, samen met vier van zijn medewerkers, het lint voor de deur amper doorgeknipt of de compleet vernieuwde Albert Heijn-supermarkt stroomde vol met nieuwsgierige en koopgrage klanten, die evenals de genodigden bij de officiële opening maar één conclusie konden trekken: de gemoderniseerde en uitgebreide winkel is een regelrechte aanwinst voor Steenbergen en omstreken.

dinsdag 14 oktober 2014
Prijswinnaars Rijkswaterstaat in vogelvlucht over de A4
STEENBERGEN – De acht winnaars van een onlangs gehouden Facebook-actie van Rijkswaterstaat konden vandaag hun geluk niet op, toen zij plaats mochten nemen in een helikopter, voor een rondvlucht over het tracé van de A4 om Steenbergen.

dinsdag 14 oktober 2014
Jubileumboek over 45 jaar Kleine Tour zo goed als klaar
STEENBERGEN – Wie zou het uit z’n blote hoofd nog weten, ook al was hij of zij toen zelf van de partij in de karavaan, dat er in 1977 een 17-jarige Texaanse uitwisselingsstudente heel de Kleine Tour-week volgde vanuit de ploegleiderswagen van de Hema? En wie herinnert zich de uitreiking van de Zilveren Margriet - van het gelijknamige weekblad - in 1974 aan Rinie Free, de veel te jong gestorven (mede-)oprichter van het wielerfestijn voor de jeugd?

maandag 13 oktober 2014
Hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Noorddonk
STEENBERGEN – In een woning aan de Noorddonk is vandaag een hennepkwekerij met 431 planten ontdekt en vervolgens ontmanteld.

maandag 13 oktober 2014
Kaartverkoop voor Bevrijdingsconcerten van ABS van start
STEENBERGEN – ‘Vertel het verhaal van de bevrijding door aan komende generaties, nu en in de toekomst’. Met deze gedachte in het achterhoofd, verzorgt ABS volgende maand vijf grote concerten om te gedenken dat de kernen van de gemeente Steenbergen 70 jaar geleden bevrijd werden. Het mannenkoor grijpt deze gelegenheid tevens aan omdat er nu nog mensen in leven zijn, die de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding persoonlijk hebben meegemaakt. De kaartverkoop voor deze Bevrijdingsconcerten is afgelopen weekeinde van start gegaan.

maandag 13 oktober 2014
Winnares blij met kledingset als prijs van kassabonactie
STEENBERGEN – Opnieuw is er een winnaar in de kassabonactie van Winkelhart Steenbergen. De Steenbergse Annemarie Bakx mocht uit handen van Andrea Suijkerbuijk van De Suijkerpot Lifestyle in de Kaaistraat een fraaie kledingset in ontvangst nemen.

maandag 13 oktober 2014
Vlaggen wapperen bij Dinteloordse havenkom
DINTELOORD – Het havenpleintje in Dinteloord heeft weer wat meer aankleding en uitstraling gekregen dankzij drie masten, waaraan de vlaggen wapperen van Dinteloord, de gemeente Steenbergen en de provincie Noord-Brabant.

zondag 12 oktober 2014
Albert Heijn Achterberg bijna klaar voor feestelijke heropening
STEENBERGEN – De ‘blauwe loper’ naar de nieuwe entree ligt al klaar bij op de parkeerplaats van Albert Heijn Achterberg, waar nu al ruim een week met man en macht wordt gewerkt aan de complete metamorfose van de supermarkt, die komende dinsdag weer opengaat. De klanten zullen hun ogen uitkijken, zoveel staat wel vast, als je nu al even rondkijkt in de zaak aan de Lindenburghlaan.

zondag 12 oktober 2014
Presentatie van uitkomsten dorpsenquete in Kruisland
KRUISLAND – De werkgroep Zorg, Wonen en Welzijn van de Dorpsraad Kruisland verzorgt dinsdag 14 oktober een Dorpsavond, waarbij de resultaten worden gepresenteerd van de enquête die is gehouden naar aanleiding van de situatie rond het Pluspunt en de Soos.

zaterdag 11 oktober 2014
Doorstart van Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen
STEENBERGEN – Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen hoopt maandag 13 oktober bij haar ‘doorstartvergadering’ zoveel mogelijk vertegenwoordigers van bouwclubs uit heel de gemeente, maar afgevaardigden van alle politieke partijen te mogen begroeten, om samen aan een toekomstbestendige oplossing te gaan werken voor de huisvestingsproblematiek waar steeds meer bouwclubs mee te maken hebben of krijgen.

zaterdag 11 oktober 2014
Dinteloorder en Steenbergenaar gewond bij aanrijding
OUD-GASTEL/DINTELOORD/STEENBERGEN - Een 42-jarige Dinteloorder en een 50-jarige Steenbergenaar zijn gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk op de Kralen in Oud-Gastel.

zaterdag 11 oktober 2014
41-jarige Steenbergse gepakt voor dealen cocaine
STEENBERGEN – De politie heeft gisteravond een 41-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Zij was in het bezit van twintig zakjes cocaïne, samen goed voor een gewicht van 6,7 gram.

vrijdag 10 oktober 2014
Foutief geplaatste advertentie Kassabonactie Winkelhart
STEENBERGEN – In de editie van Steenbergse Courant, die vandaag van de pers rolde, is het fout gegaan bij de advertentie van de kassabonactie van Winkelhart Steenbergen. Per abuis is de advertentie van twee weken geleden geplaatst. De juiste advertentie wordt nu pas op 24 oktober gepubliceerd.

woensdag 1 oktober 2014
Hennepkwekerijen geruimd in Steenbergen en Nieuw-Vossemeer
STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De politie hield vandaag een hennepruimdag en stuitte daarbij op twee kleine kweekruimtes in een woning aan de Anjerstraat in Steenbergen. Ook in een woning aan de A.M. de Jongstraat in Nieuw-Vossemeer werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Nog meer nieuws...