Zoeken binnen nieuws


Het laatste nieuws

door Steenbergse Courant

donderdag 24 juli 2014
Het kan hier zo mooi zijn 1
STEENBERGEN – Met een promotiefilmpje wil de gemeente later dit jaar een begin maken met het ‘vermarkten’ van Steenbergen, als ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren. KijkopSteenbergen.nl neemt hier deze zomer alvast een voorschotje op, met een regelmatig terugkerende serie van mooie foto’s uit alle kernen, die door iedereen aangeleverd mogen worden.

donderdag 24 juli 2014
Excursie op de Dintelse Gorzen bij avondrood
DE HEEN/DINTELOORD – Vereniging Natuurmonumenten verzorgt zondag 3 augustus de excursie ‘Dintelse Gorzen bij avondrood’, waarbij de wandelaars onder (bege)leiding van een gids dit weelderige natuurgebied gaan ontdekken.

woensdag 23 juli 2014
Minuut stilte aan de waterkant voor slachtoffers vliegramp
STEENBERGEN – Zoals in heel Nederland is ook in de gemeente Steenbergen vandaag letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij Dag van Nationale Rouw voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Op veel plaatsen hingen half stok en in de zwembaden De Meermin en Aquadintel werden de badgasten verzocht het water voor even te verlaten.

woensdag 23 juli 2014
Ook dames bij tweede toernooi om de Groot Steenbergen Cup
WELBERG – Op dinsdag 12, donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus vindt de tweede editie plaats van de strijd om de Groot Steenbergen Cup. Gastheer van toernooi is dit keer SC Welberg. Nieuw is dat deze keer ook de dames in actie komen.

woensdag 23 juli 2014
Actuele vacatures bij Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen
(Ingezonden mededeling, onder verantwoording van de inzender) STEENBERGEN - Voor velen staat de vakantie voor de deur en we kijken uit naar onze vrije tijd en vakantieplannen. Misschien ben je van plan iets anders te gaan ondernemen…. Dan kan vrijwilligerswerk een nieuwe uitdaging voor je zijn! Kijk maar eens naar deze vacatures, misschien is er iets voor je bij!

dinsdag 22 juli 2014
Nieuwe ronde nieuwe kansen voor de Westbrabantse Pijl
STEENBERGEN – Waar de Westbrabantse Pijl vorig jaar niet door kon gaan wegens afhakende sponsoren, zijn de voorbereidingen voor de juniorenwedstrijd nu weer in volle gang. ,,Je zou misschien verwachten dat door een jaar overslaan de energie eruit is, maar dat is bij ons niet zo,’’ stelt secretaris Elien Slokkers namens de organisatie. ,,Integendeel: wij zijn juist extra gemotiveerd geraakt om het evenement de volgende keer weer wél te laten slagen.”

dinsdag 22 juli 2014
Help Elkaar Help Een Ander in de bres voor minderbedeelden
KRUISLAND – Een woonkamer vol dozen, tassen, spullen. Zo ziet het er momenteel thuis uit bij Pamela Verlooij, die zich met haar stichting Help Elkaar Help Een Ander inzet voor de minder bedeelden in de regio. Al deze goederen verkrijgt Verlooij van mensen die wat over hebben en dit aan een goed doel willen schenken, in plaats van een en ander via Marktplaats te verkopen. ,,Zelf heb ik ooit op straat gestaan met helemaal niks. Mijn bedrijf was failliet en ik zat diep in de schulden. Wanneer je met alleen nog een onderbroek op straat staat, ben je diep ongelukkig. Dat wil ik voor anderen voorkomen door gratis spullen te kunnen aanbieden.”

maandag 21 juli 2014
Sjaak Damen probeert het onverklaarbare te verklaren
STEENBERGEN – Over graancirkels is nog altijd veel te doen: Wordt het onverklaarbare fenomeen gecreëerd door buitenaardse wezens? Is het iets dat ‘van bovenaf’ wordt geregeld? De Steenbergse graanboer Sjaak Damen maakt het verschijnsel herhaaldelijk van dichtbij mee en doet uitgebreid onderzoek naar kruisingen van reguliere tarwesoorten met gewassen afkomstig uit graancirkels. Ook UFO’s zijn voor hem geen onbekende materie, integendeel: hij ziet ze geregeld en kan tal van niet-getructe foto’s overleggen. Over zijn ervaringen heeft Damen onlangs een boek uitgebracht: Werkelijkheid of Fictie.

maandag 21 juli 2014
In vijf generaties van Marie naar Lori
STEENBERGEN - Vragende oogjes onder een flinke bos krullen. Beweeglijke handjes met priegelige vingertjes. De kleine Lori van Bers, geboren op 31 mei, is zich er niet van bewust maar haar vader Kevin, oma Marijke, overgrootmoeder Nel en over- overgrootmoeder Marie des te meer: door haar komst lopen er nu vijf generaties van de familie in Steenbergen rond.

zondag 20 juli 2014
Vospop na 35 jaar nieuw leven ingeblazen
NIEUW-VOSSEMEER – Geïnspireerd op het in 1979 gehouden Vospop, wordt op zaterdag 30 augustus onder dezelfde naam een voor iedereen gratis toegankelijk muziekfestival gehouden op het evenemententerrein aan de Veerweg in Nieuw-Vossemeer.

zondag 20 juli 2014
Kunstgrasveld vv Steenbergen in zes weken kant en klaar
STEENBERGEN – Vrijwilligers van vv Steenbergen hebben de afgelopen weken alle werkzaamheden verricht die zij zelf konden doen, ter voorbereiding op de aanleg van het kunstgrasveld, waartoe de gemeenteraad nu ruim een maand geleden uiteindelijk unaniem besloot. Inmiddels is bekend dat de aannemer op 4 augustus met de daadwerkelijke realisatie begint. Als daarbij niets tegenzit, is de nieuwe voorziening 16 september helemaal kant en klaar, zo heeft voorzitter Wil Knop van de accommodatiecommissie te horen gekregen.

zaterdag 19 juli 2014
Extra activiteiten ter ere van 45ste Kleine Tour
STEENBERGEN – Het negende lustrum van de Kleine Tour wordt, in de week van 11 t/m 16 augustus, luister bij gezet met een aantal extra activiteiten: een vossenjacht op maandagmiddag, een gezamenlijk ontbijt voor alle rennertjes, ploegleiders en medewerkers op dinsdagochtend, woensdagmiddag staat er een groot jubileumspel op het programma.

vrijdag 18 juli 2014
Steenbergse Vierdaagselopers trotseren de hitte
NIJMEGEN/STEENBERGEN – Het kwik mocht vandaag nog zo hoog oplopen: de Steenbergse deelnemers die deze week via KijkopSteenbergen.nl verslag deden van de Nijmeegse Vierdaagse hebben vanmiddag stuk voor stuk de eindstreep van het wandelspektakel gehaald.

vrijdag 18 juli 2014
Winkelhartprijs deze keer voor Ilja Hussaarts
STEENBERGEN – Ilja Hussaarts uit de Wisselkom in Steenbergen is de gelukkige winnares geworden van de inmiddels achtste winkelhartprijs die elke veertien dagen wordt uitgereikt in de kassabonnenactie die in winkelhart Steenbergen wordt gehouden.

donderdag 17 juli 2014
Fantastisch om mee te maken maar ook best pittig
NIJMEGEN/STEENBERGEN – ,,Of ik volgend jaar weer mee doe? Daar geef ik morgen antwoord op!’’ De Steenbergse Anja Huijsmans wandelt voor de eerste keer de Vierdaagse van Nijmegen, zoveel mag duidelijk zijn. ,,Een hele ervaring hoor. Fantastisch om mee te maken, maar ook best pittig,’’ vertelde ze na het volbrengen van de derde toch van 40 kilometer.

donderdag 17 juli 2014
Veiligheid fietsbrug A4 bij Klutsdorp wordt alsnog verbeterd
STEENBERGEN – De veiligheid van de fietsbrug over de A4 bij Klutsdorp wordt alsnog verbeterd. Vorig najaar vroegen zowel de Steenbergenaren Gert Boven en Wim Visser als de toenmalige fractie Door!, bij monde van burgercommissielid Jan Veraart, bij herhaling aandacht voor naar hun mening onveilige situatie voor het fietsverkeer. Als reactie daarop werden enkele tijdelijke maatregelen getroffen, maar dat bood volgens degenen die zich zorgden maakten onvoldoende soelaas.

woensdag 16 juli 2014
Na Roze Woensdag in Vierdaagse lekker in de jacuzzi
NIJMEGEN/STEENBERGEN – De mannen van Ellen van der Minnen en Mattie van Eekelen hebben het goed bekeken: terwijl de dames vier dagen op rij te voet veertig kilometer ‘moeten’ afleggen en overnachten in een - weliswaar ruim bemeten – tuinhuis bij particulieren in Nijmegen, beschikken de heren op hun vakantieadres zelfs over een jacuzzi. ,,Daar hebben wij vanmiddag ook lekker in kunnen relaxen hoor,’’ vertelden de Steenbergse vriendinnen na afloop van Roze Woensdag in de Vierdaagse.

woensdag 16 juli 2014
Sloop stadskantoor in volle gang
STEENBERGEN – Het is geen monumentaal gebouw dat tegen de vlakte gaat, maar wel een pand met betekenis in de geschiedenis van Steenbergen: het stadskantoor aan de Westdam deed een kleine dertig jaar dienst als werkplek voor een deel van de gemeentelijke ambtenaren, vergaderruimte voor commissies en raad, en herbergde niet te vergeten de burgerzaal, waar ook officiële ontvangsten en gelegenheden zoals de nieuwjaarsreceptie plaatsvonden.

dinsdag 15 juli 2014
Steenbergse Vierdaagse-lopers goed uit de startblokken
STEENBERGEN/NIJMEGEN – Ruim 43.000 sportievelingen zijn vandaag begonnen aan de 98ste Vierdaagse van Nijmegen. Traditiegetrouw bevinden zich onder de deelnemers ook meerdere wandelliefhebbers uit de gemeente Steenbergen. KijkopSteenbergen.nl onderhoudt tot en met vrijdag contact met een aantal van hen, waarbij de hamvraag natuurlijk steevast luidt: hoe is het vandaag gelopen?

dinsdag 15 juli 2014
Therapie voor Patrick dankzij Gummarus weer iets dichterbij
STEENBERGEN – ,,Zoals de ridders acht eeuwen geleden al hun moed en geld verzamelden om het geloof in ere te houden, hebben jullie als echter ridders ons geloof in de dolfijntherapie voor Patrick in tact gehouden. Jullie zijn geweldig. Formidabel wat jullie met elkaar voor ons hebben gedaan. Daarvoor zijn wij jullie bijzonder dankbaar.’’ Wilgo Vaissaire kwam bijna superlatieven tekort om zijn trots voor de groepen 7 van de Gummarusschool onder woorden te brengen.

maandag 14 juli 2014
Prijzenfestijn op slotavond van gezellige Steenbergse kermis
STEENBERGEN – Kingsize knuffelberen, portable gamecomputers en als klap op de vuurpijl voor honderden euro’s aan reischeques werden vanavond door burgemeester Joseph Vos uitgereikt bij de loterij op de kermis, die over enkele uren weer voor een jaar uit Steenbergen vertrekt, maar de afgelopen dagen zoals gebruikelijk voor het nodige vermaak zorgde.

maandag 14 juli 2014
Duofiets van Lions Club en KMC voor De Vossemeren
NIEUW-VOSSEMEER – De Vossemeren beschikt sinds vanmorgen over een duofiets, die het woonzorgcentrum heeft gekregen dankzij het wensboomproject van de Lions Club Steenbergen en de Koos Moerenhout Classic.

zondag 13 juli 2014
Zaalvoetbalmarathon Lattentrappers levert 5470 euro op
DINTELOORD – De zaalvoetbalmarathon die FC Lattentrappers dit weekeinde voor de derde keer hield, heeft 5470 euro opgebracht voor de nog te realiseren voetbalkooi in Dinteloord, ten bate van de dorpsjeugd.

zondag 13 juli 2014
Steenbergse wandelaars klaar voor Vierdaagse van Nijmegen
STEENBERGEN/DINTELOORD – Zowel de 12-jarige Esmee Flipsen uit Steenbergen als de 67-jarige Harry Vlamings uit Dinteloord lopen vanaf komende dinsdag mee in de Nijmeegse Vierdaagse.

zaterdag 12 juli 2014
Arrestatie in Doktersdreefje betreft verdachte schietincident
STEENBERGEN – De man die gistermiddag door het arrestatieteam van de politie werd aangehouden in het Doktersdreefje blijkt een 35-jarige Sint Willebrorder, die verdacht wordt van een schietincident dat zich vorige week donderdagavond afspeelde in Etten-Leur.

zaterdag 12 juli 2014
Nieuw-Vossemeerder overleden bij bedrijfsongeval
NIEUW-VOSSEMEER – Een 70-jarige Nieuw-Vossemeerder is gistermiddag overleden door een ongeval bij een grondverzetbedrijf aan de Stoofweg in het dorp.

zaterdag 12 juli 2014
Zonder Zeil scoort weer goed in Terras Top 100
STEENBERGEN – ‘Iedereen naar Steenbergen voor een lesje ‘terras voor gevorderden’. Zo eindigt het artikel over Z’Onder Zeil aan de Kade in het vakblad Misset Horeca, dat het kleine café aan de Steenbergse haven dit jaar een 21ste plaats toebedeelde in de Terras Top 100.

vrijdag 11 juli 2014
Steenbergse kermis officieel van start
STEENBERGEN – Wethouder Petra Lepolder, exploitant Jopie Oudsen en clown Desalles verrichtten vanmiddag de officiële opening van de Steenbergse kermis, waarbij 250 vrijkaartjes werden uitgereikt voor verschillende attracties en daar was met name de jeugd natuurlijk wel voor te porren.

vrijdag 11 juli 2014
Arrestatieteam pakt twee mannen op in Doktersdreefje
STEENBERGEN – Een arrestatieteam van de politie heeft vanmiddag - in verband met een lopend recherche-onderzoek - twee mannen aangehouden in het Doktersdreefje. Verdere mededelingen over deze zaak kunnen volgens een politiewoordvoerder op dit moment niet of nauwelijks worden gedaan. ,,We willen eerst belanghebbenden in kennis stellen,’’ luidt de voorlopige reactie.

vrijdag 11 juli 2014
Formido heropend in tijdelijke winkel
STEENBERGEN – Precies een maand nadat Formido Steenbergen noodgedwongen haar deuren moest sluiten, heeft de bouwmarkt deze week een tijdelijke winkel geopend aan de Koperslagerij 8-10 op bedrijventerrein Reinierpolder II.

donderdag 10 juli 2014
Schoolverlaters Pius X zijn nu al echte brugpiepers
WELBERG – Officieel krijgen zij de status van ‘brugpieper’ pas op hun eerste schooldag in het voortgezet onderwijs, maar de vier schoolverlaters van de Pius X namen vandaag alvast een voorsprongetje op hun toekomstige klasgenoten.

donderdag 10 juli 2014
Steenbergse Vierdaagse-lopers gezocht
STEENBERGEN – Van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juli vindt, voor de 98ste keer, de wereldberoemde Vierdaagse van Nijmegen plaats. Onder de tienduizenden deelnemers uit binnen- en buitenland bevinden zich elk jaar ook wandelaars uit de gemeente Steenbergen. Deze kilometervreters wil KijkopSteenbergen.nl volgende week graag volgen!

woensdag 9 juli 2014
Afscheidsfeest op Fatimaschool in De Heen
DE HEEN – Een dubbel gevoel heerst vanavond op de Fatimaschool in De Heen, waar voor de leerlingen, docenten en ouders een afscheidsavond plaatsvindt. Niet zoals op andere scholen puur voor de komende zomervakantie, maar voorgoed. Want eerder dit jaar besloot de Lowys Porquin Stichting tot sluiting van de dorpsschool, die is gefuseerd met de Maria Regina in Steenbergen.

woensdag 9 juli 2014
Twee nieuwe topattracties op Steenbergse kermis
STEENBERGEN – Waar het publiek vorig jaar voor het eerst kennis kon maken met de Experience en The Ultimate, zijn komend weekeinde de Roundup en de Superstar de grote trekpleisters van de Steenbergse kermis, die vrijdagmiddag begint en doordraait tot en met maandagavond.

woensdag 9 juli 2014
Marianne de Jong neemt afscheid van Maria Regina
STEENBERGEN – Een kleuterjuf in hart en nieren heeft vandaag afscheid genomen van Maria Regina. Maar liefst 43 jaar ontfermde Marianne de Jong zich over de kleintjes, die onder haar hoede alle tijd en ruimte gekregen om kind te zijn. ,,Het grote voordeel van werken met kleuters vind ik dat je nog niet aan allerlei lesmethodes bent gebonden, hoewel dat op veel scholen wel steeds meer aan de orde komt.’’

dinsdag 8 juli 2014
Aanbesteding privatisering exploitatie Cromwiel
STEENBERGEN – De gemeente wil de exploitatie van zowel de sporthal als gemeenschapshuis ’t Cromwiel met ingang van 1 januari 2015 uit handen geven. Om dit te verwezenlijken, is er een aanbestedingsprocedure gestart. Belangstellenden kunnen zich hierover dinsdag 15 juli nader laten informeren tijdens een zogenoemde marktconsultatie.

dinsdag 8 juli 2014
Frietkarretje wel in De Heen maar nog niet in Welberg en Noord
STEENBERGEN – Inwoners van Steenbergen-Noord(oost) en Welberg verdienen net als alle andere kernen van Steenbergen een cafetaria in hun wijk, zo vindt Michael Beens, die onlangs officieel van start ging met ’t Frietkarretje.

maandag 7 juli 2014
Stadskantoor maakt toch plaats voor nieuwbouw
STEENBERGEN – Ruim een jaar nadat de raad de knoop doorhakte, gaat het voormalige stadskantoor van de gemeente Steenbergen alsnog tegen de vlakte. Met de noodzakelijke asbestsanering is deze week inmiddels een aanvang genomen, aansluitend gaat de daadwerkelijke sloop van het pand aan de Westdam/Visserstraat van start. Voor deze locatie is door de firma Maas Jacobs uit Zundert een nieuwbouwplan ontwikkeld, dat voorziet in de realisatie van veertien stijlvolle rijtjeshuizen.

maandag 7 juli 2014
Jurrien Bosters naar WK wielrennen voor studenten in Polen
WELBERG – De 23-jarige Jurriën Bosters fietst al zolang hij zich kan herinneren. Komende donderdag staat er weer een nieuw hoogtepunt van zijn wielercarrière te gebeuren; dan doet de net afgestudeerde Welbergenaar mee aan het WK Wielrennen voor studenten in Polen.

zondag 6 juli 2014
Gemeente aast op vestiging hotel-restaurant in oksel A4
STEENBERGEN – Een hotel-restaurant met zaalverhuur op het bedrijventerrein aan de A4 in Steenbergen is zoals wethouder Vincent van den Bosch het noemt de ‘top van de ambitie’ zoals de gemeente die heeft geformuleerd. Voor de uitvoering van een dergelijk plan hebben zich volgens hem meerdere gegadigden aangediend, met wie hierover gesprekken worden gevoerd.

zondag 6 juli 2014
Winkelhartprijs uitgereikt aan Tonnie van Wesel
STEENBERGEN – Tonnie van Wesel-Mol van het Kerkplein was dit keer de gelukkige in de kassabonnenactie die tot december dit jaar in het Steenbergse Winkelhart wordt gehouden. Zij ontving de prijs die Shoeby uit de Kaaistraat beschikbaar had gesteld. Uit handen van eigenaresse Carla de Ruijter kreeg Tonnie een waardebon voor een outfit ter waarde van 200 euro.

zaterdag 5 juli 2014
Inschrijving voor beachsoccertoernooi Jaarmarkt geopend
STEENBERGEN – De organisatie van het Beachsoccertoernooi tijdens de Steenbergse Jaarmarkt, die dit jaar wordt gehouden van vrijdag 5 t/m zondag 7 september, is overgegaan van Sportshop Heshof naar drie vrijwilligers. Dat zijn Jeroen Horstman, Han Verbeek en Xander Knop. Zij hopen dat de zevende editie van het voetbalfeest weer net zo’n succes wordt als voorgaande jaren en hebben de inschrijving voor het toernooi inmiddels opengesteld.

zaterdag 5 juli 2014
Face of the Netherlands opent Dance 2 Fight Cancer Reloaded
STEENBERGEN - Met het doorknippen van het lint door Dominique de Haan, Face of the Netherlands 2014, werd gisteravond het startschot gegeven voor de tweede editie van Dance 2 Fight Cancer.

vrijdag 4 juli 2014
Tuinkweekkas voor Thomashuis van Kiwanisclub
WELBERG – De bewoners van het Thomashuis aan de Kapelaan Kockstraat hebben vanmiddag een cheque van 2.500 euro ontvangen van de Kiwanis Club Steenbergen. Van het geld had de woonvoorziening ondertussen al een tuinkweekkas aangeschaft, die nu officieel in gebruik werd genomen.

vrijdag 4 juli 2014
Schoolorkest De Nieuwe Veste treedt op in De Bongerd
STEENBERGEN – De leerlingen van het schoolorkest van De Nieuwe Veste hebben vanmiddag het eerste jaar van ‘Spelenderwijs’ afgesloten met een optreden voor de bewoners van de nieuwe wijK De Bongerd.

donderdag 3 juli 2014
Start bouw Nova Lignum op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland
DINTELOORD – Op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland, horende bij het gelijknamige Agro & Food Cluster, is vanmiddag de starthandeling verricht voor de bouw van het eerste bedrijf dat zich hier gaat vestigen: Nova Lignum. Dit is wereldwijd de eerste onderneming die uit biomassa-vezels, zoals plantenresten, vuurbestendige en volledig recyclebare gevelplaten gaat produceren.

donderdag 3 juli 2014
Oproep voor kandidaten BCD-prijs 2014
STEENBERGEN – Voor de twaalfde keer wordt eind dit jaar de Brandt-Corstius-Duijkers Prijs uitgereikt. De organisatie hiervan, onder juryvoorzitterschap van Kruislander Mees Hage, is daarom weer op zoek naar kandidaten, oftewel individuele personen, groepen en verenigingen die zich op vrijwillige basis onderscheiden in het culturele leven – in de ruimste zin van het woord – in de gemeente Steenbergen.

donderdag 3 juli 2014
Open dagen in paradijselijke tuin echtpaar Wijmans
WELBERG – Eén keer per jaar bieden Ad en Rianne Wijmans iedereen die dat wil een de gelegenheid om een kijkje te komen nemen in het paradijsje dat zij rondom hun woning aan de Groenedijk 2 hebben gecreëerd. Dit weekeinde is het weer zover, dan staat het tuinhek wagenwijd open voor alle belangstellenden.

woensdag 2 juli 2014
Zomercarnaval Raldal in teken van afscheid Corneliuskerk
WELBERG – Toen bekend werd gemaakt dat de Corneliuskerk eind dit jaar wordt opgeheven, hoefden de leden van D’n Dweilberg – met de kerktoren in het logo van de dweilband – niet lang meer na te denken over het thema voor hun jaarlijkse zomercarnaval. Onder het motto T’is Mis! wordt deze happening zaterdag 5 juli gevierd op de parkeerplaats tussen De Vaert en de school.

woensdag 2 juli 2014
Grootscheepse controle- en preventieactie in Steenbergen
STEENBERGEN – Voorkoming van criminaliteit - met name woninginbraken - was het hoofddoel van de grootschalige preventie- en (verkeers)controleactie, die het nieuwe basisteam Bergen op Zoom van politiedistrict De Markiezaten gistermiddag heeft gehouden in samenwerking met de Belastingdienst, het buurtpreventieteam in Kruisland, de vreemdelingenpolitie en de afdeling handhaving van de gemeente.

dinsdag 1 juli 2014
Drukbezocht en hartverwarmend afscheid voor Saskia Bolten
STEENBERGEN – Morgen zou het precies twee jaar geleden zijn dat Saskia Bolten werd geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Steenbergen. Gisteren ontving ze het bericht dat koning Willem-Alexander haar eervol ontslag heeft verleend. Vandaag was het tijd om officieel afscheid te nemen.

dinsdag 1 juli 2014
Peuters Pippi genieten van boerderijfeest
STEENBERGEN – Met de grote vakantie in het vizier, vieren de kinderen van peuterspeelzaal Pippi dezer dagen alvast het ‘eindfeest’. Het boerenthema waarvoor dit keer is gekozen, krijgt onder meer gestalte met toepasselijke spelletjes zoals ‘aardappels rooien’ in de zandbak, het knutselen van kippen én de aanwezigheid van levende have.

maandag 30 juni 2014
Raad zegt toe problematiek Stoofdijk serieus te willen bespreken
STEENBERGEN – Hoe, dat is nog niet bekend, maar de politiek heeft zich wel voorgenomen tot ‘kordaat handelen’ waar het de problematiek van de Stoofdijk betreft. ,,We moeten voorkomen dat de bewoners zich elke donderdagavond genoodzaakt zien om in te spreken bij de gemeenteraad,’’ stelde CDA’er Jeroen Weerdenburg in reactie op de meest recente noodkreet van Paul van Nieuwenhuyzen.

maandag 30 juni 2014
Dance 2 Fight Cancer Reloaded
STEENBERGEN – Studio 54 op de Markt maakt zich op voor de tweede oldschool- en hardstyle houseparty, waarvan de inkomsten zijn bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Onder de noemer Dance 2 Fight Cancer Reloaded hopen de organisatoren – Eva en Peter van Laerhoven – op vrijdag 4 juli de opbrengst van vorig jaar te overtreffen.

maandag 30 juni 2014
V-Day houdt herinnering aan ontploffing bom levend
STEENBERGEN – Op 900 meter van hun erf, werd eind februari de V1 tot ontploffing gebracht. Jan en Patricia Mulders hoefden hun huis aan de Boomdijk niet te verlaten, maar konden de gebeurtenis wel van dichtbij aanschouwen. Dat deden ze met extra aandacht, omdat Jan grote hoeveelheden zand had vervoerd naar de vindlocatie van de bom, bedoeld om de klap binnen de perken te houden.

zondag 29 juni 2014
Drie mannen aangehouden voor bedreiging in De Heen
DE HEEN - Drie inwoners van de gemeente Steenbergen - mannen van 21, 23 en 53 jaar - zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van bedreiging. Dit gebeurde naar aanleiding van een buurtfeest in De Heen.

zondag 29 juni 2014
Veteranendag maakt indruk op leerlingen Maria Regina
STEENBERGEN – Voor de leerlingen uit groep 6/7 van de Maria Regina was het gisteren een dag om nooit te vergeten. Samen met hun leerkracht Con de Groot mochten zij, als speciale gasten, onder meer de openingsceremonie van de tiende Landelijke Veteranendag in De Haag bijwonen. Op het Binnenhof ontmoetten zij zodoende Koning Willem-Alexander, met wie de scholieren zelfs op de foto mochten.

zaterdag 28 juni 2014
Scootmobielers dankzij vrijwilligers Plusbus gezamenlijk op pad
STEENBERGEN – Ruim dertig scootmobielers trokken vandaag van verpleeghuis De Lindenburgh naar Bowlinghut De Praeter in Nieuw-Vossemeer en op de terugweg hielden zij stil bij het informatiecentrum over de A4 van Rijkswaterstaat.

zaterdag 28 juni 2014
Boek Frans van Eekelen over rijke Steenbergse geschiedenis
STEENBERGEN – De voorzitters Niek van Giels van heemkundekring De Steenen Kamer en Christ van Terheijden van de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen hebben vandaag de eerste exemplaren in ontvangst mogen nemen van het boek ‘De vloek van de zeemeerminnen; Steenbergen, een stad met geschiedenis’. Geschreven door oud-Steenbergenaar Frans van Eekelen.

zaterdag 28 juni 2014
Ludiek openingsfeest 55 jaar Vosse-ol
NIEUW-VOSSEMEER – De zogenoemde Prinsenbettel waarmee gisteravond de festiviteiten rondom het 55-jarig bestaan van carnaval in ’t Vosse-ol werden geopend, zorgden voor de nodige hilariteit bij zowel de deelnemers als het publiek in de feesttent. Prins Strienius V van Steenbergen ging met de beker naar huis, gastheer Prins Ruud I van Nieuw-Vossemeer eindigde op de tweede plaats.

vrijdag 27 juni 2014
Ruim 18 mille voor strijd tegen kinderkanker
STEENBERGEN – De acties van Ankie Stoer! en de sponsorbijdragen die de vriendengroep mocht ontvangen, hebben een totaalbedrag van 18.291 euro opgeleverd voor de strijd tegen kinderkanker. De opbrengst werd bekendgemaakt bij de thuiskomst van het gezelschap, dat de afgelopen week een ‘knuffeltoer’ maakte langs kinderziekenhuizen, Ronald McDonaldhuizen en het hoofdkantoor van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Aan deze organisatie is vanuit de opbrengst al een bijdrage vijfduizend euro geschonken door de Stichting Ankie, waarvoor de leden van Ankie Stoer! zich inzetten

vrijdag 27 juni 2014
Sportieve start van jubileumfeest Vosse-ol
NIEUW-VOSSEMEER - Als vroeg in de morgen kleurden de straten van Nieuw-Vossemeer zich met lange rijen schoolkinderen. Maar liefst tweehonderd in getal. De jeugd liet op verschillende plaatsen in het dorp haar sportieve kunnen zien, bij de zeskamp die vandaag werd gehouden ter ere van 55 jaar carnaval in ’t Vosse-ol. Hiertoe sloegen de jubilerende carnavalsvereniging en basisschool Merijntje de handen ineen.

vrijdag 27 juni 2014
Raad laat bestuurscrisis achter zich en belooft beterschap
STEENBERGEN – Na een debat van ruim vier uur heeft de raad gisteravond tegen middernacht unaniem een motie aangenomen, waarmee de volksvertegenwoordigers het rapport van waarnemend burgemeester Joseph Vos volledig onderschrijven, de bestuurscrisis achter zich laten en overgaan tot het fatsoenlijk en behoorlijk besturen van de gemeente Steenbergen.

vrijdag 27 juni 2014
Feestdag voor vier jubilarissen op Gummarusschool
STEENBERGEN – Vierdubbel feest is het vandaag op de Gummarusschool, waar het 40-jarig dienstverband van adjunct-directeur Marijn Huijbregts en de zilveren jubilea van de leerkrachten Bernadette Savelkouls, Carla Kuijper en Ingrid Bastiaansen wordt gevierd.

donderdag 26 juni 2014
Ankie Stoer klaar voor laatste etappe naar huis
STEENBERGEN – De vierde dag van het ‘rondje Nederland’ dat Ankie Stoer! deze week maakt voor de strijd tegen kinderkanker bracht de vriendengroep in het Radboud (kinder)ziekenhuis en het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen, waar de laatste bolderkar en de laatste knuffels werden uitgedeeld. ,,We zijn ook hier weer onvoorstelbaar enthousiast ontvangen,’’ zo laat Jos Cuelenaere weten vanaf camping De Waay in Doornenburg, gelegen tussen Nijmegen en Arnhem.

donderdag 26 juni 2014
4Evergreen wil eigen pension voor 130 werknemers
STEENBERGEN – Glastuinbouwbedrijf 4Evergreen heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om op haar eigen terrein aan de Zoekweg in Steenbergen een logiesgebouw te mogen oprichten voor (maximaal) 130 tijdelijke personeelsleden. B en W zijn bereid hieraan hun medewerking te verlenen en stellen de raad voor af te wijken van de geldende beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten.

donderdag 26 juni 2014
Diploma voor alle examenkandidaten Ravelijn
STEENBERGEN – Nog groter dan twee weken was gisteren de vreugde en tevredenheid over het verloop van de eindexamens op ’t R@velijn, dat na de herkansingen op een 100 procent score is uitgekomen. Oftewel: alle 75 vierdejaars leerlingen mochten gisteren hun diploma in ontvangst komen nemen.

woensdag 25 juni 2014
Knuffels vliegen de bus van Ankie Stoer uit
STEENBERGEN – Met een wagen volgeladen vertrok Ankie Stoer! maandag uit Steenbergen, maar de ‘weggevertjes’ zijn de bestelbus inmiddels uitgevlogen. Vandaag werden niet alleen knuffelberen en een bolderkar, maar ook beddengoed uitgedeeld in het Ronald McDonaldhuis, horende bij het Beatrix-kinderziekenhuis in Groningen. ,,Overal waar we komen zijn ze zo ongelofelijk dankbaar. Daaruit blijkt wel dat er overal flink wordt gekort op de budgetten in de zorgt,’’ concludeert Jos Cuelenaere.

woensdag 25 juni 2014
Steenbergse Rolls Royce onder de aardbeien gelanceerd
STEENBERGEN – Op het landgoed tussen de kassen van aardbeienboer Rini Goossens aan de Gagelweg is vandaag de eerste Sweet Eve-aardbei van VitalBerry gepresenteerd. Oftewel: ‘de Rolls Royce onder de aardbeien’, zoals de teler de speciale, smaakvolle variant noemt.

woensdag 25 juni 2014
Gummarusschool helpt Patrick op weg naar Curaçao
STEENBERGEN – Auto’s wassen is doorgaans geen klusje dat kinderen graag voor hun rekening nemen, maar dat zou je niet denken bij de aanblik van de bedrijvigheid, vanmorgen op de speelplaats van de Gummarusschool. Daar werd de ene na de andere auto gesponst en gezeemd door leerlingen uit groep 7, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de dolfijntherapie van Patrick Vaissaire.

woensdag 25 juni 2014
Vos twijfelt niet aan steun college en functioneren griffier
STEENBERGEN – De huidige vier wethouders staan achter de conclusies aangaande de bestuurscrisis, zoals waarnemend burgemeester Joseph Vos die verwoord heeft in zijn brief aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Dat schrijft Vos in antwoord op vragen van de PvdA, naar aanleiding van de omstreden brief van ‘G. van Boven’.

dinsdag 24 juni 2014
Elke toerdag 1000 euro voor KiKa van Ankie
STEENBERGEN – KiKa krijgt deze week elke dag 1000 euro van Stichting Ankie en Ankie Stoer, zo werd vandaag bekend toen de ‘knuffeltoer’ halt hield bij het hoofdkantoor van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) in Amstelveen, waar de Steenbergse vriendengroep een meer dan hartelijke ontvangst te wachten stond.

vrijdag 25 oktober 2013
Steenbergenaren zonder identiteitsbewijs bij verkeerscontrole
STEENBERGEN – Een 22-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Steenbergen zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet op de Identificatieplicht.

dinsdag 22 oktober 2013
Ondernemers geven plan voor discounter in Dinteloord niet op
DINTELOORD – Burgemeester en wethouders hebben afwijzend gereageerd op het verzoek van de Gebroeders Huysmans om aan de Westerstraat in Dinteloord een discount-supermarkt te mogen vestigen. Desondanks geven de initiatiefnemers hun plan niet op.

Nog meer nieuws...