Zoeken binnen nieuws


Het laatste nieuws

door Steenbergse Courant

donderdag 30 oktober 2014
Wijze verkeerslessen van ANWB voor leerlingen Pius X
WELBERG – Onder de noemer Streetwise van de ANWB hebben de leerlingen van de Pius X vanmorgen uiteenlopende praktijklessen over verkeersveiligheid gevolgd. Dat gebeurde op de Laurentiusdijk, in de sporthal van ’t Cromwiel en het plein van de Welbergse basisschool.

woensdag 29 oktober 2014
De Steenen Kamer presenteert nieuw Jaarboek
STEENBERGEN – In het nieuwe, 158 pagina’s tellende Jaarboek van heemkundekring De Steenen Kamer, zijn onder de veelomvattende noemer ‘Bevrijding’ vijftien verhalen van zeven auteurs gebundeld. De artikelen beperken zich niet tot de gebeurtenissen van zeventig jaar geleden, getuige bijvoorbeeld de verhandeling over de ontwikkeling van de lokale radio in Steenbergen.

woensdag 29 oktober 2014
Bakhuys maakt zich op voor Hubkesdag en Schoolontbijt
STEENBERGEN – Het Bakhuys heeft een mooie week voor de boeg, zo meldt eigenaar Bastiën van Rosendaal, met het oog op Sint Hubertusdag en het Nationale Schoolontbijt. Maandagochtend om zeven uur al komt pastoor Hans van Geel in de winkel op de hoek van de Markt om de hubkes te zegenen en van maandag tot en met donderdag serveert het Bakhuys maar liefst 1250 ontbijtjes uit op basisscholen in de gemeente.

woensdag 29 oktober 2014
Twee maanden uitstel van verkoop Parkrakkers voor nieuwbouw SDW
STEENBERGEN – SDW en de Gemeente Steenbergen nemen twee maanden langer de tijd voor de definitieve (ver)koop van de locatie waar voorheen kinderopvangcentrum De Parkrakkers was gevestigd, ten bate van een nieuw woonzorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit pand krijgt naar alle waarschijnlijkheid twee bouwlagen aan de kant van de Van Gaverenlaan en drie aan de zijde van de Zuidwal.

dinsdag 28 oktober 2014
Eenmalige koopkrachttegemoetkoming voor minima
STEENBERGEN – Inwoners van de gemeente Steenbergen met een inkomen dat hoogstens 110% vamn de bijstandsnorm bedraagt, komen in aanmerking voor een eenmalige ‘koopkrachttegemoetkoming’ van 100 euro voor echtparen, 90 euro voor alleenstaande ouders en 70 euro voor alleenstaanden. Wie hier recht op denkt te hebben, dient een verzoek in te dienen bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brabantse Wal.

dinsdag 28 oktober 2014
Spinningmarathon Fietsen voor Levens ten bate van Hulphond
STEENBERGEN/DINTELOORD – Op de foto met de spinnen, slangen of een kaaiman? Het kan zaterdag 1 november in De Buitelstee te Dinteloord, waar de Steenbergse Stichting Fietsen voor Levens dan van 10.00 tot 18.00 uur een spinningmarathon houdt voor het goede doel. Evenals vorig jaar gaat de opbrengst, ook van het foto’s maken met de exotische dieren van ‘Griezelpartijtje’, naar Hulphond Nederland.

dinsdag 28 oktober 2014
Stadsraad zoekt draagvlak voor herinrichting Floraplein
STEENBERGEN – Als het aan de Stadsraad ligt, krijgt het Floraplein weer een centrumfunctie in de samenleving, waar met name jongeren van 12 tot 20 jaar zich op allerhande manieren kunnen vermaken. Het orgaan houdt hierover op dinsdag 4 november een informatiebijeenkomst, met de bedoeling zoveel mogelijk draagvlak te creëren voor de herinrichtingsplannen bij de doelgroep, omwonenden, scholen en politici.

maandag 27 oktober 2014
Geleidelijke uitstroom stappers om problemen te voorkomen
STEENBERGEN – Een avondje ‘stappen’ met wijkagent Gerrit van Rijn heeft de PvdA-raadsleden Lesley Molhoop en Joey van Aken tot het inzicht gebracht dat een aanpassing van de sluitingstijden in horeca goed zou kunnen werken tegen incidenten zoals die zich geregeld voordoen in het lokale uitgaansleven. Zij geven deze suggestie mee aan de overige raadsleden van alle partijen die binnenkort ook in het kielzog van de wijkagent gaan kijken hoe het er op stapavonden in het Steenbergse zoal aan toe gaat.

maandag 27 oktober 2014
Spelenderwijs Volharding Project van de Week bij Oranje Fonds
STEENBERGEN – Spelenderwijs van Volharding is door het Oranje Fonds uitgeroepen tot Project van de Week en krijgt daarom speciale aandacht op de website van de organisatie, van waaruit Spelenderwijs voor twee jaar een forse subsidie heeft ontvangen om meer kinderen muziek te laten maken.

maandag 27 oktober 2014
Oude Steenbergenaren vertellen over oorlog en bevrijding
STEENBERGEN – Dankzij Ineke van Leest, dochter van de vroegere Steenbergse gemeentesecretaris Piet van Leest, is heemkundekring De Steenen Kamer onlangs in het bezit gekomen van een bijzondere geluidsband, waarop de herinneringen van zes oude Steenbergenaren aan de oorlogsjaren en de bevrijding zijn vastgelegd voor het nageslacht. Deze opname is nu te beluisteren via KijkopSteenbergen.nl

zondag 26 oktober 2014
Cromwiel houdt Halloween-speurtocht voor kinderen
STEENBERGEN - Kinderen die wel van een beetje spanning houden, zijn vrijdag 31 oktober aan het juiste adres bij 't Cromwiel, waar die avond een Halloween-speurtocht wordt gehouden.

zondag 26 oktober 2014
Mascotte Roparun vliegt uit om A4Run bij de jeugd te promoten
STEENBERGEN - Nog maar twee weken en het is zover: dan voltrekt zich op de nieuwe snelweg om Steenbergen de A4Run van de Stonemountain Runners. Op dit moment hebben zich al zo'n 2600 wandelaars en hardlopers aangemeld voor het unieke evenement, maar de organisatie hoopt dat er uiteindelijk nog veel meer mensen meedoen. Vandaar ook dat de mascotte van de Roparun, één van de goede doelen, is ingeschakeld om met name de speciale Kidsrun te promoten.

zaterdag 25 oktober 2014
40 uur werkstraf voor 33-jarige Steenbergenaar wegens drugsbezit
STEENBERGEN – Een 33-jarige Steenbergenaar is gisteravond op de Gastelseweg in Roosendaal aangehouden wegens drugsbezit.

zaterdag 25 oktober 2014
38ste Diomedoncross voor wedstrijd- en prestatielopers
STEENBERGEN – Zowel de jongens als de meisjes C- en D-junioren bijten zondag 2 november om 11.00 uur het spits af bij de 38ste editie van de jaarlijkse cross van sv Diomedon, die dan wordt gehouden aan de Heivelddreef in Moerstraten.

zaterdag 25 oktober 2014
Bewoners Van Gaverenlaan balen van mislukte herplant
STEENBERGEN – Bewoners van de Van Gaverenlaan hebben in een brief aan burgemeester en wethouders hun grote teleurstelling uitgesproken over de mislukte aanplant van de beuken in de middenberm van hun straat. De ‘vervangers’ van de majestueuze, maar zieke kastanjebomen die decennia lang zo kenmerkend waren voor heel de dubbele laan, hebben allesbehalve goed geworteld.

vrijdag 24 oktober 2014
Succesvolle gezamenlijke sportdag vv Steenbergen en Diomedon
STEENBERGEN – Zo’n tachtig kinderen hebben zich vandaag, ondanks het kwakkelende herfstweer, uitstekend vermaakt tijdens de gezamenlijke sportdag van vv Steenbergen en sv Diomedon, die de handen ineen hadden geslagen om de jeugd een leuke en sportieve herfstvakantie-dag te bezorgen.

vrijdag 24 oktober 2014
Informatieavond over Jongerenontmoetingsplek Dinteloord
DINTELOORD - De gemeente Steenbergen belegt woensdag 5 november een informatieavond over de realisatie van een jongerenontmoetingsplek - kortweg JOP - in de enige kern waar zo'n voorziening nog niet bestaat, te weten Dinteloord.

donderdag 23 oktober 2014
Restauratie villa Buuron knap staaltje lokaal vakwerk
STEENBERGEN – Het duurde tien jaar voordat ze ermee aan de slag konden, maar de gebroeders Leo en Jack Buuron pakken de restauratie van de uit 1895 daterende villa op de hoek van de Westdam met de Lindenburghlaan inmiddels voortvarend aan. De eigenaren hebben er heel bewust voor gekozen om het werk in handen te geven van lokale vaklieden. ,,Waar mogelijk moet je elkaar de bal toespelen,’’ luidt hun credo.

donderdag 23 oktober 2014
Waardig programma voor herdenking 70 jaar bevrijding
STEENBERGEN/WELBERG – Het kan en zal niemand ontgaan de komende weken: de herdenking van het feit dat onze regio 70 jaar geleden – met name door Canadese troepen in de Slag om de Schelde – werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding van Steenbergen en bijhorende kernen wordt, vooral dankzij de inspanningen van de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg, in het bijzonder herdacht in het eerste weekeinde van volgende maand.

woensdag 22 oktober 2014
Kunstgrasveld vv Steenbergen officieel in gebruik genomen
STEENBERGEN – Een half jaartje geleden hing het allemaal nog aan een zijden draadje, zo stak ook wethouder Cors Zijlmans niet onder stoelen banken, vanavond bij de officiële opening van het kunstgrasveld bij vv Steenbergen, op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan. Onder grote publieke belangstelling en op de feestelijke klanken van dweilband 't WorNiks lieten jeugdleden vanuit de middencirkel ballonnen op, waarna de A1 van de thuisclub aftrapte voor een wedstrijd tegen de B1 van NAC Breda.

woensdag 22 oktober 2014
Kinderspeelland in t Cromwiel weer doorslaand succes
STEENBERGEN – Gemeenschapshuis ’t Cromwiel barstte vandaag zowat uit z’n voegen dankzij de circa 500 bezoekers die afkwamen op het Kinderspeelland, met tal van topattracties voor zowel de kleintjes als de iets oudere (basisschool)jeugd.

woensdag 22 oktober 2014
Sweet Eve aardbei genomineerd als beste product van het jaar
STEENBERGEN – De Sweet Eve aardbeien die eind juni officieel werden gepresenteerd bij teler Rini Goossens aan de Gagelweg in Steenbergen maken kans om tot Beste Product van het Jaar 2014-2015 te worden gekozen, in de categorie aardappelen, groente en fruit.

dinsdag 21 oktober 2014
Ladiesdag wegens succes geprolongeerd
STEENBERGEN – De succesvolle Ladiesdag die Mieke van Leeuwen in april voor het eerst organiseerde, krijgt op zondag 2 november een vervolg, met naar verwachting twee keer zoveel deelnemers en ook wordt er op nog meer bezoekers gehoopt dan de 250 van de vorige keer.

dinsdag 21 oktober 2014
Hans Oerlemans afgezwaaid als voorzitter van RPS
STEENBERGEN - ,,Ik heb dit met veel inzet en plezier gedaan, maar na vijf jaar vind ik het voldoende geweest. Wel blijf ik nog betrokken bij onze vereniging via de werkgroep Het Nieuwe Winkelen en het Evenementenplatform,” zo sprak Hans Oerlemans de ledenvergadering toe bij zijn afscheid als voorzitter van het Retail Platform Steenbergen. Er is nog geen opvolger voor hem gevonden.

maandag 20 oktober 2014
Herfst-knutselmiddag slaat aan bij Vossemeerse kinderen
NIEUW-VOSSEMEER – Een spontaan idee van twee klassenmoeders van basisschool Merijntje, Claudia van Steenpaal en Leonie ten Hove, leidde vanmiddag tot een gezellige drukte in gemeenschapshuis De Vossenburcht. Zo’n veertig kinderen waren afgekomen op de knutselmiddag, met als doel het maken van een herfststukje met behulp van natuurlijke materialen.

maandag 20 oktober 2014
Aansluiting bij Dinteloord op snelweg dicht door werk A4
DINTELOORD – De aansluiting van de N259/Noordlandeweg op de A29 bij Dinteloord is komend weekeinde afgesloten in verband met werkzaamheden aan de nieuwe A4. Die beginnen vrijdag 24 oktober om 19.00 uur en duren tot uiterlijk maandag 27 oktober 6.00 uur.

maandag 20 oktober 2014
Fotoalbum vol nieuwe unieke beelden uit oude fotowinkel
STEENBERGEN – Op de slotdag van de expositie over het archief van de vroegere Steenbergse vakfotografen Van Mechelen en Verschuren hebben leerlingen van de opleiding fotografie van AKV St. Joost, onder leiding van oud-studente en gastdocente Sarah Fischer, iedereen die dat wilde gratis geportretteerd in de oude winkel. Deze foto’s zijn nu exclusief te zien via KijkopSteenbergen.nl en op hun originele formaat gratis digitaal te bestellen, zodat er desgewenst een goede afdruk van te maken valt.

zondag 19 oktober 2014
Slotactie in oude fotowinkel slaat goed aan bij het publiek
STEENBERGEN – Van de laatste kans om jezelf op de foto te laten zetten in de oude winkel van de vakfotografen Van Mechelen en Verschuren is gistermiddag door velen enthousiast gebruik gemaakt. Aan de gratis actie van de opleiding fotografie van AKV St. Joost uit Breda deden naar een voorlopige schatting van de organisatie zo’n honderd mensen mee. ,,De belangstelling was verder boven mijn persoonlijke verwachting,’’ zegt Lisanne van Happen.

zondag 19 oktober 2014
Bart Suijkerbuijk neemt VVD-zetel van Nicky Broos over in raad
STEENBERGEN – Na het vertrek van Nicky Broos, was Bart Suijkerbuijk de eerst aangewezen kandidaat om de vrijgekomen zetel van de VVD in de gemeenteraad over te nemen. De 32-jarige Steenbergenaar stond vijfde op de lijst van de liberalen en hoopte in maart al rechtstreeks gekozen te worden.

zondag 19 oktober 2014
Kinderspeelland in het Cromwiel nog spectaculairder
STEENBERGEN – Gemeenschapshuis ’t Cromwiel wordt woensdag 22 oktober weer omgebouwd tot een waar paradijs voor de jeugd. De derde editie van het zogenoemde Kinderspeelland in de herfstvakantie is weer groter van opzet dan de voorgaande jaren.

zaterdag 18 oktober 2014
Trafo vierde met succes het Grote Gymfeest
STEENBERGEN – Het leukste feestje van het jaar! Zo luidde het motto van het Grote Gymfeest dat Trafo vanmiddag verzorgde voor kinderen vanaf 4 jaar. De sporthal van ’t Cromwiel was ter gelegenheid van dit sportieve festijn ook feestelijk versierd en omgetoverd tot een spring-, gym-, dans- en turncircuit. 127 kinderen en 25 vrijwilligers maakten er met elkaar een geslaagde happening van.

zaterdag 18 oktober 2014
De Babbelaar gaat vandaag weer open
STEENBERGEN - Met vereende krachten van zowel beroepskrachten als familieleden en vrienden is het uitbater Patrick Bos gelukt om feestcafé De Babbelaar weer zover op orde te krijgen, dat de zaak vanaf vanmiddag weer open kan voor het publiek.

zaterdag 18 oktober 2014
Oorlogsexpositie in Kruislands museum De Holle Roffel
KRUISLAND – In ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel staat van zondag 19 oktober t/m zondag 23 november een expositie centraal over de Tweede Oorlog, die ook Kruisland niet onberoerd liet.

vrijdag 17 oktober 2014
Nieuwe Vacatures Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen
Tal van organisaties in de gemeente Steenbergen zijn voortdurend en vaak ook dringend op zoek naar nieuwe en/of extra vrijwilligers, zo blijkt steeds weer uit de vele vacatures bij het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen, zoals dit keer in het bijzonder van het Rode Kruis:

vrijdag 17 oktober 2014
Fietsbrug bij Klutsdorp heel de vakantie afgesloten
STEENBERGEN – In verband met werkzaamheden aan het wegdek is de fietsbrug over de A4 ter hoogte van Klutsdorp heel de herfstvakantie dicht. De afsluiting gaat vanavond om negen uur in en duurt tot maandag 27 oktober, zes uur ’s morgens.

vrijdag 17 oktober 2014
Sportdag voor de jeugd van vv Steenbergen en sv Diomedon
STEENBERGEN – Voetbalvereniging Steenbergen en sv Diomedon verzorgen vrijdag 24 oktober een sportdag voor de jeugd in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Ook niet-leden zijn hierbij van harte welkom.

donderdag 16 oktober 2014
Kastelein Babbelaar dankbaar voor alle steun en hulp
STEENBERGEN – Doordat de overburen - Ramon van Koppen en Lieve Ligtenberg -gelukkig het alarm hoorden afgaan en zonder aarzelen 112 belden, is de schade van de brand op bij feestcafé De Babbelaar afgelopen nacht nog enigszins binnen de perken gebleven. ,,Als zij niet zo adequaat hadden gehandeld, had het pand er nu waarschijnlijk niet meer gestaan,’’ stelt uitbater Patrick Bos, die de horecagelegenheid op de Markt zo snel mogelijk weer hoopt te kunnen openen.

donderdag 16 oktober 2014
Rabobanken ondertekenen intentieverklaring tot fusie in 2015
STEENBERGEN – De Rabobanken Het Markiezaat, waaronder Steenbergen valt, en Roosendaal-Woensdrecht hebben woensdag officieel de intentie uitgesproken om met elkaar samen te gaan. De beoogde fusiedatum is 1 juli 2015 en het doel luidt: meer ruimte voor hoogwaardige dienstverlening en lokale betrokkenheid.

donderdag 16 oktober 2014
Nachtelijke brand op zolder van De Babbelaar
STEENBERGEN – Door nog onbekende oorzaak heeft er afgelopen nacht brand gewoed op de bovenste verdieping van café De Babbelaar op de Markt in Steenbergen. Op het moment dat de brandweer ter plekke arriveerde was er sprake van een uitslaande brand. Met behulp van de kraanwagen en medewerkers van de beroepsbrandweer Bergen op Zoom/Roosendaal, kwamen de vrijwilligers van de korpsen Steenbergen en Dinteloord in actie om de situatie onder controle te krijgen. Dat lukte binnen ongeveer een uur.

woensdag 15 oktober 2014
Feestavond met Walking Dinner en Stoot aan vooravond A4Run
STEENBERGEN – Een feest van verbinding voor bedrijven en burgers. Dat is de doelstelling van ‘A4 verbindt by night’ voor staat. Aan de vooravond van de A4Run – waarvoor zich inmiddels ruim 1750 deelnemers hebben ingeschreven – verzorgt De Commerce uit Kruisland dit avondvullende evenement, in een luxe en verwarmde tent op het zogeheten ketenterrein van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen aan de Zeelandweg-Oost, die ook zondag 9 november het centrale punt is tijdens de wedstrijd- en recreatielopen.

woensdag 15 oktober 2014
Gratis op de foto in de oude Steenbergse fotowinkel
STEENBERGEN – De nostalgie druipt er, in positieve zin, van af: zaterdag 18 oktober gaat de voormalige winkel van de fotografen Van Mechelen en Verschuren nog één keertje open voor publiek en kan iedereen die dat wil zich daar gratis laten vereeuwigen.

dinsdag 14 oktober 2014
Feestelijke heropening van alom geprezen Albert Heijn Achterberg
STEENBERGEN – Martin Achterberg had, samen met vier van zijn medewerkers, het lint voor de deur amper doorgeknipt of de compleet vernieuwde Albert Heijn-supermarkt stroomde vol met nieuwsgierige en koopgrage klanten, die evenals de genodigden bij de officiële opening maar één conclusie konden trekken: de gemoderniseerde en uitgebreide winkel is een regelrechte aanwinst voor Steenbergen en omstreken.

dinsdag 14 oktober 2014
Prijswinnaars Rijkswaterstaat in vogelvlucht over de A4
STEENBERGEN – De acht winnaars van een onlangs gehouden Facebook-actie van Rijkswaterstaat konden vandaag hun geluk niet op, toen zij plaats mochten nemen in een helikopter, voor een rondvlucht over het tracé van de A4 om Steenbergen.

dinsdag 14 oktober 2014
Jubileumboek over 45 jaar Kleine Tour zo goed als klaar
STEENBERGEN – Wie zou het uit z’n blote hoofd nog weten, ook al was hij of zij toen zelf van de partij in de karavaan, dat er in 1977 een 17-jarige Texaanse uitwisselingsstudente heel de Kleine Tour-week volgde vanuit de ploegleiderswagen van de Hema? En wie herinnert zich de uitreiking van de Zilveren Margriet - van het gelijknamige weekblad - in 1974 aan Rinie Free, de veel te jong gestorven (mede-)oprichter van het wielerfestijn voor de jeugd?

maandag 13 oktober 2014
Hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Noorddonk
STEENBERGEN – In een woning aan de Noorddonk is vandaag een hennepkwekerij met 431 planten ontdekt en vervolgens ontmanteld.

maandag 13 oktober 2014
Kaartverkoop voor Bevrijdingsconcerten van ABS van start
STEENBERGEN – ‘Vertel het verhaal van de bevrijding door aan komende generaties, nu en in de toekomst’. Met deze gedachte in het achterhoofd, verzorgt ABS volgende maand vijf grote concerten om te gedenken dat de kernen van de gemeente Steenbergen 70 jaar geleden bevrijd werden. Het mannenkoor grijpt deze gelegenheid tevens aan omdat er nu nog mensen in leven zijn, die de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding persoonlijk hebben meegemaakt. De kaartverkoop voor deze Bevrijdingsconcerten is afgelopen weekeinde van start gegaan.

maandag 13 oktober 2014
Winnares blij met kledingset als prijs van kassabonactie
STEENBERGEN – Opnieuw is er een winnaar in de kassabonactie van Winkelhart Steenbergen. De Steenbergse Annemarie Bakx mocht uit handen van Andrea Suijkerbuijk van De Suijkerpot Lifestyle in de Kaaistraat een fraaie kledingset in ontvangst nemen.

maandag 13 oktober 2014
Vlaggen wapperen bij Dinteloordse havenkom
DINTELOORD – Het havenpleintje in Dinteloord heeft weer wat meer aankleding en uitstraling gekregen dankzij drie masten, waaraan de vlaggen wapperen van Dinteloord, de gemeente Steenbergen en de provincie Noord-Brabant.

zondag 12 oktober 2014
Albert Heijn Achterberg bijna klaar voor feestelijke heropening
STEENBERGEN – De ‘blauwe loper’ naar de nieuwe entree ligt al klaar bij op de parkeerplaats van Albert Heijn Achterberg, waar nu al ruim een week met man en macht wordt gewerkt aan de complete metamorfose van de supermarkt, die komende dinsdag weer opengaat. De klanten zullen hun ogen uitkijken, zoveel staat wel vast, als je nu al even rondkijkt in de zaak aan de Lindenburghlaan.

zondag 12 oktober 2014
Presentatie van uitkomsten dorpsenquete in Kruisland
KRUISLAND – De werkgroep Zorg, Wonen en Welzijn van de Dorpsraad Kruisland verzorgt dinsdag 14 oktober een Dorpsavond, waarbij de resultaten worden gepresenteerd van de enquête die is gehouden naar aanleiding van de situatie rond het Pluspunt en de Soos.

zaterdag 11 oktober 2014
Doorstart van Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen
STEENBERGEN – Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen hoopt maandag 13 oktober bij haar ‘doorstartvergadering’ zoveel mogelijk vertegenwoordigers van bouwclubs uit heel de gemeente, maar afgevaardigden van alle politieke partijen te mogen begroeten, om samen aan een toekomstbestendige oplossing te gaan werken voor de huisvestingsproblematiek waar steeds meer bouwclubs mee te maken hebben of krijgen.

zaterdag 11 oktober 2014
Dinteloorder en Steenbergenaar gewond bij aanrijding
OUD-GASTEL/DINTELOORD/STEENBERGEN - Een 42-jarige Dinteloorder en een 50-jarige Steenbergenaar zijn gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk op de Kralen in Oud-Gastel.

zaterdag 11 oktober 2014
41-jarige Steenbergse gepakt voor dealen cocaine
STEENBERGEN – De politie heeft gisteravond een 41-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Zij was in het bezit van twintig zakjes cocaïne, samen goed voor een gewicht van 6,7 gram.

vrijdag 10 oktober 2014
Foutief geplaatste advertentie Kassabonactie Winkelhart
STEENBERGEN – In de editie van Steenbergse Courant, die vandaag van de pers rolde, is het fout gegaan bij de advertentie van de kassabonactie van Winkelhart Steenbergen. Per abuis is de advertentie van twee weken geleden geplaatst. De juiste advertentie wordt nu pas op 24 oktober gepubliceerd.

woensdag 1 oktober 2014
Hennepkwekerijen geruimd in Steenbergen en Nieuw-Vossemeer
STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De politie hield vandaag een hennepruimdag en stuitte daarbij op twee kleine kweekruimtes in een woning aan de Anjerstraat in Steenbergen. Ook in een woning aan de A.M. de Jongstraat in Nieuw-Vossemeer werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Nog meer nieuws...