Zoeken binnen nieuws


Het laatste nieuws

door Steenbergse Courant

dinsdag 21 oktober 2014
Ladiesdag wegens succes geprolongeerd
STEENBERGEN – De succesvolle Ladiesdag die Mieke van Leeuwen in april voor het eerst organiseerde, krijgt op zondag 2 november een vervolg, met naar verwachting twee keer zoveel deelnemers en ook wordt er op nog meer bezoekers gehoopt dan de 250 van de vorige keer.

dinsdag 21 oktober 2014
Hans Oerlemans afgezwaaid als voorzitter van RPS
STEENBERGEN - ,,Ik heb dit met veel inzet en plezier gedaan, maar na vijf jaar vind ik het voldoende geweest. Wel blijf ik nog betrokken bij onze vereniging via de werkgroep Het Nieuwe Winkelen en het Evenementenplatform,” zo sprak Hans Oerlemans de ledenvergadering toe bij zijn afscheid als voorzitter van het Retail Platform Steenbergen. Er is nog geen opvolger voor hem gevonden.

maandag 20 oktober 2014
Herfst-knutselmiddag slaat aan bij Vossemeerse kinderen
NIEUW-VOSSEMEER – Een spontaan idee van twee klassenmoeders van basisschool Merijntje, Claudia van Steenpaal en Leonie ten Hove, leidde vanmiddag tot een gezellige drukte in gemeenschapshuis De Vossenburcht. Zo’n veertig kinderen waren afgekomen op de knutselmiddag, met als doel het maken van een herfststukje met behulp van natuurlijke materialen.

maandag 20 oktober 2014
Aansluiting bij Dinteloord op snelweg dicht door werk A4
DINTELOORD – De aansluiting van de N259/Noordlandeweg op de A29 bij Dinteloord is komend weekeinde afgesloten in verband met werkzaamheden aan de nieuwe A4. Die beginnen vrijdag 24 oktober om 19.00 uur en duren tot uiterlijk maandag 27 oktober 6.00 uur.

maandag 20 oktober 2014
Fotoalbum vol nieuwe unieke beelden uit oude fotowinkel
STEENBERGEN – Op de slotdag van de expositie over het archief van de vroegere Steenbergse vakfotografen Van Mechelen en Verschuren hebben leerlingen van de opleiding fotografie van AKV St. Joost, onder leiding van oud-studente en gastdocente Sarah Fischer, iedereen die dat wilde gratis geportretteerd in de oude winkel. Deze foto’s zijn nu exclusief te zien via KijkopSteenbergen.nl en op hun originele formaat gratis digitaal te bestellen, zodat er desgewenst een goede afdruk van te maken valt.

zondag 19 oktober 2014
Slotactie in oude fotowinkel slaat goed aan bij het publiek
STEENBERGEN – Van de laatste kans om jezelf op de foto te laten zetten in de oude winkel van de vakfotografen Van Mechelen en Verschuren is gistermiddag door velen enthousiast gebruik gemaakt. Aan de gratis actie van de opleiding fotografie van AKV St. Joost uit Breda deden naar een voorlopige schatting van de organisatie zo’n honderd mensen mee. ,,De belangstelling was verder boven mijn persoonlijke verwachting,’’ zegt Lisanne van Happen.

zondag 19 oktober 2014
Bart Suijkerbuijk neemt VVD-zetel van Nicky Broos over in raad
STEENBERGEN – Na het vertrek van Nicky Broos, was Bart Suijkerbuijk de eerst aangewezen kandidaat om de vrijgekomen zetel van de VVD in de gemeenteraad over te nemen. De 32-jarige Steenbergenaar stond vijfde op de lijst van de liberalen en hoopte in maart al rechtstreeks gekozen te worden.

zondag 19 oktober 2014
Kinderspeelland in het Cromwiel nog spectaculairder
STEENBERGEN – Gemeenschapshuis ’t Cromwiel wordt woensdag 22 oktober weer omgebouwd tot een waar paradijs voor de jeugd. De derde editie van het zogenoemde Kinderspeelland in de herfstvakantie is weer groter van opzet dan de voorgaande jaren.

zaterdag 18 oktober 2014
Trafo vierde met succes het Grote Gymfeest
STEENBERGEN – Het leukste feestje van het jaar! Zo luidde het motto van het Grote Gymfeest dat Trafo vanmiddag verzorgde voor kinderen vanaf 4 jaar. De sporthal van ’t Cromwiel was ter gelegenheid van dit sportieve festijn ook feestelijk versierd en omgetoverd tot een spring-, gym-, dans- en turncircuit. 127 kinderen en 25 vrijwilligers maakten er met elkaar een geslaagde happening van.

zaterdag 18 oktober 2014
De Babbelaar gaat vandaag weer open
STEENBERGEN - Met vereende krachten van zowel beroepskrachten als familieleden en vrienden is het uitbater Patrick Bos gelukt om feestcafé De Babbelaar weer zover op orde te krijgen, dat de zaak vanaf vanmiddag weer open kan voor het publiek.

zaterdag 18 oktober 2014
Oorlogsexpositie in Kruislands museum De Holle Roffel
KRUISLAND – In ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel staat van zondag 19 oktober t/m zondag 23 november een expositie centraal over de Tweede Oorlog, die ook Kruisland niet onberoerd liet.

vrijdag 17 oktober 2014
Nieuwe Vacatures Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen
Tal van organisaties in de gemeente Steenbergen zijn voortdurend en vaak ook dringend op zoek naar nieuwe en/of extra vrijwilligers, zo blijkt steeds weer uit de vele vacatures bij het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen, zoals dit keer in het bijzonder van het Rode Kruis:

vrijdag 17 oktober 2014
Fietsbrug bij Klutsdorp heel de vakantie afgesloten
STEENBERGEN – In verband met werkzaamheden aan het wegdek is de fietsbrug over de A4 ter hoogte van Klutsdorp heel de herfstvakantie dicht. De afsluiting gaat vanavond om negen uur in en duurt tot maandag 27 oktober, zes uur ’s morgens.

vrijdag 17 oktober 2014
Sportdag voor de jeugd van vv Steenbergen en sv Diomedon
STEENBERGEN – Voetbalvereniging Steenbergen en sv Diomedon verzorgen vrijdag 24 oktober een sportdag voor de jeugd in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Ook niet-leden zijn hierbij van harte welkom.

donderdag 16 oktober 2014
Kastelein Babbelaar dankbaar voor alle steun en hulp
STEENBERGEN – Doordat de overburen - Ramon van Koppen en Lieve Ligtenberg -gelukkig het alarm hoorden afgaan en zonder aarzelen 112 belden, is de schade van de brand op bij feestcafé De Babbelaar afgelopen nacht nog enigszins binnen de perken gebleven. ,,Als zij niet zo adequaat hadden gehandeld, had het pand er nu waarschijnlijk niet meer gestaan,’’ stelt uitbater Patrick Bos, die de horecagelegenheid op de Markt zo snel mogelijk weer hoopt te kunnen openen.

donderdag 16 oktober 2014
Rabobanken ondertekenen intentieverklaring tot fusie in 2015
STEENBERGEN – De Rabobanken Het Markiezaat, waaronder Steenbergen valt, en Roosendaal-Woensdrecht hebben woensdag officieel de intentie uitgesproken om met elkaar samen te gaan. De beoogde fusiedatum is 1 juli 2015 en het doel luidt: meer ruimte voor hoogwaardige dienstverlening en lokale betrokkenheid.

donderdag 16 oktober 2014
Nachtelijke brand op zolder van De Babbelaar
STEENBERGEN – Door nog onbekende oorzaak heeft er afgelopen nacht brand gewoed op de bovenste verdieping van café De Babbelaar op de Markt in Steenbergen. Op het moment dat de brandweer ter plekke arriveerde was er sprake van een uitslaande brand. Met behulp van de kraanwagen en medewerkers van de beroepsbrandweer Bergen op Zoom/Roosendaal, kwamen de vrijwilligers van de korpsen Steenbergen en Dinteloord in actie om de situatie onder controle te krijgen. Dat lukte binnen ongeveer een uur.

woensdag 15 oktober 2014
Feestavond met Walking Dinner en Stoot aan vooravond A4Run
STEENBERGEN – Een feest van verbinding voor bedrijven en burgers. Dat is de doelstelling van ‘A4 verbindt by night’ voor staat. Aan de vooravond van de A4Run – waarvoor zich inmiddels ruim 1750 deelnemers hebben ingeschreven – verzorgt De Commerce uit Kruisland dit avondvullende evenement, in een luxe en verwarmde tent op het zogeheten ketenterrein van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen aan de Zeelandweg-Oost, die ook zondag 9 november het centrale punt is tijdens de wedstrijd- en recreatielopen.

woensdag 15 oktober 2014
Gratis op de foto in de oude Steenbergse fotowinkel
STEENBERGEN – De nostalgie druipt er, in positieve zin, van af: zaterdag 18 oktober gaat de voormalige winkel van de fotografen Van Mechelen en Verschuren nog één keertje open voor publiek en kan iedereen die dat wil zich daar gratis laten vereeuwigen.

dinsdag 14 oktober 2014
Feestelijke heropening van alom geprezen Albert Heijn Achterberg
STEENBERGEN – Martin Achterberg had, samen met vier van zijn medewerkers, het lint voor de deur amper doorgeknipt of de compleet vernieuwde Albert Heijn-supermarkt stroomde vol met nieuwsgierige en koopgrage klanten, die evenals de genodigden bij de officiële opening maar één conclusie konden trekken: de gemoderniseerde en uitgebreide winkel is een regelrechte aanwinst voor Steenbergen en omstreken.

dinsdag 14 oktober 2014
Prijswinnaars Rijkswaterstaat in vogelvlucht over de A4
STEENBERGEN – De acht winnaars van een onlangs gehouden Facebook-actie van Rijkswaterstaat konden vandaag hun geluk niet op, toen zij plaats mochten nemen in een helikopter, voor een rondvlucht over het tracé van de A4 om Steenbergen.

dinsdag 14 oktober 2014
Jubileumboek over 45 jaar Kleine Tour zo goed als klaar
STEENBERGEN – Wie zou het uit z’n blote hoofd nog weten, ook al was hij of zij toen zelf van de partij in de karavaan, dat er in 1977 een 17-jarige Texaanse uitwisselingsstudente heel de Kleine Tour-week volgde vanuit de ploegleiderswagen van de Hema? En wie herinnert zich de uitreiking van de Zilveren Margriet - van het gelijknamige weekblad - in 1974 aan Rinie Free, de veel te jong gestorven (mede-)oprichter van het wielerfestijn voor de jeugd?

maandag 13 oktober 2014
Hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Noorddonk
STEENBERGEN – In een woning aan de Noorddonk is vandaag een hennepkwekerij met 431 planten ontdekt en vervolgens ontmanteld.

maandag 13 oktober 2014
Kaartverkoop voor Bevrijdingsconcerten van ABS van start
STEENBERGEN – ‘Vertel het verhaal van de bevrijding door aan komende generaties, nu en in de toekomst’. Met deze gedachte in het achterhoofd, verzorgt ABS volgende maand vijf grote concerten om te gedenken dat de kernen van de gemeente Steenbergen 70 jaar geleden bevrijd werden. Het mannenkoor grijpt deze gelegenheid tevens aan omdat er nu nog mensen in leven zijn, die de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding persoonlijk hebben meegemaakt. De kaartverkoop voor deze Bevrijdingsconcerten is afgelopen weekeinde van start gegaan.

maandag 13 oktober 2014
Winnares blij met kledingset als prijs van kassabonactie
STEENBERGEN – Opnieuw is er een winnaar in de kassabonactie van Winkelhart Steenbergen. De Steenbergse Annemarie Bakx mocht uit handen van Andrea Suijkerbuijk van De Suijkerpot Lifestyle in de Kaaistraat een fraaie kledingset in ontvangst nemen.

maandag 13 oktober 2014
Vlaggen wapperen bij Dinteloordse havenkom
DINTELOORD – Het havenpleintje in Dinteloord heeft weer wat meer aankleding en uitstraling gekregen dankzij drie masten, waaraan de vlaggen wapperen van Dinteloord, de gemeente Steenbergen en de provincie Noord-Brabant.

zondag 12 oktober 2014
Albert Heijn Achterberg bijna klaar voor feestelijke heropening
STEENBERGEN – De ‘blauwe loper’ naar de nieuwe entree ligt al klaar bij op de parkeerplaats van Albert Heijn Achterberg, waar nu al ruim een week met man en macht wordt gewerkt aan de complete metamorfose van de supermarkt, die komende dinsdag weer opengaat. De klanten zullen hun ogen uitkijken, zoveel staat wel vast, als je nu al even rondkijkt in de zaak aan de Lindenburghlaan.

zondag 12 oktober 2014
Presentatie van uitkomsten dorpsenquete in Kruisland
KRUISLAND – De werkgroep Zorg, Wonen en Welzijn van de Dorpsraad Kruisland verzorgt dinsdag 14 oktober een Dorpsavond, waarbij de resultaten worden gepresenteerd van de enquête die is gehouden naar aanleiding van de situatie rond het Pluspunt en de Soos.

zaterdag 11 oktober 2014
Doorstart van Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen
STEENBERGEN – Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen hoopt maandag 13 oktober bij haar ‘doorstartvergadering’ zoveel mogelijk vertegenwoordigers van bouwclubs uit heel de gemeente, maar afgevaardigden van alle politieke partijen te mogen begroeten, om samen aan een toekomstbestendige oplossing te gaan werken voor de huisvestingsproblematiek waar steeds meer bouwclubs mee te maken hebben of krijgen.

zaterdag 11 oktober 2014
Dinteloorder en Steenbergenaar gewond bij aanrijding
OUD-GASTEL/DINTELOORD/STEENBERGEN - Een 42-jarige Dinteloorder en een 50-jarige Steenbergenaar zijn gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk op de Kralen in Oud-Gastel.

zaterdag 11 oktober 2014
41-jarige Steenbergse gepakt voor dealen cocaine
STEENBERGEN – De politie heeft gisteravond een 41-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Zij was in het bezit van twintig zakjes cocaïne, samen goed voor een gewicht van 6,7 gram.

vrijdag 10 oktober 2014
Foutief geplaatste advertentie Kassabonactie Winkelhart
STEENBERGEN – In de editie van Steenbergse Courant, die vandaag van de pers rolde, is het fout gegaan bij de advertentie van de kassabonactie van Winkelhart Steenbergen. Per abuis is de advertentie van twee weken geleden geplaatst. De juiste advertentie wordt nu pas op 24 oktober gepubliceerd.

woensdag 1 oktober 2014
Hennepkwekerijen geruimd in Steenbergen en Nieuw-Vossemeer
STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De politie hield vandaag een hennepruimdag en stuitte daarbij op twee kleine kweekruimtes in een woning aan de Anjerstraat in Steenbergen. Ook in een woning aan de A.M. de Jongstraat in Nieuw-Vossemeer werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Nog meer nieuws...