Afbeelding
zaterdag 4 mei, 10:00

Gelijkspel in oefenwedstrijd v.v. Steenbergen 1 tegen Duiveland 1

Afgelopen dinsdagavond 30 april speelde het eerste elftal van v.v. Steenbergen in Oosterland een oefenwedstrijd tegen zaterdag 4e klasser Duiveland. De vereniging Duiveland speelt in de 4e klasse C en bezet daar momenteel de 2e plaats op de ranglijst met één puntje minder dan koploper SKNWK. Met nog 2 wedstrijden te spelen voor Duiveland nog alle kans dus om kampioen te worden van die klas.

In het elftal van Steenbergen ontbraken een 4-tal vaste basisspelers die werden vervangen door Tijn van Boekhoven, Senna den Haak en Dylan Simon van het elftal onder 23. Via 2 doelpunten van Ahmed Dahir ging Steenbergen na een prima eerste helft met een 0-2 voorsprong de rust in. Kort na rust maakte Gio van der Wegen er zelfs 0-3 van, maar de thuisploeg was in die tweede helft beduidend beter op dreef dan in de eerste 45 minuten waardoor de 0-3 werd omgebogen tot een 2-3 tussenstand.

Duiveland komt terug

Gio van der Wegen zorgde er met zijn tweede treffer voor dat de blauwwitten op een 2-4 voorsprong kwamen, Duiveland scoorde echter daarna twee keer achter elkaar waardoor het scorebord een 4-4 tussenstand aangaf. Hiermee was de koek nog niet op. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam Duiveland in eerste instantie op een 5-4 voorsprong, maar uiteindelijk was het opnieuw Gio van der Wegen die via het benutten van een strafschop voor de 5-5 eindstand zorgde.
Een leuke doelpuntrijke wedstrijd die met het gelijke spel een terechte uitslag kende.

Door: John Rommers